Mestiksen pudotuspelit alkavat

MESTIS / Artikkeli
Lauantaina alkavat Mestiksen ensimmäiset playoffit ja niiden ensimmäinen kierros. Seuraavassa on tarkoitus käydä läpi hieman ottelupareja, sekä tehdä pientä arviointia siitä mitkä joukkueet jatkavat välieriin ja mitkä lähtevät lomailemaan jo rannalle jääneiden joukkueiden kanssa. Odotettavissa on pari selkeämpää otteluparia ja pari kinkkisempää paria, joiden pelit voivat venyä aina seitsemänteen otteluun asti.

Lauantaina alkavat Mestiksen historian ensimmäiset pudotuspelit tarjoavat yleisölle varmasti laadukasta kiekkoilua pudotuspelitunnelmissa. TuTo-Ahmat sekä Hermes-KJT vaikuttavat selkeimmiltä pareilta verrattuna pareihin K-Vantaa-Sport ja Jukurit-Diskos, jotka voivat päättyä kumpaan suuntaan tahansa.

Tuto - Ahmat

Ennalta selkein kaksikko, jossa ensimmäisen ja kahdeksannen kohtaamisesta on oletettavissa niskalenkki turkulaisille. Turun Toverit päätti runkosarjan heikosti hävittyään Hermekselle kotonaan 1-3. Ottelu oli kuitenkin joukkueille täysin merkityksetön, eikä näinollen turkulaisten mielet välttämättä olleet illan pelissä vaan playoffeissa.

TuTo on ollut koko kauden ajan jäätävän kova runkosarjan otteluissaan, vaikka lopussa ote onkin hieman lipsunut playoffien lähestyessä mieliin. Runkosarjan loppuun huiman kirin ottanut Hyvinkään Ahmat nousi kuin nousikin pleijariviivan yläpuolelle ohi FPS:n. Ahmojen huima loppukiri osoitti asenteen olevan paikallaan ja nimenomaan sitä tarvitaan TuToa vastaan, koska playoff paikka on voinut viedä joukkueelta jo suuremman nälän.

Etukäteen ajatellen TuTo on joukkueista selvästi vahvempi. TuTo vienee otteluparin puhtaasti Turkuun ja jatkaa Mestiksen välieriin.

Kiekko-Vantaa - Sport

Runkosarjan neljännen ja viidennen kohtaamisesta on odotettavissa todella tasaista vääntöä. Kiekko-Vantaa on saanut jälleen juonesta kiinni, vaikka konttasikin UJK:ta vastaan männä keskiviikkona. K-Vantaalla on riveissään Mestiksen runkosarjan pistetilaston voittanut roikkumaalien erikoismies Markku Takala, jolla on potentiaalia ratkaista vaikka yksinään koko ottelusarja.

Vaasan Sport on ollut viime kotipeleissään suorastaan loistava. Akilleen kantapäänä ovatkin viimeaikoina olleet vieraspelit, joista ei ole pisteitä juuri herunut. Sportin viimeisin vierasvoitto on jopa kolmen kuukauden päästä, jolloin Sport kepitti Jyväskylässä Diskoksen. Ei Sportilla tule nytkään helppoa olemaan, sillä tuskinpa K-Vantaa ilmaiseksi voittoa luovuttaa Vantaalta.

Odotettavissa on huipputasainen sarja, jonka uskon venyvän aina viidenteen otteluun. Siinä Sportin pistenikkari Markus Jämsä vaientaa vantaalaisyleisön jatkoajalla pelin vanhettua lähemmäs kahdeksankymmentä minuuttia.

Jukurit - Diskos

Jopa TuToakin hätyytellyt Mikkelin Jukurit on vahvoilla kolmannessa otteluparissa Diskosta vastaan. Koko kauden tasaisen tappavaa vauhtia pelannut Jukurit päätti runkosarjan odotetulla tavalla. Jukurit on epäilemättä ollut kauden edetessä kaikkein tasaisin ryhmä, eikä tämä tahti todennäköisesti lopu playoffeissakaan.

Jyväskyläläinen Diskos otti keskiviikkona varsinaisen tyrmäyksen Joensuussa hävitessään vieraissa sarjapaikastaan taistelleen Jokipoikien kotiluolassa jopa 6-0. Alkukauden lentämisen jälkeen Diskoksen vauhti tasaantui loppua kohden eikä pisteitä enää karttunut alkukauden tahtiin. Kuitenkin kohti kauden loppua Diskos on saanut pelinsä takaisin uomiinsa.

Diskoksella on kaikki edellytykset antaa mikkeliläisille tasaväkinen vastus ja mikä ettei voittaakin pari peliä. Jukurit on vahvoilla, mutta joutuu vieraissa taipumaan Diskokselle.

Hermes - KJT

Mestiksen maalivahtieliittiin kuuluva Hermeksen Juuso Riksman avasi juuri maalitilinsä tekemällä maalin tyhjiin runkosarjan päätösottelussa TuToa vastaan. Hermeksen peli kulminoituukin pitkälti maalivahti Riksmanin loistoesityksiin joita on tällä kaudella riittänyt rutosti. Mutta mitä jos Riksman loukkaantuu? Toki kakkosmaalivahti Tommi Hietalakin pystyy menemään maalille jos sitä tilanne vaatii, mutta Riksmanin saappaat lienee silti liian suuriksi täytettäväksi tälle kanadalaissyntyiselle kakkosveskarille.

Kerava-Järvenpää-Tuusula akselille kasattu seura on ollut aina potkun perässä tämän kauden otteluissaan Hermestä vastaan. Pelannut kauden putkissa, eli kun on voittanut, on voittanut useamman pelin putkeen. Kun on hävinnyt, on hävinnyt useamman pelin putkeen. KJT:n on pakko saada putki auki heti ensimmäisestä pelistä jos he mielivät jatkaa pidemmälle aina välieriin asti.

Arvioni on kuitenkin, ettei KJT:n putki aukea vaan Hermes vie ottelusarjan puhtaasti Kokkolaan. Ainoa KJT:n sauma piilee Hermes veskari Riksmanin loukkaantumisessa, jota tuskin tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle