MM2013-voimasuhdetaulukko: Tukholman-lohko

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Globen on turnauksen päänäyttämö.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika tarjosi MM-kisoista alati päivittyneen voimasuhdetaulukon.

Jatkoajan voimasuhdetaulukko mahdollisti helpon silmäyksen MM-kisojen peli-ilmeisiin ja kuntokäyriin. Taulukkoa päivitettiin kisatapahtumien perusteella jokaisen pelipäivän jälkeen.

Lohkotilanne

Maa 3p 2p 1p 0p maalit p
SVEITSI 6 1 0 0 29-10 20
Kanada 5 1 1 0 25-11 18
RUOTSI 5 0 0 2 16-11 15
Tšekki 3 1 0 3 20-14 11
norja 3 0 0 4 12-26 9
Tanska 1 1 1 4 13-20 6
Valko-venäjä 1 0 0 6 10-21 3
slovenia 0 0 2 5 12-27 2

Päivitetty 15.5.2013 klo 0:28

Voimasuhdetaulukko

Päivitetty 20.5.2013 klo 15:00

1. Ruotsi Ruotsi (2)

Henrik Sedin ratkaisi mestaruuden yhdessä veljensä kanssa. Ennen kaksikon tuloa Ruotsi oli tuuliajoilla ja tuskaili jokaisen vastustajan kanssa. Mielikuvitukseton hyökkäyspeli muuttui vaikeasti pideltäväksi ja Sedinien vierelle päässyt Loui Eriksson sai nauttia loistavan tarjoilun hedelmistä. Puolivälierissä kaatui Kanada kolmannen erän nousun ja voittomaalikilpailun myötä, välierissä Sedinit ja Eriksson tappoivat Leijonat ylivoimapelillä ja loppuottelussa Sveitsi jäi hurmoksen alle. Jhonas Enroth oli ehdottomasti turnauksen paras maalivahti.

Edellinen ottelu : Kanada-Ruotsi 2-3
Seuraava ottelu : Suomi-Ruotsi
Ohjelma : MM2013
2. Sveitsi Sveitsi (1)

Kisojen paras joukkue jäi lopulta hopealle, mutta sensaatiomainen matka puolivälieräpaikasta haaveilijasta finalistikse hakee vertaistaan. Sveitsi luisteli erinomaisesti ja puolusti kurinalaisesti. Hyökkäys iski kaikilla ketjuilla ja peli liikkui ylöspäin vauhdilla. Maalivahtikaksikko Reto Berra - Martin Gerber jakoi vastuun alkulohkovaiheesta loppuotteluun, eikä kumpikaan pettänyt. Lohkovoittaja, joka ei ennen finaalia ollut todellisessa ahdingossa kertaakaan. Tukholman virallisella "bandwagon-joukkueella" oli turnauksen parhaat fanit. Ensimmäinen mitali 60 vuoteen on Sveitsin kiekkoilulle arvokas. Antoi kovan näytön viimeisen vuosikymmenen kehityksestään.

Edellinen ottelu : Sveitsi-Tšekki 2-1
Seuraava ottelu : Sveitsi-USA
Ohjelma : MM2013
3. Kanada Kanada (3)

Neljäs kerta peräkkäin mitalipelien ulkopuolella on valtava pettymys. Jälleen nimivahva joukkue, joka löysi pelivireen parin ensimmäisen ottelun jälkeen. Ainoana tavoitteena maailmanmestaruus, mutta puolivälieristä eteneminen jäi yhden osuman päähän. Steven Stamkos ja Matt Duchene loistivat kirkkaimpina tähtinä.

Edellinen ottelu : Kanada-Ruotsi 2-3
Seuraava ottelu : - -
Ohjelma : MM2013
4. Tshekki Tšekki (4)

Turnaus oli kokonaisuutena selvä epäonnistuminen. Joukkuepeli alati vajaavaista. Hyvät esitykset vain Kandaa ja Norjaa vastaan. Alois Hadamczik yritti herätellä joukkuetta ketjuruletilla ja vahvisti joukkuetta vielä Tomas Plekanecilla sekä Marek Zidlickillä - tuloksetta. Joukkueen parhaat pelaajat löytyivät maalilta. Ansaitsi jäädä mitalisijojen ulkopuolelle.

Edellinen ottelu : Sveitsi-Tšekki 2-1
Seuraava ottelu : - -
Ohjelma : MM2013
5. Norja Norja (5)

Ei paljon sanottavaa isoja maita vastaan, pisteitä tuli siihen nähden yllättävänkin paljon. Keskikastin maista vahvin heti Sveitsin jälkeen. Jonas Holøs kantoi isoa vastuuta puolustuksessa. Hyökkäyksessä kolme pisteitä keräävää ketjua.

Edellinen ottelu : Tsekki-Norja 7-0
Seuraava ottelu : - -
Ohjelma : MM2013
6. Tanska Tanska (6)

Pelasi turnauksen alkupuoliskon paremmin kuin esimerkiksi Norja, mutta ei saanut pisteitä kokoon. Nicklas Jensen saapui NHL:stä tuomaan leveyttä ratkaisumateriaaliin ja helpottamaan hirmuminuutteja pelanneen Mikkel Bødkerin taakkaa. Simon Nielsen torjui mainiosti. Tehokkuus ja terävyys ei riittänyt läheskään jatkopeleihin vaadittavan pistesaaliin keräämiseen.

Edellinen ottelu : Tanska-Ruotsi 2-4
Seuraava ottelu : - -
Ohjelma : MM2013
7. Valko-Venäjä Valko-Venäjä (7)

Ei päästänyt montaa maalia, mutta hyökkäyspeli oli suoraan verrannollinen puolustamisen tunnollisuuteen. Lähti nollaamaan Kanadaa, jäi ilman omia maalipaikkoja. Norjaa vastaan bensa loppui ensimmäisen erän jälkeen. Viimeistely ei ansaitse kehuja. Väliinputoaja pelasi koko kisat ilman oikeaa panosta, koska oli varmistanut paikan Minskin-kisoista jo isäntänä.

Edellinen ottelu : Valko-Venäjä-Sveitsi 1-4
Seuraava ottelu : - -
Ohjelma : MM2013
8. Slovenia Slovenia (8)

Putosi odotetusti. Väläytteli ajoittain hyökkäyspäässä näteilläkin kuvioilla, mutta ei oikein pärjännyt puolustusalueella vahvempiaan vastaan. Taso ei riitä A-sarjaan. Maalivahti Luka Gracnar pelasi loistavasti Ruotsia ja Kanadaa vastaan. Hyökkääjä Rok Ticar selkeä ykköshahmo.

Edellinen ottelu : Kanada-Slovenia
Seuraava ottelu : - -
Ohjelma : MM2013

» Lähetä palautetta toimitukselle