Mestis-finalistit kamppailevat myös somessa − Suomen rumin koira vastaan sisäsuomalainen viidakkomies

MESTIS / Artikkeli
KeuPa ja TUTO hurjastelevat kaukalon lisäksi sosiaalisen median puolella.
KeuPa ja TUTO mittelevät parhaillaan Mestiksen mestaruudesta. Keuruulaiset johtavat kolmen pelatun ottelun jälkeen voitoin 2−1. Seurojen taustalla on myös herätty kevään kliimaksiin, sillä molemmat ovat iskeneet audiovisuaalisen tikarinsa vastustajan kylkeen − hyvässä ja hulvattomassa hengessä.

KeuPa aloitti joukkueiden välisen sosiaalisessa mediassa käytävän nokittelun iskemällä langoille videon, jossa seuran videoiden sisällöstä vastaava KeuPan ottelukuuluttaja Turo Heinonen ja apuvalmentaja Niko Härkönen seikkailevat sademetsässä kokien ties mitä seikkailuja.

Jonkin ajan kuluttua tästä TUTO iski samalla mitalla, kun Viestintäliigasta tuttu Juhani Koskinen esiintyi Rabbit Visualsin toteuttamalla videolla, jossa KeuPan Suomen rumimmaksi koiraksi tituleerannut Turun murre saalisti hämyistä metsien miestä.

− Tällainen somenokittelu on enemmän kuin tervetullutta, hyvässä hengessä totta kai. Lisäksi Mestis sarjana ansaitsisi mielestäni enemmän näkyvyyttä valtamedioissakin, ja tällaisilla tempauksilla sitä näkyvyyttä yleensä tulee – kuten tälläkin kertaa. Omasta mielestäni saisi nokittelua olla enemmänkin ja se voisi olla myös härskimpää, varsinkin pudotuspelien aikaan.

Nykyään Koskinen työskentelee kollegoidensa kanssa Viestintäliigan parissa, mutta hänellä on kokemusta turkulaisseuran mediatiimissä työskentelystä.

− Muistan, kun itse olin TUTOn mediavastaavana, niin pudotuspelien aikainen somenokittelu oli parasta aikaa koko kaudella, vähän kuten pelaajilla kaukalossakin. Onnistuneista kuiteista tuli myös suoraa kiitosta ihan valmennusportaasta asti. Ja esimerkiksi NHL:ssähän jotkut seurat ovat jopa tunnettuja värikkäästä somepreesensistään, värikäs mediapersoona muistelee.

− Mielestäni on erittäin hienoa, että KeuPa näki vaivaa tehdä tuollaisen videon, vaikka resurssit ovat varmasti sielläkin rajalliset. Itse en ollut edes nähnyt kyseistä videota, kun TUTOn toimitusjohtaja Roope Paltta otti yhteyttä ja kysyi, että lähdenkö mukaan vastaiskuun. He olivat videopaja Rabbit Visualsin ja kiekkomies Teemu Artukan kanssa jo hoitaneet kaiken valmiiksi, käsikirjoitusta myöten, taustoittaa suurella TUTO-sydämellä varustettu Koskinen.

KeuPa sen aloitti − finalistit käyttävät somen hyödyntämätöntä voimaa

KeuPan videon puuhamies Heinonen sai työryhmänsä kanssa idean Jokipoikien ja TUTOn välieräsarjan aikana ilmestyneeseen videoon monen asian summana. Ville Niemisen päävalmentajakaudella seura valmistautui tekemällä hilpeitä pelaajahaastatteluvideoita.

Lopulta nuo haastattelut tuhottiin, ja päätettiin lyödä homma huumorin varjolla hieman värikkäämmäksi. Tästä syntyi Arjen sankarit -video. Viidakkoteemaiseen videoon keuruulaiset päätyivät Heinosen opettaja-ammatin kautta. Heinonen saakin liki päivittäin painetta uusien videoiden teosta, ja kuittailua lapsilta videoilta poimittujen vuorosanojen muodossa.

− Ensiksi minun piti tehdä pelkästään lasten opettama tanssi, mutta sitten hoksasimme pässit vastaan toverit -asetelman välierissä, ja laitoimme KeuPan valmennuksen saalistamismielessä tarkkailemaan metsän siimekseen. Saimme jyväskyläläisen pukuvuokraamon lyhyellä varoitusajalla mukaan, ja videon tekninen toteuttaja Mape Ranta lupasi viidakkoteeman onnistuvan.

Sekä Turussa että Keuruulla ollaan yhtä mieltä siitä, että sosiaalinen media on jääkiekkopiireissä valtava, joskin toistaiseksi varsin hyödyntämätön voima.

− Somen voima on mielestäni jääkiekkoskenessä nykymaailmassa melko mittaamaton. Kaikki tulokset tulevat someen ensimmäisenä, ja jos seura tekee jotain nokkelaa tai vaihtoehtoisesti töhöilee somessa, niin juttuhan leviää kuin kulovalkea. Juuri tämän vuoksi seurojen kannattaisi panostaa someen yhä enemmän ja enemmän, koska hyvin käytettynä se on uskomaton voimavara ja edullinen markkinointivaltti − sama koskee pelaajiakin, Koskinen pohtii.

− En ole varma, kuinka moni Liiga- tai Mestis-seura osaa hyödyntää sosiaalista mediaa. Kohderyhmä alaikäisistä kolmekymppisiin on todella aktiivista. Sitä pitäisi pystyä hyödyntämään, Heinonen totesi.

KeuPa ja TUTO iskevät yhteen neljännen kerran Mestis-finaaleissa tänään perjantaina. Nähtäväksi jää, jatkuuko seurojen välienselvittely muuallakin kuin kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle