Mestiksen pudotuspelit alkaneet kuumissa tunnelmissa - Ulosajoja jaettu jo enemmän kuin viime kaudella koko pudotuspeleissä

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen pudotuspeleissä on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen kuuma alku. TUTOn ja K-Vantaan sarjassa peli- ja toimitsijakieltoja on jaettu tässä vaiheessa jo kolme kappaletta.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen tämän kauden pudotuspeleistä ei ole viihdettä ja värikkyyttä puuttunut. Tunnetta ja lämpöä on löytynyt välillä liikaakin, ja esimerkiksi ulosajoja on jaettu kahden ensimmäisen kierroksen aikana enemmän kuin viime kauden pudotuspeleissä yhteensä.

Viime lauantaina alkaneet Mestiksen pudotuspelit ovat alkaneet kuumissa tunnelmissa. Avauskierroksella Jokipoikien Eppu Rissanen ja Ketterän Erno Ripatti ottivat toisistaan mittaa tappelun merkeissä ja tienasivat yhden ottelun pelikiellot. Samassa ottelussa Ketterän Sameli Ventelä taklasi kiekotonta Jokipoikien Oskari Lehtistä ja nappasi tililleen kahden ottelun pelikiellon

Kiekko-Vantaan ja TUTOn sarjassa mässäillään peli- ja toimitsijakielloilla. Lauantaina K-Vantaan valmentaja Tony Virta käyttäytyi sopimattomasti tuomaristoa kohtaan ja palkinnoksi napsahti kahden ottelun toimitsijakielto

Avauskierroksen puhuttavin tilanne nähtiin Vantaalla, kun TUTOn tärkein pelaaja ja kapteeni Niclas Lucenius hölmöili itselleen ääliömäisellä ja erittäin vaarallisella tempullaan 13 ottelun pelikiellon. Lucenius potkaisi jäästä noustessaan K-Vantaan Otto-Eemeli Linkeä vaarallisesti. Lucenius on kärsinyt kauden aikana jo kaksi muuta pelikieltoa ja tämä seikka otettiin huomioon tuoreinta temppua arvioitaessa.

Pudotuspelien toinen kierroskaan ei mennyt viileämmissä tunnelmissa. SaPKon ja IPK:n välisessä ottelussa IPK:n Jevgeny Fofanov niittasi Matias Pullia selän puolelta ja lensi ulos laitataklauksesta. Fofanoville tuomittiin tapauksesta neljän ottelun pelikielto.

Myös TUTOn ja K-Vantaan välisessä sarjassa jatkettiin kuumissa tunnelmissa. K-Vantaan Joel Pyykkönen ajettiin ottelun puolivälissä ulos, kun tämä osui korkealla mailalla TUTOn Veeti Vuoriota naamaan. Kolmannen erän alussa nähtiin sarjassa jo toinen TUTOn profiilipelaajan ulosajo. Kupittaan ylpeyden runkosarjan paras maalintekijä ja juuri tähän otteluun edellisestä pelikiellosta vapautunut Aki Juusela keihästi K-Vantaan Joona Harjamaa aloituksen jälkeen alavatsaan. Juuselalle palkinnoksi keihästämisestään kahden ottelun mittainen pelikielto.

Viime kauden pudotuspeleissä huomattavasti rauhallisempaa

Tämän kauden pudotuspelien alku verrattuna viime kauden koko pudotuspeleihin on ollut huomattavasti räiskyvämpää menoa ainakin rangaistusmäärien perusteella. Kokonaisuudessaan viime kauden 33 pudotuspelikamppailussa jaettiin yhteensä seitsemän ulosajoa, kun tämän kauden kahden ensimmäisen puolivälieräkierroksen aikana ulosajoja on jaettu jo kahdeksan kappaletta. 

On kiinnostavaa nähdä, miten esimerkiksi TUTOn ja K-Vantaan välinen sarja jatkuu keskiviikkona. Selvää on, että esimerkiksi TUTOn profiilipelaajat eivät voi vuoron perään napsia toinen toistaan tyhmempiä ulosajoja tililleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle