Mestiksen TOP5-pelaajat pelipaikoittain 2017-18

MESTIS / Artikkeli
TUTO oli isosti esillä Jatkoajan äänestyksessä.
Kuva © Timo Savela
Mestiksessä pelaa kaudella 2017-18 monta mielenkiintoista pelaajaa. Jatkoajan Mestis-toimitus äänesti sarjan pelipaikkakohtaiset ykkösnimet.

Äänesty oli lähes jokaisella pelipaikalla äärimmäisen tiukka ja tasapisteitäkin päästiin ratkomaan. Jatkoajan myös runkosarjan voittajaksi povaaman TUTOn pelaajat olivat isosti esillä myös TOP5-listoilla.

Hyökkääjät

Hyökkääjien ykköseksi Jatkoaika arvosti TUTOn nestorihyökkääjä Aki Keinäsen, joka peittosi K-Vantaan Julius Rantaeskolan niukasti. TUTO ja KeuPa hallitsivat äänestystä, sillä molemmat joukkueet nappasivat kaksi listasijaa.

1. Aki Keinänen, TUTO

Mies, joka ei esittelyjä kaipaa. On sanomattakin selvää, että 12. kautensa TUTOssa aloittava Keinänen on tärkeä osa joukkuetta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Useammalla kaudella 20 maalin tuntumaan päässyt ja roimasti syöttöpisteitä kerännyt Keni tarjoaa varmasti jälleen koko Mestistä seuraavalle kansalle vauhdikasta menoa ja taiturimaista kiekon käsittelyä.

2. Julius Rantaeskola, K-Vantaa

Kuudetta kauttaan Kiekko-Vantaassa pelaava Rantaeskola sivuutti viime kaudella ketjukaverinsa Toni Leinosen ja Pekka Niemimaan maaleissa. Uusi Kiekko-Vantaan maaliennätys on nyt 26 osumaa 46 ottelussa. Rantaeskolan laukaus on erittäin vaarallinen, ja mies käyttää sitä hyvin hyödykseen.

3. Markus Jokinen, KeuPa HT

Jokinen tekee töitä kahteen suuntaan ahkerasti ja myös kiekolliset taidot riittävät Mestis-tasolla tulisyksikön pelaajaksi. Hyökkääjän vahtuutena on erittäin vahva luisteli ja hän pystyy kääntymään todella terävästi.

4. Lauri Huhdanpää, KeuPa HT

Taitoniekka oli viime kaudella Jokipoikien paras pistemies, ja hieno debyyttikausi miesten sarjoissa palkittiin liigasopimuksella Raumalle. Tamperelaisen pelipaikka ainakin toistaiseksi on KeuPa. Juonikas hyökkääjä iski valtaosan viime kauden tehoistaan ennen marraskuun taitetta, eli ailahtelevaisuus vaivasi. Suurin vahvuus on pelinrakentelussa.

5. Niklas Näppi, TUTO

Kolmen Hokki-kauden jälkeen maisemaa vaihtaneen maaliruiskun edellinen kausi oli jokseenkin vaikea. Vaarallisella rannelaukauksella varustettu Näppi on kuitenkin esiintynyt harjoitus- ja Suomen Cup -peleissä edukseen ja tuleekin olemaan iso pelote vastustajien maalivahdeille.

Puolustajat

Ennakkoon kovimman puolustajan tittelistä muodostui tasainen kahden kauppa, jonka voittajaksi selviytyi yhden pisteen erolla Hermeksen Risto Mattila ennen juuri Kokkolasta Espooseen siirtynyttä Miika Franssilaa

1. Risto Mattila, Hermes

Viime kaudella Hokin kultaista kypärää kantanut Mattila vaihtoi täksi kaudeksi Kokkolaan ja Hermeksen paitaan. Mattilan suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja erityisesti ylivoimalla jälki tuleekin varmasti olemaan tuhoisaa myös tällä kaudella.

2. Miika Franssila, Espoo United

Hermeksen viime kauden tehopakki jäi vielä täksi kaudeksi Mestikseen vaihtaen seuraa viime kauden pronssijoukkueeseen. Dominoi erityisesti kiekollisilla taidoillaan, jotka ovat suuri ase varsinkin ylivoimalla. 

3. Tony Vidgren, TUTO

27-vuotias Vidgren on tärkeä osa TUTOn alkavan kauden puolustusta. Viimeiset kolme kautta ulkomailla viettänyt pakki tuo muutoin varsin nuoreen turkulaispuolustukseen kokemusta. Viimeksi kaudella 2013-2014 TUTOssa kiekkoillut Vidgren nakutti 53:ssä ottelussa 19 tehopistettä.

4. Nico Nurmikanta, K-Vantaa

Nurmikanta kuuluu Kiekko-Vantaan parhaisiin puolustajiin, joka on tehnyt kaksisuuntaisen sopimuksen Jokerien kanssa. Puolustaja on tullut tutuksi varsin hyökkäävästä pelityylistään. Kuuluu joukkueen syömähampaisiin muun muassa ylivoimapelissä.

5. Jimi Santala, Espoo United

Viime kaudella Santala oli Espoo Unitedin yksi parhaimmista puolustajista. Menneellä kaudella Santala oli joukkueen tasaisin pelaaja ja sai paljon vastuuta tasakentällisin sekä erikoistilanteissa. Puolustajan vahvuudet ovat pelinrakentelusssa sekä hän omaa varsin hyvän laukauksen, jota hän pääsi monesti käyttämään. Santala kantoi viime kaudella kapteenin viittaa ja oli varsinkin nuorille pelaajille "liideri".

Myös maalivahtien paremmuusjärjestykseen laittamisesta tuli tiukka paikka äänestyksen tasaisuuden vuoksi. Lopulta kärkeen kipusi TUTOn nuori Karolus Kaarlehto RoKin Paavo Hölsän ja K-Vantaan Jani Kauton kirittäessä.

Maalivahdit

1. Karolus Kaarlehto, TUTO

Nuori ja nälkäinen Kaarlehto lähtee tällä kaudella hakemaan entistä enemmän vastuuta. Vuoden vaihteessa pelatut nuorten MM-kisat ja veskarin ensimmäiset miesten pudotuspelit viime keväänä ovat varmasti tuoneet kallisarvoisia kokemuksia ja kehitystä, jota Kaarlehto lähtee tällä kaudella hyödyntämään.

2. Paavo Hölsä, RoKi

Hölsä nousi viime kaudella Mestiksen kärkimaalivahdiksi hyvällä perustyöllä. Hänen vahvuuksia on hyvä pelinlukutaito ja korkea motivaatio kehittyä paremmaksi. Teknisesti taitava maalivahti, joka pienestä koosta huolimatta venyy tarvittaessa lähes mahdottomiin torjuntoihin.

3. Jani Kautto, K-Vantaa

27-vuotias vantaalainen on torjunut Kiekko-Vantaassa jo kolme kautta. Maalivahti aloittaa maalissa, ellei Jokerilaina Juho Ratilainen vakuuta taidoillaan ja ota ykkösvahdin paikkaa. Valittiin viime kaudella maaliskuussa Mestiksen kuukauden pelaajaksi hyvien torjuntojensa ansiosta.

4. Mika Norja, Espoo United

Norja tuo Espoo Unitedin joukkueeseen tärkeää kokemusta, mikä näkyy otteissa rauhallisuutena. Viime kauden parhaan maalivahdin Rasmus Tirrosen saappainen täyttäminen on vaikeaa, mutta Norjalla on onnistuessaan siihen kykyjä.

5. Timo Niemi, Jokipojat

Kiekkokiertolainen löysi täksi kaudeksi pelipaikan Joensuussa, joka on Niemelle tuttu usealta vuodelta. Jokipojissa hän taistelee ykkösvahdin paikasta Jonathan Iilahden kanssa, ja kaksikko muodostaakin yhden koko sarjan tasaisimmista veskarikaksikoista. Tasainen torjuja.

Muokattu 29.09.2017 klo 16:48: Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto ei ole jokerilaina, vaan oma pelaaja. Näin hän ei matkusta Jokerien vierasotteluihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle