Minnesota Wildin varaukset Entry Draftissa 2001

NHL / Artikkeli
Minnesota Wild osallistui toista kertaa NHL:n varaustilaisuuteen. Tänä kesänä haaviin tarttui kaksi suomalaista kovan tason kiekkoilijaa. Mikko "Sakun veli" Koivu ja Tony Virta.

Yleinen olettamus oli ennen varaustilaisuutta että Minnesota käyttää varauksiaan pelaajiin jotka ovat mahdollisimman valmiita NHL:ään. Wild varasi kaksi 20-vuotiasta pelaajaa jotka saattavat siirtyä NHL:ään kohtalaisen pian. Ykkösvarauksen suhteen ei kiirettä aiota pitää. Ainoa pelaaja joka varmuudella pelaa Minnesotan organisaatiossa on SM-liigan tähtihyökkääjä Tony Virta.

Mikko Koivu, KH, 6 varaus

Wild nappasi nuoremman Koivun veljeksistä ennen Montrealia, Koivusta eniten kiinnostunutta joukkuetta. Näin jäi ainakin ensi näkemältä toteutumatta Suomen ensimmäinen veljespari samassa NHL-joukkueessa. Mikko on erittäin taitava sentteri ja on kookkampi kuin Saku. Isosta koosta ei koskaan ole haittaa NHL-kaukaloissa. Mikon NHL-ura alkaa todennäköisesti vasta muutaman vuoden kuluttua.

Oletus: Ykkös- tai kakkossentteri

Kyle Wanvig, OLH, 36 varaus

Yksi potentiaalinen pelaaja joka voi tehdä hyppäyksen NHL:ään kohtalaisen pian. Wanvig on syntynyt -81 eli on kaksi vuotta vanhempi kuin tämän kesän varattavissa olleet pelaajat. Syykin on selkeä. Wanvig varattiin ensi kertaa kesällä -99 Bostonin toimesta. Kahden vuoden aikana sopimusta ei Bruinsin kanssa syntynyt joten Wanvig käytti mahdollisuuden tulla varatuksi uudelleen. Uhkapeli tuotti tulosta ja Minnesota haluaa antaa kookkalle laiturille uuden mahdollisuuden.

188cm ja 98 kg ovat lukuja joita NHL:ssä katsotaan joskus liiankin tarkasti. Wanvig on kuitenkin hyvä isona olemisessa. Wanvig on viimeiset kaksi kautta pelannut Red Deerin joukkueessa WHL-liigassa ja viime kaudella tehot olivat mainiot. 69 ottelussa syntyi 55 maalia ja 46 syöttöä ja pistetehtailun ohella Kyle lämmitti jäähypenkkiä 202 minuutin verran, useinmiten rystyset punaisina.

Oletus: Parhaimmillaan hyökkäävien ketjujen power-hyökkääjä ja ylivoiman vakiomies. Huonoimmassa tilanteessa jarruketjun vakiomies ja farmijyrä.

Chris Heid, P, 74 varaus

Kolmannen varauksen Wild käytti todella potentiaaliseen mutta huomaamattomaan peruspuolustajaan. Spokane Chiefsien takalinjojen luutijana Heid ei pistetehtailuun päässyt. Tuloksena kahtena viime kautena on "huikeat" kolme maalia ja 25 tehopistettä. Heidin vahvin osa-alue onkin perusvarma peruspeli ja oman pään puhtaanapito.

Oletus: Kuuden pelaavan pakin joukkoon. NHL:ään aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

Stéphane Veilleux, KH/VLH, 93 varaus

Toinen kaksikymppinen pelaaja jonka Wild varasi. Quebecin junnuliigassa pelaava hyökkääjä saattaa olla yksi varaustiliasuuden mustista hevosista. Kahtena ensimmäisenä junnukautena Victoriavillessa ei ollut onni myötä, pisteet olivat kiven takana, samoin peliaika kaksi vuotta sitten. Vain 22 peliä vammojen takia ennen varaustilaisuutta pudottivat hänet pois varauspapereista mutta vahva paluu Val-d´or:n joukkueessa toi Stephanen takaisin ainakin Minnesotan listoille. 68 ottelua ja mukavat 115 tehopistettä viime kaudella, pudotuspeleissä tahti jatkui samana, 21 ottelua ja 33 pistettä. Vain viime kesänä varatut Simon Gamache, Atl (74+110) ja Brandon Reid, Van (45+81) olivat Veilleux:a tehokkaampia.

Oletus: Kehityksen jatkuessa kakkosketjun paikka mahdollinen, kolmoskenttä taitaa olla realisisin paikka.

Tony Virta, H, 103 varaus

Minnesota nappasi viimeinkin late-bloomer Virran joka on parin viime kauden ajan ollut liigan ja maajoukkueen tukipelaajia. Pelaaja joka pystyy auttamaan Wildia välittömästi. Monikäyttöinen ja kokenut.

Derek Boogaard, VLH, 202 varaus

Yksi sana: Koripallo.

Rujon näköinen Boogaard olisi kokonsa perusteella kelpo pelaaja NBA-kentille. Yli kaksimetrinen ja 115-kiloinen Boogaard on pelaaja joka kannattaa väistää kaukaa jos kävelee pimeällä kujalla vastaan.

Tappelee usein ja joutuu kokonsa vuoksi aina ottamaan haasteita vastaan. Ei ole kaikkein vahvin tappelija mutta osaa lopettaa tappelut lyhyeen yhdellä osumalla. Ei aina voita kaksintaisteluitaan mutta on aina valmis pieneen nujakkaan eikä pelkää ketään, tyypillistä Kanadan Saskatchewanin preerioiden taistelijan luonnetta. Kentällä armoton taistelija, siviilissä rento ja ystävällinen. Edes välttävä luistelutaito kuitenkin kannattaa hankkia ennen siirtymistä NHL:ään tai farmiin.

Oletus: Jos NHL:ään pääsee niin varatkaa jäähypenkille jääpusseja sekä fanimyymälään kasoittain Boogaardin fanipaitoja.

Ai niin, teki kolmessa kaudessa WHL-liigassa yhden maalin ja antoi kahdeksan maalisyöttöä.

Jake Riddle, VLH, 239 varaus

Seattle on aina tuottanut hyviä juniorikiekkoilijoita. Riddle on vasen laituri joka saattaa kehittyä hyväksi farmisarjan pelaajaksi tai päästä kokeilemaan NHL:ssä. Suurin syy varaukseen lienee kuitenkin kotiseutu. Riddle on kotoisin Minnesotasta. Tuskin olisi varattu muualle tänä kesänä mutta kuten ennenkin on nähty, perältäkin voidaan nousta parrasvaloihin.

Omaa hyvän lyöntilaukauksen ja kohtalaisen hyvän peliälyn mutta on ailahteleva pelaaja. Joissakin peleissä tähtiainesta, joissakin peleissä surffaa ilman päämäärää. Hyökkäävä sentteri ei pelaa kovaa mutta ei peräänny tai väistä isojakaan vastustajia.

Oletus: NHL:ään pääsy kiven takana. Pelaa pienessä roolissa mikäli ovet taalaliigaan aukeaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle