Miten niitä pisteitä otetaan?

MESTIS / Artikkeli
FPS viettää joulutaukoa Mestiksen viimeisellä sijalla, eikä parannusta siihen ole ainakaan muutamaan sarjakierrokseen tulossa. Asema on looginen, kun otetaan huomioon joukkueen kokemattomuus, pelaajiston vaihtuvuus sejä materiaalin kapeus. Monesti paremman tuloksen saaminen on ollut pienestä kiinni mutta seuraavassa kerrataan ne ottelut, joissa pisteidenmetsästys on tuottanut tulosta.
haastattelu

Toni Vähämäki - takaisin Tyykikylässä
[lue lisää]

23.9. FPS – TuTo 3-2
- Ensimmäinen voitto tuli viidennessä sarjaottelussa. FPS:n onnistui vihdoinkin välttää aikaisemmista otteluista tutuksi tulleet karkeat virheet. Vaikka muutamat pelaajat olivatkin vaikeuksissa jäähyjen suhteen, hoitivat alivoimapelaajat hommansa. Alussa haparoinut Ville Hostikka paransi maalillaan loppua kohden. FPS oli pelissä sopivan aggressiivinen, eikä antanut TuTolle ylimääräistä aikaa pelinrakenteluun.

14.10. Salamat – FPS 3-3
- Ottelu oli todellista FPS-hallintaa mutta Salama-vahti Juha Korhonen piti joukkuettaan pystyssä ja niinpä isännät tasoittivatkin pelin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. FPS:n yllättäjä ottelussa oli kahdesti maalin sivaltanut Niko Nikkilä. Jatkoajalla forssalaisilla oli useampiakin läpiajoja mutta ratkaisu jäi tällä kertaa tekemättä.

19.10. FPS – SaPKo 5-1
- Pelin kuva lyhyesti oli se, että SaPKo teki virheitä FPS rankaisi, eikä voittajasta näin ollut mitään epäselvyyttä. FPS:n kaksi ensimmäistä kentällistä oli todella kovassa pelivireessä. Forssalaiset kurittivat SaPKo-vahti Iiro Tarkkia kerta toisensa jälkeen komeilla ylänurkkalaukauksilla.

28.10. FPS-HeKi 4-3
- Jäähykarkeloiden keskellä harvinainen peli, jossa annettiin pelata reilusti myös tasaviisikoin. Ratkaisevat erot joukkueiden välillä syntyivät maalivahtipelissä sekä viimeistelytehokkuudessa. HeKi sai maalinsa onnekkaasti mutta piti peliä hallussaan toisen erän loppuun saakka. Ossi Häkkisen 2-2-tasoitus antoi FPS:lle virtaa, eikä HeKiltä löytynyt enää uutta vaihdetta kotijoukkueen nujertamiseen.

2.11. Hokki-FPS 3-5
- Kauden ensimmäinen vierasvoitto ja syyskauden ainoa kerta, kun joukkue on voittanut kaksi kertaa peräkkäin. FPS oli kaukalossa se joukkue, jolla riitti asennetta loppuun asti pelaamisesta osoituksena oli Veli-Matti Savinaisen 3-3-maali toisen erän viimeisellä sekunnilla. Voittomaalin kävi päätöserässä paluukiekosta napauttamassa Oskar Essen.

7.11. FPS-Salamat 2-0
- Todellinen maalivahtien taistelu. FPS:n Ville Hostikka piti nollan, Salamoiden Mika Korhonen antautui kahdesti. Salamat oli kuin eri joukkue edelliseen keskinäiseen peliin nähden, mutta sai maistaa omaa lääkettään, eli kotimaalivahdin loistopeliä. Kenttäpelaajista ykkönen oli Savinainen, joka komeilla henkilökohtaisilla suorituksilla syötti ja teki joukkueensa maalit.

23.11. SaPKo-FPS 1-3
- FPS haki voiton Savonlinnasta, kun SaPKon Jukurit kaataneesta peli-ilmeestä oli jäljellä muisto vain. FPS:n puolustustaktiikka oli liian etevä itäsavolaisten murrettavaksi. Oskar Essen ja Anssi Rantanen vastasivat ratkaisuosumista avauserän loppuhetkillä.

13.12. FPS-Sport 2-2
- Huippupelin maalilla pelannut Mika Korhonen ja Sportin ala-arvoinen viimeistelytehokkuus takasivat yllätyksen. FPS tiesi Sportin pelitavan, luotti maalivahtiin ja siivosi irtokiekot maalinedustalta. Neljäs peräkkäinen maalin kotitappio häämötti mutta ykkösketju Jarno Kanteluksen johdolla oli eri mieltä ja kävi järkyttämässä vaasalaisten mielenrauhaa toiseksi viimeisen peliminuutin täysosumallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle