Nauttiiko Oilers ankkapaistia päivälliseksi?

NHL / Artikkeli
Hienoa kevättä pelaava Edmonton Oilers selvitti tiensä konferenssifinaaleihin pudottamalla tieltään ensimmäisellä kierroksella Detroitin, ja toisella kierroksella San Josen. Seuraava mittari on kova, sillä vastaan asettuva Mighty Ducks of Anaheim on kovassa iskussa.

Pudotuspelien avauskierroksella Edmonton lähetti laulukuoroon Detroit Red Wingsin voitoin 4-2. Detroit oli yksi suurimmista ennakkosuosikeista Stanley Cup -voittajaksi, mutta Oilers ei siitä välittänyt, vaan marssi näytöstyyliin jatkoon, paljolti Dwayne Rolosonin huiman vireen ansiosta. Pudotuspelien toinen kierros vain nostatti jääkiekkobuumia Albertassa.

Sarja alkoi Oilersin kannalta synkissä merkeissä, sillä vastaan asettunut San Jose Sharks otti voitot kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta. Kahta tappiomatsia seurasi maraton-ottelu, jonka Oilers voitti. Kyseinen ottelu tuntui olevan ratkaisevin koko sarjassa, sillä tuon pelin jälkeen Edmontonilla ei ollut mitään vaikeuksia jyrätä vaisuhkoa Sharks-laumaa, vaan se runnoi voittoon kolmessa seuraavassakin ottelussa.

Sarjan kolmessa viimeisessä ottelussa Oilers latoi yhteensä peräti 14 maalia, päästäen omiin kuusi. Anaheimia vastaan maalinteko ei tule olemaan aivan yhtä helppoa, sillä mainiosti pelanneen Ilja Bryzgalovin lisäksi Ducksilla on myös vankka puolustuspää, jonka johtohahmona häärii eräänlaisen ankkaemon roolissa Scott Niedermayer. Edmontonin puolustuspään on taas Anaheimia vastaan oltava varuillaan, koska Ducks-joukkueesta löytyy ratkaisijoita useammastakin ketjusta.

Pronger tärkeässä roolissa

Roloson vs Bryzgalov

Sarjassa Sharksia vastaan Oilersin peräpään kuumimpia nimiä maalivahti Dwayne Rolosonin lisäksi oli puolustaja Chris Pronger, joka on tässäkin sarjassa todella tärkeässä roolissa. Otteluparissa molempien joukkueiden riveistä löytyy todellinen johtotähti puolustuksesta, Anaheimin vastaava on Scott Niedermayer. Näiden eleganttien puolustajien taistelu onkin mielenkiintoinen nähdä, kumpi siivittää joukkueensa parempaan vireeseen. Maalivahtipelissä Dwayne Rolosonilla on selvä kokemuksen tuoma etu kamppailussa Ilja Bryzgalovia vastaan. Kummankaan maalivahdin esityksiä pudotuspeleissä ei voi väheksyä millään tapaa.

Ratkaisijoita riittää runsain mitoin

Hyökkäysosastolta Edmontonilta löytyy leveyttä ja ratkaisijoita. Sharksille oli liikaa Ryan Smythin (2+5=7), Shawn Horcoffin (4+3=7), Ales Hemskyn (1+4=5) ja Sergei Samsonovin (2+2=4) ahneus pisteiden tekoa kohtaan. Nämä samaiset herrat ovat varmasti isossa roolissa myös Ducks-sarjassa. Laituri Fernando Pisani ei yltynyt aivan samanlaiseen maali-iloitteluun, mitä avauskierroksella nähtiin. Pisani on kuitenkin vaarallinen pelaaja, ja sitä seikkaa Anaheim-puolustuksen ei kannata missään olosuhteissa unohtaa.

Seuraa heitä:

#44 Chris Pronger

Edmontonin vastine Anaheimin Scott Niedermayerille. Pronger ei kaihda kovaa peliä, ja jaksaa painaa illasta toiseen valtavia minuutteja. Ankkahyökkääjillä on edessään tuskaisia hetkiä Prongerin kanssa. Kovan pelin lisäksi Pronger on myös mainio pelaaja hyökkäyspäässä. Joukkueen tärkein pelaaja.

#35 Dwayne Roloson

Oilersin täsmähankinta siirtojen takarajapäivältä. Miehestä maksettu 1. kierroksen varausvuoro oli kova hinta, mutta ei missään nimessä liikaa, sen on kevät osoittanut. Pudotuspelien kannalta Roloson oli nappikaappaus, sillä kokemuksellaan Roloson selättää monta maalivahtia, riittääkö kokemus viemään Oilersin Stanley Cup -finaaleihin asti?

#10 Shawn Horcoff, #16 Jarrett Stoll, #27 Mike Peca

Tämä sentterikolmikko aiheuttaa varmasti päänvaivaa Anaheimille. Kaikki ovat hyviä aloittajia, ja varsinkin omassa päässä Anaheimin on oltava aloituksissa hereillä, sillä 100-0 -aloitustappiosta seuraa hyvin usein vaarallinen maalintekopaikka. Toisaalta Anaheimin sentteriosastokaan ei ole sieltä huonoimmasta päästä.

Ennustus:

Anaheim oli mieluisa vastus Edmontonille runkosarjassa. Oilers nappasi voiton jokaisesta näiden joukkueiden kohtaamisesta, kertaalleen mentiin rl-kisaan asti. Anaheimilla on puolellaan kotietu, mutta Oilersin vahva sentteriosasto, sekä kuuma Dwayne Roloson nostavat Oilersin niukaksi suosikiksi. Anaheim ottaa kaksi tai kolme voittoa, mutta Edmonton valtaa itselleen Läntisen konferenssin voiton, ja matkaa Stanley Cup -finaaleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle