MM2013: Seuraa heitä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Brenden Dillon nähdään myös MM-kisoissa.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee tuttuun tapaansa MM-kisoista nousevia kykyjä ja vähemmän tunnettuja pelaajia, joilla on turnauksen aikana potentiaalia nousta odotettua suurempaan rooliin.

MM-turnaus on hyvä näytönpaikka nouseville tähdille sekä pienempien maiden parempaa seurajoukkuetta havitteleville pelaajille. Usealle katsojalle turnaus myös mahdollisuus nähdä vähemmän tunnettuja NHL-pelaajia, jotka ovat jääkiekkoilijoina otsikoitaan suurempia.

Jatkoaika esittelee seuraavassa kyseisiä vähemmän tunnettuja pelaajia, joilla on mahdollisuus nousta parrasvaloihin nyt alkavassa turnauksessa.

Nicklas Danielsson, Ruotsi

27-vuotias Nicklas Danielsson on Elitserienin huipulta Bernin kautta KHL:ään noussut vauhdikas taitopelaaja. Lev Prahassa kuluneella kaudella onnistunut nopea laituri on kuluneella kaudella osunut kuudessa maaottelussa neljä kertaa, joten potentiaalia löytyy myös MM-kisoja ajatellen. Varattiin NHL:ään 2003 muttei ole koskaan pelannut peliäkään rapakon takana.

Nick Bjugstad, USA

Minnesota yliopistossa junioriuraansa käynyt isokokoinen Nick Bjugstad on yksi Florida Panthersin kovan luokan lupauksista. Hänet varattiin seuraan ensimmäisellä kierroksella vuonna 2010. Bjugstad pelasi kuluneella kaudella NHL-debyyttinsä ja yhteensä 11 ottelua, joissa syntyi uran avausmaali. 196-senttinen Bjugstad on kokonsa ja voimiensa puolesta voimahyökkääjä, mutta on parantanut myös luisteluaan. Tekee peliä ja viimeistelee hyökkäyksiä. Hoitaa myös oman pään tehtävät mallikkaasti.

Jacob Trouba, USA

Eräs lupaavimmista USA:n puolustajista nähdään myös MM-kisoissa. Yritteliäs kahden suunnan puolustaja, joka osallistui vuodenvaihteessa myös nuorten MM-kisoihin. Trouba on esittänyt junioritasolla komeita taklauksia, joten samaa voi olla odotettavissa myös miesten tasolla pelatessa. On tehnyt hyviä pistemääriä läpi juniorivuosiensa.

Libor Hudacek, Slovakia

Pienikokoinen laituri on Slovakian yksi harvoista nuorista lupauksista. 23-vuotias Slovan Bratislavan pelaaja nähtiin kisoissa myös vuosi sitten, jolloin tuloksena oli viisi pistettä kymmenessä ottelussa. Lähtee parantamaan otteitaan esikuvansa Miroslav Satanin lukemiin. Pieni ja pippurinen.

Reto Berra, Sveitsi

Jay Bouwmeester -kaupassa St. Louis Bluesista Calgary Flamesin omaisuudeksi siirtynyt maalivahti teki viime kuussa sopimuksen uuden seuransa kanssa. Peliaika Tobias Stephanin ja Martin Gerberin kanssa on tiukassa, mutta on esiintynyt kauden aikana pelatuissa maaotteluissa mainiosti yli 97,0 prosentin torjuntatahdilla.

Arturs Kulda, Latvia

Latvian suuret toivot lepäävät Winnipeg Jetsin omaisuutta olevan nuoren puolustajan otteissa. Pelasi kuluneella kaudella KHL:ää ennen paluutaan Pohjois-Amerikkaan. Fyysinen puolustaja, jolla on myös hyvä laukaus.

Brenden Dillon, Kanada

Verkkaisesti varaamattomasta pelaajasta NHL-tasolle asti kehittynyt Brenden Dillon oli Dallas Starsin kuluneen kauden positiivisimpia yllätyksiä. Otti vakiopaikan ja paljon vastuuta asiallisesta kilpailusta huolimatta. Fyysinen ja ilkeä, käyttää kroppaansa hyvin hyväkseen. Kehittynyt myös kiekollisena, mutta ensisijaisesti kovasti töitä tekevä puolustava puolustaja. Onnistuminen isossa kaukalossa pieni kysymysmerkki, mutta seuraamisen arvoinen pelaaja.

Justin Schultz, Kanada

Tulokaskauden NHL:ssä pelannut Justin Schultz on varmasti tunnetumpi pelaaja kuin edellä mainittu kollegansa Brenden Dillon, mutta todennäköisesti otteiltaan tuttu vain NHL:ää seuraaville kiekkofaneilla. Liikuttaa kiekkoa mainiosti ja kerää hyökkäävässä roolissa mainiosti pisteitä. Alunperin Anaheim Ducksin varaus, jonka sopimusriita ajoi lopulta Edmonton Oilersiin. Vastuuta saadessaan kamppailee jopa MM-turnauksen puolustajien pistepörssin kärjestä.

Mathis Olimb, Norja

Viime kevään kisoissa seitsemän pistettä kerännyt Mathis Olimb on yksi Norjan maalintekotoivoista. Elitserienissä kaudella 2011-12 yhteensä 41 pistettä kerännyt laituri on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä maalintekijä, sillä kova karvaus antaa mainiot lähtökohdat Norjan pelitavan toteuttamiseen. Tulee kiusaamaan joukkueensa tavoin isompiaan ja on suosikkeja sisäisen pistepörssin voittoon. Pelannut yhden kauden (2010-11) myös AHL:ssä.

Jevgeni Kuznetsov

Washington Capitalsin vuonna 2010 varaama Jevgeni Kuznetsov on eräs Venäjän joukkueen kiehtovimmista kasvoista. Kauniisti luisteleva hyökkääjä on nuoresta iästään huolimatta nakutellut kovia tehoja KHL:ssä. Osaa luoda peliä ja viimeistellä. Aikoo siirtyä olympialaisten jälkeen NHL:ään.

Oliver Lauridsen, Tanska

Tutummat nimimiehensä Philip Larsenin ja Mikkel Bodkerin kisoihin saava Tanska saa olla kiitollinen myös Lauridsenista, joka tuo joukkueensa takalinjoille runsaasti kokoa ja voimaa. Yliopiston ja AHL:n kautta Philadelphia Flyersiin tällä kaudella noussut Lauridsen pelasi NHL:ssä yhteensä 13 peliä. Liikkuvuus rajallista, mutta pistää vastustajan hyökkääjiä taatusti ojennukseen kiekon pyöriessä Tanskan maalin edustalla. Myös AHL:ssä pelaava velipoika Markus Lauridsen on kisoissa mukana.

Jiri Tlusty, Tšekki

Toronto Maplea Leafsissa pitkän kaavan mukaan läpimurtoa hakenut Jiri Tlusty on löytänyt kodin Carolina Hurricanesissa, jossa mies nakutti kuluneella kaudella peräti 21 osumaa. Vuosia täyteroolissa pyörinyt Tlusty muutti vihdoin odotukset teoiksi, ja nyt on vuorossa ensimmäinen osallistuminen MM-kisoihin Tšekin paidassa. Oli tyrkyllä myös viime vuonna, mutta vaihteleva onnistuminen NHL:ssä olisi todennäköisesti taannut Tlustylle vain jämäroolia. Nyt tilanne on toinen, ja Tlustyltä odotetaan reippaasti tehoja maansa paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle