New York Rangers − Nuoruuden innolla kannujahtiin

NHL / Artikkeli
Rick Nash on yksi joukkueen kokeneimmista hyökkääjistä.
Kuva © Getty Images
Liigan kestomenestyjä koki viime keväänä shokkiputoamisen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Nyt Rangers lähtee uuteen kauteen nuorella ja menestysnälkäisellä joukkueella. Onko nuorista tähdista kantamaan vastuuta Manhattanin kirkkaiden valojen alla?

Rangers lähti viime kauteen kovin odotuksin, mutta joukkue petti kevään pudotuspeleissä pahasti. Keith Yandlen peliaika puhutti, Rick Nash oli pitkään loukkaantuneena ja Henrik Lundqvistilla oli vaikeuksia koppien kanssa. Pittsburgh Penguins teki pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Alain Vigneaultin pelikirjasta silppua ja lähetti manhattanilaiset pitkälle kesälomalle.

Pelaajakartta New York Rangersin pelaajakartta

VLH

Rick Nash
Chris Kreider
Pavel Butšnevitš
Jimmy Vesey
Nathan Gerbe

KH

Derek Stepan
Mika Zibanejad
Kevin Hayes
Oscar Lindberg
Josh Jooris

OLH

Mats Zuccarello
J.T. Miller
Jesper Fast
Michael Grabner
Nicklas Jensen

P

Ryan McDonagh
Marc Staal
Kevin Klein
Dan Girardi
Nick Holden
Brady Skjei
Dylan McIlrath
Adam Clendening
Mat Bodie

MV

Henrik Lundqvist
Antti Raanta
Magnus Hellberg

Valmentaja

Alain Vigneault

Nuorennusleikkaus kesän teema

Rangers nuorensi kokoonpanoaan kovalla kädellä. Konkari Yandle lähti Floridaan ja Dan Boyle päätti pelaajauransa viime kauteen. Puolustukseen hankittiin Nick Holden Coloradosta ja Adam Clendening vapaana agenttina.

Hyökkäyspäässä suurin siirto oli Derick Brassardin kauppaaminen Ottawaan, josta New Yorkiin suuntasi kuusi vuotta Brassardia nuorempi Mika Zibanejad. Viime kaudella alivoimaa pelanneet Dominic Moore ja Viktor Stålberg vaihtuivat kesällä Michael Grabneriin ja Nathan Gerbeen. Kiekollista taitoa kokoonpanoon tuovat NCAA-tähti Jimmy Vesey ja KHL:stä Manhattanille siirtynyt venäläislupaus Pavel Butšnevitš.

Jimmy Vesey oli kuumaa tavaraa kesän siirtomarkkinoilla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Nopeus Rangersin aseena

Rangersin vahvuuksista puhuttaessa, Henrik Lundqvist on ensimmäinen suuri tekijä. Lundqvistilla oli omat vaikeat hetkensä viime kaudella, mutta syyskuun World Cup näytti jo merkkejä siitä, että kuningas on palannut jälleen omalle tasolleen.

Vigneaultin alaisuudessa Rangersin hyökkäyspeli on perustunut pitkälti nopeisiin vastahyökkäyksiin. Viime kaudella ongelmia tuotti erityisesti puolustajien avaussyötöt, jolloin yllämainitut vastahyökkäykset jäivät vähiin. Kokoonpanoa on kesällä muokattu tarpeiden mukaan. Nopeita ja taitavia hyökkääjiä löytyy nyt joka ketjusta.

Onko puolustuspään ongelmat korjattu?

Rangersin viime kauden puolustaminen oli suoraan sanoen kaoottista. Avaussyötöt menivät minne sattuu ja oman maalin edessä oli jatkuvasti ongelmia. Marc Staal ja Dan Girardi pelasivat käsittämättömän epävarmasti koko kauden. Jos samat ongelmat jatkuvat, Rangersin menestyshaaveet saavat kovan kolauksen.

Grabnerin ja Gerben harteille on kasattu paljon paineita alivoiman suhteen. Rangers oli viime kaudella yksi huonoimmista alivoimajoukkueista ja tähän on Vigneaultin mukaan tultava muutos.

Positiivisena ongelmana voidaan pitää hyökkäyksen leveyttä. Harjoitusleirin perusteella hyviä hyökkääjiä riittää, mutta valmentajan ongelmana on valita 12 parasta pelaavaan kokoonpanoon.

Toimituksen arvio:

Nuorentunut Rangers ei pysy divisioonansa kärkijoukkueiden tahdissa runkosarjassa, mutta taistelee villin kortin paikasta pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle