Näin Jatkoajan Liiga-toimitus arvioi runkosarjan 2017-18

LIIGA / Artikkeli
Jatkoajan Liiga-toimituksen arvio runkosarjan sijoituksista on nähtävissä kauden ennakkopaketin pääsivulla. Jotkut sijoitukset olivat hiuskarvan varassa, mutta voittajasta vallitsi lähes yksimielisyys.

Tapparan suosikkiasemaa ei horjuta mikään. Jukka Rautakorven luotsaama joukkue on tilanteessa, jossa menestyspaineet ja odotukset on viritetty äärimmilleen, sillä laaja materiaali tarjoaa menestysmahdollisuuksia, vaikka osalle pelaajista kertyisi kolhujakin.

JYP, TPS ja HIFK valloittavat sijat kahdesta neljään. Jyväskylässä paljon toiveita asetetaan paluumuuttaja Jarkko Immosen varaan. Seuraavilla sijoilla taas on mukavasti Ari-Pekka Selinille tuttuja joukkueita. Selinin aika Turussa päättyi, ja uusi työnantaja, HIFK, on välittömästi TPS:n perässä neljäntenä.

Kärppien ja HPK:n keskinäinen ero on maltillinen. Oulussa Mikko Manner ottaa joukkueen ohjat käsiinsä, kun taas Hämeenlinnassa Antti Pennanen pääsee jatkamaan aloittamaansa projektia HPK:n pelin kehittämiseksi. Kärppien kohdalla uuden aikakauden alku saattaa olla jopa kangertelava, mutta toisaalta oululaisnipulla on rutiinia ja kokemusta selvitä mistä tiukoistakin tilanteista voittajana.

Satakunnan joukkueet arvioitiin sijoille seitsemän ja kahdeksan. Lukko saa päävalmentajansa Pekka Virran johdolla jalkeille iskukykyisen joukkueen. Lukon harjoituskausi sujui vaihtelevalla kokoonpanolla, eikä esimerkiksi Jyri Marttinen ehdi kaudenavaukseen jo viime kaudella saadun kolhun jälkeen.

Ässien kohdalla sijoitukseen vaikuttaa valtavasti, kääntyvätkö niukat yhden maalin pelit tappioiksi vai voitoiksi. Lopullisen pistekertymän kannalta on oleellista, että liian moni peli ei mene jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun asti. Tuloskunnon uskotaan kuitenkin riittävän kahdeksan parhaan joukkoon.

Sijat 9-11 olisivat periaatteessa voineet mennä miten päin tahansa, Jatkoajan ennusteen mukaan viimeiset pudotuspelipaikat ovat jälleen kuin kolikonheittoa. KalPa ja Ilves valloittivat lopulta paikkansa kymmenen joukossa. Tiukimmaksi haastajaksi kärkikymmenikölle lasketaan Lahden Pelicans, kun taas Sportin, KooKoon, Jukureiden ja SaiPan arvioidaan jäävän kyydistä.

Tero Lehterän SaiPa-pestin alkutaipaleesta ennakoidaan hankalaa, mutta toisaalta ennenkin on Liigassa nähty yllätyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle