BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

New York Islandersin tulevaisuus on mysteeri - “Barclays Center on moderni, mutta ongelmia riittää”

NHL / Artikkeli
John Tavaresin ja Islandersin tulevaisuus on vielä varsin auki.
Kuva © Getty Images
New York Islanders elää organisaationa vaikeita aikoja. Joukkue taistelee kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta suuremmat ongelmat kytevät pinnan alla. Missä Islanders pelaa kotiottelunsa kahden vuoden kuluttua? Onko edessä kokonaan uuden hallin rakentaminen, vai jopa paluu vanhaan Coliseumiin? Jatkoaika jututti Islanders-faneja ennen lauantain kotiottelua Boston Bruinsia vastaan.

Lauantai-iltapäivä alkaa painua iltaa kohden ja katuvalot valaisevat Atlantic-avenueta Brooklynin keskustassa.

Brooklyn on New Yorkin nopeiten kasvava asuinalue ja katumaisemaa alkavat täälläkin hallita lasiset pilvenpiirtäjät - mitä isoveli edellä, sitä pikkuveli perässä. Keskusta-alueen jalokivenä välkkyy vuonna 2012 avattu monitoimihalli Barclays Center. 

Tällä hetkellä Barclays Center toimii kotihallina New York Islandersille ja NBA-joukkue Brooklyn Netsille. Jo kahden vuoden päästä tilanne voi olla erilainen.

Tammikuun lopussa julkaistun tiedotteen mukaan Barclays Center on päättämässä Islandersin vuokrasopimuksen Brooklynissa, mahdollisesti jo ensi kauden jälkeen. Tiedotteen mukaan Islandersin säilyttäminen Brooklynissa ei ole taloudellisesti kannattavaa. 

Muisto vain jää?

Islandersin historia on pitkälti Nassau Coliseumin historia. Vuonna 1972 avattu monitoimihalli näki Islandersin nousun, menestyksen ja laskun.

Coliseum toimi Islandersin dynastian kotina, ja monille lähtö vanhasta tutusta hallista oli kova kolaus. Nimensä mukaisesti Islanders tunnettiin juuri Long Islandin joukkueena ja välimatkaa paikallisvastustaja Rangersiin oli tarpeeksi. 

Steve, 30, kertoo seuranneensa Islandersin otteluita Coliseumilla jo pikkupojasta saakka.

− Muutto Brooklyniin oli kova kolaus, Coliseum on aina ollut minulle tärkeä paikka. Barclays Center on erittäin moderni halli ja sijainti keskustassa on parempi.  

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja kevään 2015 pudotuspelit jäivät Islandersin viimeiseksi koitokseksi Coliseumin jäällä. Oli aika pakata varusteet ja suunnata kohti Brooklynia.

NHL yritti markkinoida Islandersin muuttoa mahdollisimman positiivisessa sävyssä. Muutto herättäisi Rangers-Islanders-taiston jälleen henkiin. Fanit täyttäisivät Barclays Centerin lehterit ja Islandersin historiassa kääntyisi uusi sivu. 

Mikä Brooklynissä mättää?

Islanders on nimenomaan Long Islandin joukkue, eikä muutto Brooklyniin ole tuonut joukkueelle lisää faneja. Päinvastoin, tämän kauden katsojakeskiarvo on 13 626, kun vastaava luku viimeisellä Coliseum-kaudella oli 15 334. Suurin osa Islanders-faneista asuu edelleen keskusta-alueen ulkopuolella, eikä puolentoista tunnin ajomatka Brooklyniin houkuttele monia. 

Mike, 26, kommentoi nykyisiä katsojalukuja ja kertoi, miksi Barclays Center ei välttämättä ole paras mahdollinen halli Islandersille. 

− Brooklyn on mukavaa aluetta, mutta suurin osa faneista asuu liian kaukana. Junayhteydet eivät ole niin hyvät, että moni viitsisi lähteä hallille useampana iltana. En osaa sanoa jään kunnosta, mutta hallissa on liikaa paikkoja, joista ei näe jäälle. 

Barclays Center on varsin moderni monitoimihalli, mutta ongelmia hallin sisällä riittää. Hallissa on huomattava määrä istumapaikkoja, joista ei näe koko kaukaloa. Pahimmassa tapauksessa katsojalta jää näkemättä koko toinen pääty, lähes siniviivalta asti. 

Huonot näkymät ovat pääosin katsojien ongelma, mutta pelaajia on huolestuttanut jo pitkään Barclays Centerin jään kunto. Liiga puuttui tilanteeseen viime marraskuussa ja lähetti paikalle erikoisyksikön tarkistamaan jään kunnon. 

Islanders-hyökkääjä Cal Clutterbuck kommentoi tilannetta New York Postille viime marraskuussa. 

− Se on ehdottomasti huonoin jää, jolla olen pelannut yhdeksän kauteni aikana. 

Syy jään huonoon kuntoon löytyy jäädytysputkista. Kaikki muut NHL-hallit käyttävät metallisia jäädytysputkia, Barclays Centerissä on käytössä muoviset putket. 

Barclays Centerin jää on saanut kovaa kritiikkiä.
Kuva © Getty Images

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

New York Islandersin tulevaisuus on täynnä kysymyksiä, joihin ei ainakaan vielä löydy vastauksia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Islanders ei viihdy Brooklynissa kovin montaa vuotta. Onko edessä paluu remontoituun Coliseumiin vai kokonaan uuden hallin rakentaminen? Uuden hallin rakentaminen vie aikaa ja vaatii resursseja. 

Islanders-omistajat Scott Malkin ja Jon Ledecky ovat ehdottaneet uuden hallin rakentamista nykyisen baseball-stadion Citi Fieldin läheisyyteen Queensiin. 

Steve on sitä mieltä, että uusi halli lähempänä Long Islandia voisi olla paras mahdollinen ratkaisu Islandersille. 

− Belmont Park kuulostaa hyvältä idealta. Jos he löytävät paikan ja rahaa on, niin miksi ei. 

Ainakin vielä vuoden verran Islanders-fanit kannustavat joukkuettaan Brooklynissa. Kovimmat fanit eivät ole huolissaan kotihallin sijainnista, peliesitykset kiinnostavat enemmän.

Steve aikoo kannattaa Islandersia hamaan loppuun asti, sijaitsi kotihalli missä tahansa. 

− Tästä lähtien kaikki ottelut ovat pakkovoittoja. Joukkueen taso mitataan nyt. 

» Lähetä palautetta toimitukselle