Näin syntyi "HPK:n matkassa tuplapeliviikonloppuna"

LIIGA / Artikkeli
Jutun keskiössä olivat isot kuvat sekä aikajana tapahtumineen.
Meillä Jatkoajan Hämeenlinnan toimituksessa oli hieman erilainen viikonloppu, kun olin kuvaaja Pekka Rautiaisen kanssa HPK:n matkassa 27.-28. helmikuuta.

Reissustamme julkaistiin artikkeli Jatkoajan verkkolehdessä: HPK:n matkassa tuplapeliviikonloppuna.

Tässä artikkelissa sen sijaan kerron taustaa jutun synnystä. Taustajutun taustajuttu siis.

Idean saatuamme lähdin tiedustelemaan mahdollisuutta jutun tekoon HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen kanssa. Muutaman puhelinneuvottelun ja livetapaamisen jälkeen olimme saaneet luvat ja pelisäännöt siihen kuntoon, että voimme aloittaa valmistautuminen matkaan HPK:n kanssa.

Alunperin pelkän lauantain kotipelin ympärille suunniteltu juttu paisuikin tuplapeliviikonlopuksi. Perjantaina Jyväskylään, bussimatkoineen päivineen ja lauantaina kotipeli Pelicansia vastaan.

Kaikki meni Arvosen kanssa neuvotellessa yllättävän jouhevasti, kunnes Liigan vastaava tuottaja Juha Huhta päätti laittaa kapuloita rattaisiin. Kuvaajamme Pekka Rautiainen nappasi itselleen porttikiellon liigatapahtumiin ja vuorokauden ajan siinä mietimme Pekan kanssa, että mitäs nyt. Tuomio kuitenkin kumottiin ja matkaan päästiin.

Ette muuten ikinä arvaa, mikä oli viikonlopun kuumin puheenaihe sekä Hämeenlinnassa että Jyväskylässä.

Huonosti nukutun yön jälkeen kurvasimme Pekan kanssa hallille ja aloimme ihmetellä. On muuten yllättävän vaikeaa pysyä itse poissa paparazzin tähtäimestä, kun kuitenkin piti samalla kuikuilla mitä missäkin tapahtuu. Näemmä yhdessä juttuun päätyneessä kuvassa näkyy osa minua.

Koko joukkue otti meidät todella hyvin vastaan, ei nyrpistelty nokkaa tai vältelty, mitä nyt Ossi-Petteri Grönholm välillä syöksyi johonkin piiloon.

"Jätkät on kyllä ytimessä" kuten värittelijä Juha Sulinkin sanoi.

Menomatka meni rattoisasti suurimmaksi osaksi Kari Lehtosen ja bussikuski Rauno Toivosen juttuja kuunnellessa.

Paluumatkalla oli luonnollisesti vähän nihkeämmät tunnelmat. Ehkä olisi pitänyt murjaista pari kaskua matkanjohtajan paikalta. Mikki oli kuitenkin siinä ihan hollilla. No, parempi varmaan näin. Olisi voinut mennä liftaushommiksi.

Lauantain kotipelistä tuli kuitenkin HPK:lle voitto, joten homma meni aikalailla niin kuin oltiin Pekan kanssa käsikirjoitettukin. Ylä- ja alamäkeä. Hyviä ja huonoja hetkiä. Kivaa kontrastia.

Lauantaina ennen kotiin lähtöä Arvonen antoi palautetta, että hyvin oli mennyt. Emme olleet häirinneet, eikä tullut sanomista mistään. Vitsailin siinä vielä, että odotellaan nyt se jutun julkaisu ensin.

Kuulemani mukaan pelaajat kuitenkin ovat pitäneet jutusta ja Arvonenkin laittoi positiivista palautetta.

Kiitoksia siis HPK:n valmennukselle, pelaajille ja huoltojoukoille mahdollisuudesta ja luottamuksesta.

Kiitos myös webmaster Jussi Kivimäelle upeasta ulkoasusta, taas. Yli 20 000 merkkiä tekstiä, yli 30 kuvaa ja ylihieno graafinen ilme.

Julkaisun jälkeen muistelimme ensimmäisiä keskustelujamme suunnitteluvaiheesta. Sellainen perusartikkeli, aika vähän tekstiä, mutta isoja kuvia muuttui lopulta kahden ensimmäisen kohdalta aika radikaalisti, kun Jussi innostui tekemään taikojaan.

Myös arvio neljästä kahdeksaan tuntia työtä saatiin heittää romukoppaan, mutta mielestäni se kannatti.

» Lähetä palautetta toimitukselle