Mestiksen loppukierroksille riittää ratkaistavaa

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen runkosarjasta on jäljellä enää seitsemän täyttä kierrosta, ja play off -viivan yläpuolella näyttää taistelu tiivistyvän viimeisestä kotietupaikasta. Joukkueet etsivät paikkojaan jatkopelejä ajatellen, ja kun sijojen 4 ja 8 välillä on vain kolmen pisteen ero, panoksia riittää loppukierroksillekin.

Kärkijoukkueena porskuttava Jukurit (55p.) voi menettää runkosarjan voiton enää teoriassa, sillä jäljellä olevista kahdeksasta ottelusta sen tarvitsee voittaa vain kolme päästäkseen muilta tavoittamattomiin pistelukuihin. Viimeiset pelit ovat jälleen tuoneet joukkueen voittojen tielle. Kolmen vierastappion putken katkaisuun varmasti vaikuttivat keskushyökkääjä Mikko Hakkaraisen paluu sairastuvalta sekä viime kaudelta tutun Tommi Kovasen siirto takaisin joukkueeseen Italiasta.

KooKoo (46p.) on viime aikoina takonut pisteitä todella runsaasti, viiden viimeisimmän ottelun sarjaan on tullut ainoastaan yksi tappio, TuTolle Kupittaalla. Muuten joukkue näyttää olevan selvästi varmistamassa kotietua ja kenties runkosarjan toista sijaa. Samassa pistemäärässä on neljä viimeistä otteluaan voittanut Kiekko-Vantaa (46p.), jonka otteet ovat olleet melko ailahtelevia. Mutta nyt viimeisin trendi on ollut vahvasti ylöspäin, ja mikäli taso pysyy, taistelu kakkossijasta KooKoon kanssa tulee olemaan tiukkaa.

Keskikastissa tiukkaa

Hermes (42p.) seuraa kärkijoukkoa tällä hetkellä seuraavana, mutta saa pitää varansa, sillä tällä hetkellä sarjan neljännen, eli Hermeksen, ja kahdeksannen, eli TuTon, erottaa toisistaan vain kolme pistettä! Hermeksen otteet ovat viime peleissä olleet vakuuttavia, mutta toisaalta edessä on kova rupeama olympiatauon molemmin puolin, kun vastaan asettuvat Jukurit, Kiekko-Vantaa, KooKoo sekä Sport. Näillä peleillä tulee olemaan loppusijoituksen kannalta paljon merkitystä.

Viidentenä majaileva KalPa (41p.) on piristynyt selvästi kevätkaudella ja peli näyttää vauhdillisesti olevan jo melko hyvässä kuosissa. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut voittaminen. Tasapelejä on viimeisten kahdeksan pelin aikana tullut tilille peräti neljä. Lisäksi Jukureiden vieraillessa Kuopiossa kotijoukkueen täysin voitettavissa ollut ottelu meni jatkoajalle, jonka sarjajohtaja kuittasi voitokseen. Näin ollen pienillä onnistumisilla olisi tilille voinut tulla useampikin piste lisää. Voittoja kyseisen kahdeksan ottelun aikana on muuten tullut vain kaksi.

Vuodenvaihteen molemmin puolin hurjaan kiitoon yltynyt Vaasan Sport (41p.) on kolahtanut maan pinnalle viimeisten kierrosten aikana kovan käden kautta. Sportin viiden viimeisen ottelun saldo on neljä tappiota ja yksi voitto. Sitä edellinen viiden ottelun jakso oli tappioton ja pisteitä kymmenestä mahdollisesta tuli tilille yhdeksän, nyt vain kaksi! Eli suunta on alaspäin, mutta mikäli paletti saadaan taas pyörimään omalla tasollaan, ei Mestiksessä ole montaakaan joukkuetta, jolla riittäisi eväitä Sportin kaatoon. Mutta ratkaisun löytämisen suhteen aika käy vähiin, sillä kotietu karkaa käsistä nopeammin kuin voisi arvatakaan, mikäli suunta ei muutu.

FPS:n (40p.) pistetahti on viime aikoina ollut huimaa luokkaa. Joukkue on napsinut viidestä viimeisestä pelistä pisteet Sportilta, KalPalta ja Diskokselta. TuTon kanssa peli päättyi tasan, ja Ahmat yllätti "vihreät forssalaiset" Hyvinkäällä. Mutta kaiken kaikkiaan 1,4 pistettä/ottelu viimeisestä viidestä pelistä on tahti, jolla ohitetaan vielä joukkue tai kaksikin sarjassa. Kotona Forssa on ollut vaarallisen voimakas.

Viimeisellä play off -paikalla vaaniva TuTo (39p.) on ottanut päänahan viime kierroksilla niin Jukureilta, KooKoolta kuin Hermekseltäkin. Kuntokäyrä on ylöspäin ja jyrkästi, vaikkakin Kiekko-Vantaa aiheutti komeaan sarjaan särön viime kierroksella Tikkurilassa. On kuitenkin muistettava, että eroa neljänteen sijaan on vain kolme pistettä ja on ihme, mikäli TuTo joutuu lähtemään play off-sarjaan viimeiseltä sijalta. Nykykunnossa jopa kotietu on tavoitettavissa.

Radanvarsijoukkueet "kuivilla"

KJT (32p.) on jo turhan pitkän matkan päässä jatkopeleistä, mutta toisaalta matkaa karsijan paikallekin alkaa olla turvallinen määrä. Mikäli kauden vieraspeleissä joukkue olisi venynyt edes muutamaan voittoon, kun niitä nyt on tilillä vain yksi, KJT olisi varmuudella kolistelemassa viivan yläpuolella TuTon ja FPS:n sijoilla kohti jatkopelejä.

Ahmoilla (31p.) on ollut hyvä tahti päällä, mutta turha ailahtelevaisuus on vienyt mahdollisuudet jatkopeleihin. KJT:n kanssa radanvarsikamppailua käyvä ahmalauma on muuten ainoa Mestis-joukkue, joka on kyennyt tähän mennessä kaatamaan Jukurit Mikkelissä! Eroa UJK:hon on jo viisi pistettä, mutta mikään ei ole vielä varmaa, joten pelirytmistä on pidettävä kiinni, mikäli karsintoihin ei haluta joutua.

UJK:lla (26p.) alkaa eroa eteenpäin olla jo turhan paljon, etenkin viimeaikaiset esitykset huomioiden. Hyvä ote herpaantui tammikuun kuluessa, ja nyt joukkue on turhan tukevasti toisella karsijan paikalla. Loppuohjelmakaan ei ole kovin mairitteleva, sillä kahdeksasta ottelusta peräti kuusi pelataan vieraskentällä ja niissä vastaan asettuvat Sport, Jukurit kahdesti, TuTo sekä Vantaa ja Diskos. Pisteiden keruusta tulee todella vaikeaa, mutta ei missään nimessä mahdotonta.

Diskoksen (13p.) tähtäin on jo jonkin aikaa ollut pitkällä keväässä... karsinnoissa. Joukkue ei ole saanut tuulta purjeisiinsa koko kauden aikana, ja jo ennen joulutaukoa kävi selväksi, ettei Jyväskylästä tänä vuonna tule play off -joukkuetta, vaan nuori joukkue ajautuu väistämättä karsintoihin ja sitä kautta punnitsee oman tasonsa Suomi-sarjan kärjen kanssa.

Loppuohjelmat ratkaisevat

Jäljellä olevien seitsemän täyden kierroksen aikana tapahtuu vielä paljon, se on varmaa. Nyt sarjataulukossa näkyvä järjestys muuttuu vielä moneen kertaan, ja usean sijoituksen kohtalo jää varmasti aivan kalkkiviivoilla ratkaistavaksi. Mutta minkälainen ohjelma milläkin joukkueella sitten on edessään runkosarjan lopussa, siitä selvitys joukkuekohtaisesti.

AHMAT

6.2. Jukurit - vieras

9.2. K-Vantaa - koti

13.2. KooKoo - vieras

27.2. KJT - koti

1.3. TuTo - koti

2.3. Sport - vieras

6.3. Diskos - vieras

DISKOS

6.2. KooKoo - vieras

8.2. KJT - koti

13.2. Sport - vieras

27.2. TuTo - koti

1.3. KalPa - vieras

2.3. UJK - koti

6.3. Ahmat - koti

FPS

6.2. Hermes - koti

9.2. UJK - vieras

13.2. Jukurit - koti

27.2. K-Vantaa - koti

1.3. KJT - koti

2.3. KooKoo - vieras

6.3. Sport - vieras

HERMES

6.2. FPS - vieras

9.2. Jukurit - koti

13.2. K-Vantaa - vieras

27.2. KooKoo - koti

1.3. Sport - koti

2.3. KJT - vieras

6.3. TuTo - vieras

JUKURIT

6.2. Ahmat - koti

9.2. Hermes - vieras

10.2. UJK - koti

13.2. FPS - vieras

27.2. UJK - koti

1.3. KooKoo - koti

2.3. K-Vantaa - vieras

6.3. KJT - vieras

KALPA

6.2. K-Vantaa - vieras

9.2. KooKoo - koti

13.2. KJT - vieras

27.2. Sport - koti

1.3. Diskos - koti

2.3. TuTo - vieras

6.3. UJK - vieras

KJT

6.2. TuTo - koti

8.2. Diskos - vieras

13.2. KalPa - koti

27.2. Ahmat - vieras

1.3. FPS - vieras

2.3. Hermes - koti

6.3. Jukurit - koti

KOOKOO

6.2. Diskos - koti

9.2. KalPa - vieras

13.2. Ahmat - koti

27.2. Hermes - vieras

1.3. Jukurit - vieras

2.3. FPS - koti

6.3. K-Vantaa - koti

KIEKKO-VANTAA

6.2. KalPa - koti

9.2. Ahmat - vieras

13.2. Hermes - koti

27.2. FPS - vieras

1.3. UJK - koti

2.3. Jukurit - koti

6.3. KooKoo - vieras

SPORT

6.2. UJK - koti

8.2. TuTo - vieras

13.2. Diskos - koti

27.2. KalPa - vieras

1.3. Hermes - vieras

2.3. Ahmat - koti

6.3. FPS - koti

TUTO

6.2. KJT - vieras

8.2. Sport - koti

13.2. UJK - koti

27.2. Diskos - vieras

1.3. Ahmat - vieras

2.3. KalPa - koti

6.3. Hermes - koti

UJK

6.2. Sport - vieras

9.2. FPS - koti

10.2. Jukurit - vieras

13.2. TuTo - vieras

27.2. Jukurit - vieras

1.3. K-Vantaa - vieras

2.3. Diskos - vieras

6.3. KalPa - koti

» Lähetä palautetta toimitukselle