NHL-kierroksen topit ja flopit: Auston Matthews tykitti kauden käyntiin

NHL / Artikkeli
Auston Matthews upotti Craig Andersonin selän taakse neljä osumaa kauden ensimmäisessä NHL-ottelussa.
Kuva © Getty Images
NHL-kiekko on täällä taas, kun kauden avauskierros pelattiin torstain vastaisena yönä. Ja millä tavalla kausi käynnistyi! Auston Matthews tykitti neljä osumaa, tilanteita sateli runsaasti ja tunnetta ja fyysisyyttä oli kaikissa otteluissa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Auston Matthews ja muut Maple Leafs -tulokkaat

Kun kokoonpanossa on peräti kuusi tulokasta kauden avausottelussa, voisi odottaa mailan puristamista ja jännittyneitä katseita, mutta mitä vielä. Toronto Maple Leafsin nuorisokaarti otti Auston Matthewsin johdolla NHL-kaukalot haltuun tyylillä. Matthews itse tykitti peräti neljä osumaa.

Matthews iski NHL-uransa ja samalla alkaneen kauden ensimmäisen NHL-maalin jo kolmannessa vaihdossaan toisen tulokkaan, William Nylanderin, upeasta esityöstä. Toisen erän loppuun mennessä Matthews ehti takoa jo neljä osumaa ja tehdä samalla modernin NHL:n historiaa.

Muista tulokkaista etenkin Mitchell Marner oli Maple Leafsin parhaita pelaajia jokaisessa vaihdossaan. Yksi ottelu on huono mittari, mutta tulevaisuus Torontossa näyttää tällä hetkeltä lupaavalta.

Connor McDavid, Edmonton Oilers

Jos oli tämän vuoden ykkösvarauksen yö huikea, ei vuotta aiemmin ensimmäisenä varattu hyökkääjä jäänyt kauas. Historian nuorin kapteeni Connor McDavid iski Edmonton Oilersin ensimmäisessä ottelussa uudessa hallissa kaksi maalia, joista toinen tuli hienolla viimeistelyllä rangaistuslaukauksesta. Maalien lisäksi McDavid keräsi myös syöttöpisteen.

Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues

St. Louisin tähti Vladimir Tarasenko on yksi suosikeista nappaamaan runkosarjan maalipörssin voittajalle jaettavan Maurice Richard Trophyn tällä kaudella. Avausottelussa Tarasenko näytti miksi, viimeistellen kaksi osumaa. Toinen osumista upposi tyhjään verkkoon ottelun lopulla, mutta ensimmäinen oli upea rannelaukaus ylivoimalla ohi Corey Crawfordin. Maalin lisäksi venäläishyökkääjä myös keräsi syöttöpisteen Paul Stastnyn osumaan. Tarasenko tuntui olevan koko ottelun ajan Bluesin nälkäisimpiä hyökkääjiä.

Flopit

Mahtiseura Blackhawksin hampaaton avausottelu

Yksi lännen konferenssin voittajasuosikeista aloitti NHL-kautensa äärimmäisen vaisusti, kun Chicago Blackhawks jäi St. Louis Bluesin jalkoihin avausottelussaan. Etenkin toisessa erässä chicagolaiset olivat lähes jokaisella osa-alueella vastustajaansa muutaman luistimenpotkun jäljessä. Kirsikkana kakun päälle oli ottelun viimeinen minuutti, kun Blackhawksin puolustajatähdet Brent Seabrook ja Duncan Keith sähläsivät kiekon omaan tyhjillään ammottaneeseen häkkiin ja naulasivat Bluesille 5−2-voiton.

Runkosarjan ensimmäinen loukkaantuminen

Kun pelataan kiekkoa, tulee myös loukkaantumisia. Heti avausottelun avauserässä sattui runkosarjan ensimmäinen loukkaantuminen, kun Ottawa Senatorsin romuluinen hyökkääjä Chris Neil taklasi Toronto Maple Leafs -pakki Matt Hunwickin kovaa päin laitaa. Taklaus oli puhdas, mutta Hunwick kolautti päänsä laitaan eikä enää palannut ottelussa jäälle.

Huolimattomuus ja löysä puolustaminen

Yleisö rakastaa maaleja ja niitä avauskierroksella myös nähtiin, sillä Los Angeles Kingsin ja San Jose Sharksin ottelu oli ainoa, jossa maaleja syntyi alle seitsemän.

Suurin osa yön maaleista tuli kuitenkin luvattoman helpoista virheistä tai löysästä pelaamisesta. Jos ei puolustus ollut ulapalla, kuten vuorotellen molemmat joukkueet Maple Leafsin ja Senatorsin ottelussa, niin maalivahdilla oli unihiekkaa silmissä. Tästä esimerkkinä toimi Calgary Flamesin Brian Elliott Oilers-ottelun avauserässä, kun kiekot sujahtelivat hyvin helposti selän taakse.

Maaleja on ilo katsella, mutta niin on myös hyvää joukkuepeliä ja taisteluhenkeä omassa päässäkin. Sitä harva joukkue avausottelussaan esitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle