Miksi Pelicans on kuriton?

LIIGA / Artikkeli
Petri Matikaisella riittää mietittävää.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Pelicans hölmöili pudotuspelien avauskierroksella KalPaa vastaan itsensä pihalle pelistä ottamalla järjettömiä jäähyjä. Tämä kostautui paitsi maalien muodossa, mutta sekoitti myös lahtelaisten pelin totaalisesti. Miten Pelicans voi olla näin kuriton kauden tärkeimmällä hetkellä?

Pelicansin lauantai-iltana ottamista jäähyistä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kuopiossa voi olla montaa mieltä. Joka tapauksessa Pelicans antoi jokaisessa jäähyyn johtaneessa tilanteessa tuomareille mahdollisuuden viheltää jäähyn.

Dane Byersin tilanne ei ollut tahallinen. Juha-Pekka Pietilä olisi voinut jättää nostamatta kädet ylös taklaustilanteessa siniviivan tuntumassa. Vili Sopasen olisi ehdottomasti pitänyt jättää iskemättä Mikko Nuutista raukkamaisesti mailalla aloituksen jälkeen. Sopasen kontrolli ei pitänyt 2−0-maalin jälkeenkään, vaan hyökkääjä toisti temppunsa vaikka päätuomari puuttui Sopasen toimintaan jo ennen aloitusta.

Pelicansin ensimmäisen erän hölmöilyt kumuloituivat erän loppua kohti. KalPa iski tauluun 2−0. Pelicans kuroi eron umpeen päätöserän loppusekunneilla joukkueelle tyypillisellä tavalla. Taistelemalla ja runnomalla. Se hukkasi kuitenkin kohtuuttoman määrän energiaa istumalla jäähypenkillä liian paljon.

Ottelun lopputuloksella ja Pelicansin kurittomuudella ei ollut lopulta selkeää syy-seuraus-suhdetta. Pelicans sai parsittua rivinsä toiseen erään jonkinlaiseen kuosiin. Sebastian Lauritzenin laukaus nyt vain sattui menemään maaliin. Se ei poista sitä tosiasiaa, että Pelicans vaikeutti omaa urakkaansa tavalla, josta on puhuttu läpi kauden.

Tuomareiden puolesta illan linja oli selvä. Jäähypenkki kutsui todella herkästi. Pelicans antoi tuomaristolle edelleen syytä viheltää kaksiminuuttisia, jotka saattoivat näyttää jonkun silmään helpoilta. Helppoja vihellyksiä tai ei, KalPa ymmärsi tilanteen ja pelasi paikoin jopa ylivarovaisesti. Kurinalaisesti.

Muutaman runkosarjapelin voi hävitä kurittomuuden takia. Mutta se, että Pelicans kompastuu sen akilleen kantapäähän kauden tärkeimmällä hetkellä, pudotuspelien ensimmäisessä osassa, on käsittämätöntä.

Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen ote pelaajistoonsa on tällä hetkellä heikko. Mitä mahtaa ajatella herrasmiespelaajana tunnettu Jan Latvala tilanteesta, jossa paljon nähnyt ja kokenut ikoni joutuu katsomaan tällaista sirkusta?

Valmennuksen otteesta pelaajistoon riitti porua riittämiin runkosarjan loppupuolella. Nyt on viimeistään relevanttia esittää Matikaiselle ja Nurmiselle kysymys.

Miksi joukkue ei pysy kurissa kauden tärkeimmällä hetkellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle