Montrealin alkulohkoon tähdistökentällinen: Ruotsalaisjuhlaa ja tanskalaissympatiaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek oli hyökkääjien eliittiä alkulohkossa.
Alkulohko on takana, joten voidaan valita neljän ottelun jälkeen parhaat suorittajat. Suomalaisten heikko menestys johti siihen, että meikäläisiä ei tällä kertaa mukana ole.

Maalivahti: Pienempien kiekkomaiden yllättäjät saavat usein ansaitun huomion ja niin myös nyt. Tanskan maalivahdit jakoivat työtehtävät puoliksi, mutta Kasper Krog antoi vakuuttavat näytöt Suomea ja Sveitsiä vastaan. Hän oli suurin syy siihen, että Tanska onnistui yllättämään Suomen.

Puolustajat: Kovinta pistetahtia piti sveitsiläinen Jonas Siegenthaler. Vaikka tehosaldo näyttääkin lukemaa -1, hän näytti osaamistaan myös omassa päässä. Siegenthaler on näyttänyt, miksi hän on saanut NHL-varauksen.

Ruotsi on päästänyt otteluissaan vain kuusi maalia omiin, joten puolustukselle on annettava kehuja. Joukosta nousee esiin Lucas Carlsson, joka on pelannut erittäin varmaa peliä. Tehosaldo on komeasti yhdeksän plussan puolella.

Hyökkääjät: Turnauksen pistepörssiä johtavaa Alexander Nylanderia on mahdoton ohittaa tässä kategoriassa. Yhdeksän pistettä neljään otteluun on merkittävä saldo, etenkin kun lohkossa ei ollut todellista heittopussia, jota vastaan olisi voinut nakuttaa kunnolla pisteitä.

Nylanderin ketjukaveri Joel Eriksson Ek jää pisteissä varjoon, mutta ei pelillisesti. Hän ehti aloittaa kauden NHL:ssä, mutta paluu Ruotsiin nähtiin vielä tässä vaiheessa paremmaksi vaihtoehdoksi. Näillä näytöillä ensi kaudella vakiopaikka on selvä.

Oikeastaan tähdistökentälliseen kolmanneksi hyökkääjäksi kuuluisi Sveitsin Nico Hischier. Olisi kuitenkin tylsää, mikäli paikat menisivät kolmelle eniten pisteitä tehneelle, joten paikan ottaa toinen sveitsiläinen Damien Riat, joka on väläyttänyt osaamistaan jokaisessa ottelussa.

Normaalin tähdistökentän ulkopuolelta on valittava myös valmentaja. Tämä kunnia menee sympaattiselle tanskalaiskoutsille Olaf Ellerille, jonka johdolla Tanska voitti ensimmäisen kerran kaksi ottelua nuorten MM-turnauksessa. Kakkossija lohkossa on kova saavutus, mutta harmittavasti se ei tuo Venäjää helpompaa vastustajaa puolivälieriin. Huipentumana Eller kätteli Sveitsi-ottelun jälkeen erikseen häntä haastatelleet toimittajat.

» Lähetä palautetta toimitukselle