Mestiksen runkosarjan viimeinen kierros

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen runkosarja päättyy tulevana keskiviikkona. Kiekkojännäreille on vielä luvassa lopullinen huipennus. Sarja on ollut niin tasainen, että se on mahdollistanut jännityksen pysymisen viimeiselle kierrokselle asti. Vielä on joukkueita, jotka tarvitsevat kiperästi pisteitä. Karsijoiden toinen paikkakin on vielä auki ja kaikki play-off paritkaan eivät ole vielä selviä. Luvassa on taatusti mielenkiintoinen ja yleisöystävällinen viimeinen runkosarjan kierros.

TuTo - Hermes

TuTo on jo varmistanut runkosarjan voiton ja Kokkolan Hermes runkosarjan kolmannen sijan. Tässä ottelussa keskitytään hakemaan hyviä fiiliksiä ja pudotuspelituntumaa play-off peleihin.

Sport - FPS

Vaasan Sport on tällä hetkellä sijalla kuusi. Vaasalaisilla on vielä mahdollisuudet nousta viidennelle sijalle, jos KJT häviää oman ottelunsa. Joukkueiden piste-ero on kaksi pistettä ja maalisuhde-ero kolme maalia KJT:n hyväksi. FPS:lla on panoksena play-off paikka. Viimeisestä play-off paikasta taistelevat forssalaisten kanssa Hyvinkään Ahmat. Joukkueet ovat vielä tasapisteissä, mikä tekee tästä viimeisestä kierroksesta kihelmöivän.

Ahmat - KooKoo

Ahmoilla on mahdollisuudet päästä historiansa ensimmäisiin play-off peleihin. Tämä onnistuminen riippuu niin omasta, kuin FPS:n pelistä. Hyvinkääläiset ovat tasapisteissä forssalaisten kanssa. Tosin maalieronsa turvin Ahmat ovat tällähetkellä kiinni kahdeksannella sijalla ja samalla viimeisssä play-off paikassa. KooKoo:n panoksena on suora säilyminen Mestiksessä tai karsintaan joutuminen. KooKoo taistelee toisesta karsijan paikasta yhdessä Jokipoikien kanssa. KooKoo saa jopa hävitäkin, jos Jokipojat häviävät Diskokselle. Kouvolalaisten maaliero on paljon parempi kuin Jokipoikien.

Jokipojat - Diskos

Joensuun Jokipoikien viimeinen runkosarjan ottelu on muodostumassa tämän kauden tärkeimmäksi. Joukkueella on mahdollisuus välttyä karsinnoista, jos KooKoo ei kykene voittamaan omaa otteluansa. Jyväskylän Diskoksellakin on omat panoksensa. Diskoksella on mahdollisuus nousta runkosarjan kuudennelle sijalle. Tämä kuitenkin vain, jos Vaasan Sport ei saa pistettäkään ja Diskos päihittää Jokipojat.

K-Vantaa - UJK

Tässä ottelussa K-Vantaa keskittyy runkosarjan neljännen ja samalla play-off pelien viimeisen kotietupaikan säilyttämiseen. K-Vantaan neljättä sijaa uhkaa Järvenpään KJT. Piste-ero on joukkueiden välillä on kaksi pistettä K-Vantaan hyväksi ja maalisuhde-ero neljä maalia KJT:n hyväksi. UJK voi vain keskittyä viimeistelyharjoitukseen ennen karsintapelejä.

Jukurit - KJT

Mikkelin Jukureille tämä ottelu on sarjatilanteen kannalta merkityksetön. Nyt onkin oiva paikka viimeistellä pelituntumaa ennen kauden tärkeimpiä pelejä. Järvenpään KJT:n panoksena on runkosarjan neljäs sija ja samalla play-off pelien viimeinen kotietupaikka. Tämä onnistuu vain voittamalla Jukurit. KJT:n kilpailija K-Vantaa ei saa saada pistettäkään UJK:lta.

» Lähetä palautetta toimitukselle