Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS / Artikkeli
Hermeksen alkukauden pelit ovat olleet odotettua reilusti vaikeampia.
Kuva © Timo Savela
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo.

TUTO - RoKi

Turkulaisten viimeisin ottelu keskiviikkona Kokkolan Hermestä vastaan oli kotijoukkueen maalijuhlaa, kun kokkolalaiset kaatuivat railakkaasti 7−0. Lähes koko ottelun suvereenisti hallinnut TUTO aloitti maalitehtailun toisessa erässä ja Hermeksen jäähyilyt se käytti surutta hyväkseen nakuttaen neljä maalia ylivoimalla. Laukauksia turkulaiset vetivät peräti 67, joista maalia kohti 37.

Kauden alkuun yhtenä suosikkina lähtenyt TUTO on pelannut viimeiset kaksi ottelua jo odotetun vahvasti. Keskiviikon ottelussa parivaljakko Matias Lehtonen (2+4) ja Hannu Kuru (2+2) nousivat tehokkuudellaan esille. Myös Julius Pohjanoksa (91,87 %) on esiintynyt edukseen turkulaisten maalin suulla.

Rovaniemeläiset puolestaan nappasivat keskiviikkona halutun päänahan kaataessaan 1−4 tappiotta pelanneen KeuPan Keuruulla. RoKin pelissä näkyi selkeää ryhdistymistä ja aiemmin säikähtäneen kanalauman tavalla pyristellyt puolustuspelaaminen pysyi loistavasti kasassa. Tähän lisättynä rovaniemeläisten hyvä liike ja maalintekokyky toi ansaitun voiton.

Sarjataulukossa juuri TUTOn yllä majaileva RoKi on ehtinyt pelata turkulaisia yhden ottelun enemmän ja on kaksi pistettä edellä. Rovaniemeläisten kärkipelaajina tehtailee jo viime kaudelta tutut Olli-Matti Järvelä (5+1) ja Olli-Aleksi Pietilä (2+3). Maalivahdit Paavo Hölsä (90,36 %) ja Rasmus Reijola (93,46 %) ovat tähän mennessä jakaneet tasaisesti pelivastuun. Mielenkiintoinen lisä joukkueeseen on HIFK:sta saapunut hyökkäääjä Mika Partanen.

IPK - KeuPa

Iisalmelaiset pelasivat keskiviikkona SaPKon vieraana ja sitkeästä taistelusta huolimatta tuloksena oli 3−6-vierashäviö. Ottelun yhdeksästä maalista viisi tehtiin ylivoimalla, ja IPK:n kaikki kolme olivat ylivoimamaaleja. Myös aikaisemmissa peleissä iisalmelaiset ovat osoittaneet sitkeyttä ja taistelutahtoa. Kauden tähän asti yksi vaikeimmista vastustajista, Kiekko-Vantaa, sai lauantaina pelata tosissaan kairatakseen 4−3-kotivoiton.

IPK on kuuden ottelun jälkeen kerännyt kaksi voittoa ja neljä häviötä. Tehoilussa ovat kunnostautuneet Topi Piipponen (4+3) ja Aleksi Hämäläinen (1+5), jotka molemmat olivat häärimässä keskviikkona kaksi iisalmelaisten maalia. IPK:n puolustus on jättänyt liikaa tilaa, koska maalivahti Aleksi Autio on saanut huhkia yli 150 torjuntaa viiteen otteluun. Illan otteluun iisalmelaiset saavat kovan vahvistuksen, kun puolustaja Saku Kinnunen on tullut avuksi KalPasta. 

Sarjakärki KeuPa koki kauden ensimmäisen tappionsa kuudennessa ottelussaan keskiviikkona RoKille. Kauden alun maaleja kovalla tahdilla takonut keuruulaisjoukkue ei saanut omaa peliään kasaan oikein missään vaiheessa. Myös aiemmissa otteluissaan keuruulaisten pelissä on ollut huolimattomuutta ja vaikeuksia pitää pelihallintaa.

Kuuteen pelattuun otteluun KeuPa on naputtanut peräti 29 maalia, mikä on kahdeksan enemmän kuin seuraavaksi eniten tehneillä K-Vantaalla ja RoKilla. Joukkueen maalitehtailusta kertoo sekin, että pelaajien pistepörssin viiden parhaan joukossa on neljä keupalaista. Kärkipaikkaa pitää Jesse Pelamo (2+8). Keskiviikon ottelussa esiin kuitenkin nousi Waltteri Lehtonen (3+5).

Ketterä - LeKi

Sarjatulokas Ketterä on osoittanut olevansa valmis taistelemaan jokaisesta pisteestä. Keskiviikkona imatralaiset kokivat karvaan 3−5-vierastappion Jokipojille hallittuaan ensin pelin kulkua. Ketterän vahvuus on hyökkäyksessä, mistä kertoo yli kolmen maalin keskiarvo ottelua kohden. Lisäksi maalilla seisoo kokenut Jere Myllyniemi (87,91 %).

Vasta neljä ottelua pelannut Ketterä on onnistunut taistelemaan yhden voiton, joka irtosi kotona Espoo Unitedista lukemin 6−4. Imatralaisjoukkion parhaana pistenikkarina on kunnostautunut Joona Jääskeläinen (3+3). 

LeKi on aloittanut kautensa tahkoamalla itsensä sarjataulukon kolmanneksi kuuden ottelun jälkeen. Keskiviikkona kotiottelu päättyi edellä olevan K-Vantaan vierasvoittoon tylysti 1−5. Lempääläisiltä löytyy tulivoimaa, mutta heikkoudeksi ovat osoittautuneet oman alueen pelaaminen  ja erityisesti kurittomuus.

LeKi on ehtinyt napsia kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja yhden voittomaalikilpailusta. Pelaajistosta esiin nostamisen arvoinen on maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen (93,06 %), joka on ennen kaikkea kenttäpelaajien kurittomuuden seurauksena joutunut torjumaan sarjassa eniten. Torjuntoja on kertynyt 161, eli yli 32 torjunnan ottelukeskiarvolla. Pistehaina on häärinyt Jere-Matias Alanen (2+5). Lempäälään on Tapparan CHL-kierrokselta palannut myös Otto Mäkinen.

Hermes - SaPKo

Kokkolalaisten kausi ei ole mennyt toivotulla tavalla, ja Hermes onkin sarjataulukon jumbo nollalla voitolla. Kokkolalaisten pelissä ehkä suurinta ongelmaa on aiheuttanut viimeistely maalinteossa ja loppuun asti pelissä mukaan pysyminen. Kokkolalaiset ovat usein aloittaneet pelinsä hyvin, mutta hiipunut loppua kohden. Tilannetta ei helpota keskinkertaisesti pelanneet maalivahdit.

Viiden pelatun pelin jälkeen Hermes on onnistunut tekemään kymmenen maalia. Vaikeuksista huolimatta joukkue oli onnistunut maalinteossa jokaisessa ottelussa ennen keskiviikon murskatappiota TUTOlle. Joukkueesta ei löydy ketään erityistä tehopelaajaan vaan harvat tehopisteet ovat jakautuneet usean kesken. Illan ottelun joukkue pelaa ilman kultakypäräänsä Ville Ahlgrenia (2+1). 

Mestis-kausi ei ole kulkenut hallitsevalla mestarilla SaPKolla läheskään odotusten mukaisesti. Kauden alun yskähdellyt hyökkäyspelaaminen on hiljalleen korjaantunut viimeisimmissä otteluissa ja tappiot on saatu käännettyä voitoiksi maalihanojen auettua.

Viiteen otteluun SaPKo on onnistunut keräämään yhden voiton varsinaisella peliajalla, kun keskiviikkona kaatui kotona IPK. Vähämaalisen kauden ensimmäisten ottelujen jälkeen useampi pelaaja on päässyt keräämään tehopisteitä. Joukkueen tehokkaimpia pelaajia ovat olleet tähän mennessä Rasmus Hämäläinen (3+2) ja Jaakko Lantta (1+4).

Muokattu 14.10.2017 klo 14.23: Poistettu virheellinen tieto SaPKosta Suomen Cupin voittajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle