MM-pelaajat tentissä - kisojen taso on laaja ja kova

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kristaps Zile on Latvian kiekkoilun tulevaisuuden nimiä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Jatkoaika tenttasi eri maiden pelaajia nuorten MM-kisoihin liittyvistä asioista. Vastanneilla on kova usko oman joukkueen menestymiseen, mitä se eri joukkueiden kohdalla tarkoittaakaan.

Kyselyssä oli mukana pelaajia, jotka pelasivat nuorten MM-kisoissa jo viime vuonna, jolloin oli mahdollista saada myös kokemuksia aikaisemmasta turnauksesta. Latvia oli vuosi sitten alemmalla tasolla, josta se onnistui nousemaan mukaan aivan kuten sama ikäluokka teki vuonna 2014 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

1. Miten näet erot viime ja tämän vuoden joukkueiden välillä?
2. Millainen vaikutus erilaisella kaukalolla on joukkueen peliin?
3. Millaisia ajatuksia alkulohkon vastustajat herättävät?
4. Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi turnauksessa?
5. Ketä joukkuetoveria kannattaa erityisesti pitää silmällä?

Kristaps Zile, Latvia

1. Meillä on uusi valmentaja, ja pelaamme hieman eri tavalla.

2. Ne, jotka pelaavat Euroopassa, tottuvat kyllä pienempään kaukaloon parin harjoitusottelun myötä. Moni meidän joukkueesta pelaa pienessä kaukalossa päivittäin, joten en usko sen muodostuvan ongelmaksi.

3. Alkulohko on kuolemanlohko, kun vastassa on Venäjää, Kanadaa...kaikki vastustajat ovat vaikeata, mutta se sopii meille. Pelit alkavat 0-0-tilanteesta, meidän täytyy vain tehdä parhaamme. Ottelu Slovakiaa vastaan on erittäin tärkeä.

4. Näyttää parasta osaamistani. Tämä on iso mahdollisuus näyttää, mitä pystyn tekemään jäällä.

5. Kaikkiin, meillä on hyvä joukkue. Meillä on nopeinta luistelijoita, hyviä hyökkääjiä, vahvoja puolustajia ja luottavaisia maalivahteja.

Kirill Kaprizov, Venäjä

1. Eri ikäluokka ja erilaisia pelaajia. Kaikki on aina erilaista. Näemme sitten kisoissa, onko tämä parempi vai huonompi joukkue.

2. Ehkä se on meidän kannalta parempi, ehkä huonompi. Meidän täytyy pelata kiekkoa maalille aktiivisemmin. Peli on nopeampaa ja meidän täytyy ajatella nopeammin. Toivon, että totumme siihen ja kaikki menee hyvin.

3. Vaikeita vastustajia. Ensimmäinen pelimme on Kanadaa vastaan ja myöhemmin vastassa on USA ja Slovakia. He pelaavat aina aggressiivista kiekkoa, joten helppoja pelejä ei tule.

4. Joukkueen täytyy tavoitella voittoa, eikä mitään muuta. Kun joukkue menestyy, yritän onnistua tekemään pisteitä.

5. Ilja Samsonov. Hän on hyvä ystäväni ja erittäin hyvä maalivahti, yksi parhaista ikäluokassa. Myös Aleksandr Polunin on huomioitava, eikä kukaan ole joukkueessa turhaan.

Jacob Larssonille NHL- ja AHL-pelit antoivat hyvää kokemusta pienestä kaukalosta.

Jacob Larsson, Ruotsi

1. Meillä on enemmän syvyyttä tänä vuonna, kun viime vuonna kärki oli terävämpi. Joukkueessa on paljon pelaajia, jotka pystyvät tekemään maaleja.

2. Ehkä se vaikuttaa hieman. Suurin osa pelaajistamme on kuitenkin pelannut pienemmässä kaukalossa, kuten minäkin aikaisemmin kauden aikana, joten olen siihen hyvin valmistautunut.

3. Kaikki ovat hyviä joukkueita. Meidän ei pidä aliarvioida yhtäkään vastustajaa, vaan jokaista vastaan täytyy pelata hyvin.

4. Haluan pelata hyvin koko turnauksen ajan ja samalla haluan johtaa joukkuetta.

5. Kun joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, on vaikea nostaa erityisesti jotakin esille. Mutta Alexander Nylanderia, joka voitti sisäisen pistepörssin viime vuonna, kannattaa pitää silmällä. Puolustuksessa Rasmus Dahlin on hyvä pelaaja.

Damien Riat, Sveitsi

1. Näen paljon yhtäläisyyksiä viime vuoteen. Olen kuitenkin varma, että tällä kertaa joukkue on parempi, kaikki kunnioittavat toinen toisiaan.

2. En usko sen vaikuttavan. Olemme kuitenkin harjoitelleet pienessä askissa ennen turnausta.

3. Näen, että siinä on joitakin hyviä ryhmiä, mutta uskon että voimme lyödä kenet tahansa.

4. Tehdä maaleja ja sen myötä auttaa joukkuetta niin paljon kuin mahdollista.

5. Maalivahtimme Joren van Pottelberghe on erittäin hyvä, ja hän tulee olemaan iso osa voittojamme. Hän pystyy olemaan se, joka tekee eron joukkueiden välillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle