BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Mestiksen Nimi mieleen -pelaajat kaudelle 2016–2017

MESTIS / Artikkeli
Kenestä kohistaan? Lue se täältä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jatkoajan Mestis-toimitus listasi viime kauden tapaan Mestiksen mielenkiintoisimmat nimet, jotka eivät kuitenkaan vielä ole suuren yleisön tietoisuudessa. Katso siis keihin sinun kannattaa katseesi tällä kaudella suunnata.

Olli Iisakka, Espoo United

Iisakka pääsi tekemään liigadebyyttinsä viime kaudella, kun Bluesin joukkue tyhjeni nimimiehistä talousvaikeuksien takia. Liigatasolle Iisakan taidot eivät vielä siinä vaiheessa riittäneet, mutta esitykset Mestiksen harjoitusotteluissa ovat olleet lupaavia.

Iisakka osaa pelata peliä molempiin suuntiin ja säväytti kiekonriistoillaan. Miehen nimiin merkittiin myös Espoo Unitedin ensimmäinen maali, joka syntyi harjoitusottelussa Pietarin SKA:ta vastaan.

Antti Paavilainen, Hermes

Viime kaudella kymmeneen pisteeseen kokkolalaispaidassa, mutta harjoituspeleissä vastuuta on tullut reippaasti enemmän. Ykkösvitjan laidassa neljään harjoituspeliin syntyi kolme maalia. Kehittynyt kesän aikana kokonaisvaltaisesti, ja tiedossa on isompi rooli.

Paavilainen, 23, on noussut Mestis-pelaajaksi pitkää tietä. Juniorien alasarjojen kautta Porvoon Huntersiin tiensä löytänyt Paavilainen debytoi Mestiksessä viime kaudella. Nyt tarjolla on läpimurto.

Tuukka Smura, Hokki

Hokin kasvatti Tuukka Smura aloittaa toisen peräkkäisen kautensa kajaanilaisten edustusjoukkueessa. Edellinen runkosarja meni hieman alle odotusten, varsinkin syksyn osalta. Runkosarjassa 21 ottelussa Smuran torjuntaprosentti oli 89,22. Pudotuspeleissä miehen otteet kuitenkin parantuivat huomattavasti ja lopulta miehen kaulaan ripustettiin muun Hokki-joukkueen tavoin Mestiksen hopeinen mitali.

Tälle kaudelle kuitenkin odotukset ovat paljon korkeammalla. Smuran tavoitteena on suunnata ensi kaudeksi joko Liigaan tai ulkomaille, jonka tavoittamiseksi on pelattava tuleva kausi hyvin Mestiksessä.

Harjoitusotteluissa kajaanilaisveskari pelasi puolet Hokin toisen maalivahdin, Sami Väliharjun, kanssa. Smura oli heistä selvästi parempi torjuntaprosentilla 94,39.

Tuukka Smuralla on edessään uusi rooli, selvä ykkösvahti.
Tuukka Smuralla on edessään uusi rooli, selvä ykkösvahti.
Kuva © Antti Varonen

Adam Zboril, IPK

Tshekkiläinen 21-vuotias Adam Zboril saapui Lappeenrantaan jo kaudeksi 2013-14. Kolmen nuorten SM-liigassa vietetyn vuoden aikana 116 ottelussa on syntynyt vakuuttavat tehot (59+81=140), joten aihiota maalintekijäksi myös aikuisten sarjoihin on olemassa.

Iisalmeen Zboril on takuulla saapunut tekemään sitä läpimurtoa ja ainakin harjoitusotteluissa pienikokoinen 171cm ja 84-kiloinen sähikäinen on ollut alati vaarallinen. Juniorisarjojen jälkeen nuorukaisella on vielä totuttelua Mestis-tempoon, sillä liian moni avoin maalipaikka on jäänyt Zborililla hyödyntämättä

Pelinopea ja pelin sisällä hyvin pelistä toiseen pelaavalla Zborililla on kaikki edellytykset nousta joukkueensa profiilipelaaiksi. Onko pieni koko este aivan huipulle asti, jää nähtäväksi.

Lauri Huhdanpää, Jokipojat

Tapparan A-junioreista hankittu Huhdanpää on yksi kolmesta Jokipojissa täysin uudesta pelimiehestä. 21-vuotiaan tamperelaisen otteet yllättivät harjoituspeleissä, sillä hän kuului joukkueen parhaisiin pistemiehiin.

Huhdanpää, 21, vakuutti ennen kaikkea hyvällä kahden suunnan pelaamisellaan. Ratkaisevilla paikoilla miehellä riitti malttia tarjota nappisyöttö tai laittaa liikkeelle tarkka kuti.

Pelit Jokipojissa ovat ensimmäiset miesten tasolla. Voikin olla, että Huhdanpäästä tulee seuraava Jokipojissa läpimurtonsa tekevä pelaaja.

Ville Tiitinen, JYP-Akatemia

Sami Vatanen, Sami Niku, Valtteri Kemiläinen.. Jyväskylästä kiekollisen pelin taitavia puolustajia on viime vuosina tullut lukuisia, ja Ville Tiitinen saattaa olla seuraava samassa kastissa.

20-vuotias puolustaja debytoi viime kaudella sekasortoisessa JYP-Akatemiassa kuuluen joukkueen parhaisiin ja kiekkovarmimpiin puolustajiin.

Näytöt Mestiksen puolella jäivät kuitenkin melko vähiin, kun loukkaantuminen päätti kauden hyvissä ajoin. Viime kaudella pelatuissa otteluissa kamppailupelaaminen kuului selkeisiin heikkouksiin, joten fysikkaan lienee on panostettu kesän aikana. Nuorten SM-sarjassa hyvää jälkeä hyökkäyspäähän tehnyt puolustaja voi nousta jo alkavalla kaudella ylivoimapelin ratkaisevaksi palaseksi, joka viime kaudella Akatemialta oli kateissa.

Henri Keskilohko, KeuPa HT

21-vuotias nuorukainen ehti käydä jo viime kaudella pelaamassa KeuPa-paidassa kahdessa ottelussa, mutta nyt edessä on ensimmäinen täysi kausi miesten sarjoissa. Ässien juniorimyllyn läpikäynyt Keskilohko on takonut A-nuorten SM-liigaa piste/peli -tahtia, joten pisteitä voidaan odottaa myös Mestiksessä.

Joona Harjama, Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaan Joona Harjama, 23, lukeutuu niihin Mestis-pelaajiin, joiden uskotaan nousevan merkittävään rooliin tulevalla kaudella. SaiPa-kasvatti on tärkeä pelaaja hyökkäyksessä, mutta niin myös puolustuksessa. Harjamalla on takanaan kolme Mestis-ottelua SaPKossa, mutta suurimman osan otteluista mies on pelannut Liigassa KalPassa kausina 2013-2016.

Viime kauden pistesaldo runkosarjassa ei ollut kovin päätä huimaava, sillä 55 ottelussa nuorukainen keräsi pisteet 2+2=4. Mutta tällä kaudella haminalainen on aloittanut pistetehtailun ajoissa, sillä hajoituskaudella hän on iskenyt viidessä ottelussa tehopisteet 1+1. Miehen vahvuuksiin kuuluvat vahva luistelu ja hyvä kiekonkäsittely. Kiekko pysyy lavassa ja pelinrakentelu onnistuu ahtaassakin tilassa. Lempinimi "Maestro" ei ole tullut hänelle turhaan.

Tuomas Koskinen, LeKi

22-vuotias hyökkääjä Tuomas Koskinen on Lukon junioreita, joka pelasi viime kaudella Mestistä KeuPassa. 43 ottelussa syntyivät tehot 8+6. Lukema ei huimaa päätä, mutta otetaanpa kausi taakse päin ja Koskisen viimeiseen kauteen Lukon A-nuorissa. 46 otteluun syntyi peräti 52 (16+36) pistettä. Se on lukema, jonka vuoksi Koskista on syytä pitää silmällä.

Riippuen LeKin kokoonpanosta ja siitä, mihin Koskinen siinä sijoitetaan, määrittelee nuoren miehen mahdollisuuden onnistua lyömään itsensä läpi. Vaikka Koskinen pelasikin LeKin viimeisessä harjoituspelissä nelosketjussa, oli hänellä ketjukavereinaan taitavat Ilves-nuoret Jere Helenius ja Niko Ahoniemi.

Tekeekö TUTO-vahti Karolus Kaarlehto kaapokähköset?
Tekeekö TUTO-vahti Karolus Kaarlehto kaapokähköset?
Kuva © Timo Savela

Aki Vainio, Peliitat

Ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjoissa aloittavalla Vainiolla onkin hartioilleen ehkä suurimmat paineet Peliittojen puolustajista. Kotkan Titaanien kasvatti on pelannut viimeiset neljä kautta Lahden Pelicansin organisaatiossa ja katseet ovatkin tiukasti liigapaikan suhteen. Viime kaudella kahdessa ottelussa Heinolan Peliittoja edustanut Vainio antoi erittäin miehekkäät ja hyvät näytöt tulevaisuutta varten

Nuorella ja nälkäisellä puolustajalla on mahdollisuus murtautua todenteolla jääkiekon seuraajien mieleen, sekä nousta Peliittojen yhdeksi johtavaksi puolustajaksi. Pisteiden valossa Vainio ei ole juurikaan urallaan mässäillyt, vaan miehen vahvuuksiin kuuluukin loistava puolustuspään pelaaminen. Hyökkäyspään pelaamiseen mies kaipaakin tällä hetkellä eniten kehitystä.

Paavo Hölsä, RoKi

Nuori lappeenrantalaismaalivahti kantoi viime kaudella suurta vastuuta RoKi-maalilla. Koko joukkueen vaikea kausi näkyy maalivahdin tilastoissa, mutta Hölsän pelilliset otteet olivat ajoittain suorastaan huikeita. Tämä kausi voi olla todellinen läpimurto, jos veskari pystyy pitämään tasonsa koko kauden.

Juhana Aho, SaPKo

Aho esiintyi viime kaudella pitkälti konkarivahti Mika Norjan varjossa mutta torjui runkosarjaotteluissaan vakuuttavasti. Nyt eleettömälle ja itsevarmalle veräjänvartijalle on pedattu paikka täysipainoisena ykköstorjujana. 22-vuotias Aho tuo maalivahtiosastolla tasoitusta antaneeseen savonlinnalaisjoukkueeseen pitkään kaivatun selkänojan. Tarjolla olevista peliminuuteista ei nuorukaisen taustalla piilevän potentiaalin lunastaminen ei jää kiinni.

Karolus Kaarlehto, TUTO

Hyvistä maalivahtihankinnoista tunnettu TUTO on onnistunut jälleen nappaavan lupaavan nuoren veskarin. TPS:n junnuista liigajoukkueen kautta TUTOon lainalle tulleelle Kaarlehdolle Mestis on juuri oikea paikka kehittyä tulevaisuutta ajatellen.

Viime kaudella sekä TPS:n A-junioreissa Kaarlehto nappasi kiekkoja 23 pelissä torjuntaprosentilla 92,3. TUTOssa Kaarlehto joutuu kuitenkin mielenkiintoiseen paikkaan, sillä turkulaisten riveissä on jo kaksi varsin vahvaa vahtia: Kristian Järvinen, joka on todennäköisin vaihtoehto ykkösmokeksi ja Richard Sabol.

Jos Kaarlehto kuitenkin nappaa itselleen peliaikaa, on hänellä pontentiaalia nousta niin sanotusti Kaapoksi Kaapon paikalle. Sensaatiovahti Kaapo Kähkönen nautti aikanaan luottamusta ja suosiota joukkueen riveissä myöskin varsin nuorella iällä. Vastuu kasvatti ja onnistumisia tuli – samat mahdollisuudet ovat myös Karolus Kaarlehdolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle