BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Mestiksen harjoitusturnauksille jatkoa Kirkkonummella

MESTIS / Artikkeli
Elo-syyskuun vaihteen vilkas turnausviikonloppu kokoaa Kirkkonummen turnaukseen kolme Mestis-joukkuetta sekä yhden vieraan länsinaapurista. Isäntäjoukkue Salamoita lukuun ottamatta osallistujat ovat vaihtuneet viime vuodesta. Vierailevina tähtinä ovat tällä kertaa kevään Mestis-nelonen TuTo, sarjanousija LeKi sekä Ruotsin I divisioonajoukkue Tranås AIF.

Turnaus tarjoaa kaikille neljälle joukkueelle täysimittaisen ottelun sekä perjantaina että lauantaina. Perjantain otteluiden voittajat kohtaavat lauantaina loppuottelussa ja häviäjät pronssikamppailussa. Jos ottelut ovat varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan alkavan kauden sarjaotteluiden tapaan viiden minuutin jatkoaika äkkikuolemalla sekä sen jälkeen tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

Vuosi sitten turnauksen voiton vei sittemmin Mestiksestä pudonnut KOO-VEE, joka löi finaalissa Jokipojat 2-1.

Otteluohjelma

Pe 31.8. klo 17.00 TuTo – LeKi

Pe 31.8. klo 20.00 Salamat – Tranås AIF


La 1.9. klo 12.30 Tranås AIF – TuTo/LeKi (loppu- tai prossiottelu)

La 1.9. klo 16.00 Salamat – TuTo/LeKi (loppu- tai pronssiottelu)

Salamoilla Koskirantoja kaksin kappalein

Vuosi sitten kotiturnauksessaan kolmanneksi jäänyt Salamat pääsee yrittämään sijoituksen parantamista perjantain osalta käytännössä parhaalla miehistöllään. Nilkkavammasta kärsinyt avainpuolustaja Mikko Sairanenkin on toipunut pelikuntoon. Lauantain sijoitusottelusta sivussa ovat hyökkääjä Immo Suutarinen ja puolustaja Antti Nyrhinen henkilökohtaisista syistä.

Hyvän terveystilanteen lisäksi Salamat vahvistuu kahdella ennestään tutulla liigalainalla. Bluesin sopimushyökkääjä Tero Koskiranta sekä Espoossa try outilla ollut laitahyökkääjä Ari Katavisto pukeutuvat salamapaitaan.

- Bluesin ja Petri Matikaisen kanssa on puhuttu, että pyritään pelaajien kannalta reilumpaan yhteistyöhön, ettei pelaajia makuuteta liigajoukkueen mukana ilman peliaikaa, Salamoiden päävalmentaja Jyrki Tuukkanen taustoittaa lainayhteistyön suuntaviivoja.

Salamoiden joukkueessa nähdään samaan aikaan kaksi Koskirantaa, sillä Teron nuorempi veli Jarno Koskiranta, 20, hakee pelipaikkaa Kirkkonummelta. Vanhemman veljensä tapaan keskushyökkääjänä pelaava Jarno edusti viime kaudella Bluesin A-nuoria.

Ennen kotiturnausta Salamoiden käyrä harjoitusotteluissa on ollut nousujohteinen. Viiden tappion jälkeen Salamat pääsi voittokantaan Kotkan turnauksen päätösottelussa Jokipoikia vastaan, ja reilu viikko sitten korealaisjoukkue Kang Wong Land kukistui 9-1.

Riittääkö Tranåsin liike?

Ruotsin I divisioonassa eli kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla Elitserienin ja Allsvenskanin jälkeen pelaavan Tranås AIF:n suhteen odotukset eivät ole etukäteen järin korkealla. Ruotsalaisjoukkue aloitti Suomen-kiertueensa torstaina Kouvolassa ja kärsi 1-7-tappion. Tappiosta huolimatta valmentaja Rolf Nielsen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen kahden ensimmäisen erän osalta, mutta piti päätöserää katastrofaalisena.

Tranås hävisi KooKoolle etenkin liikkeessä. Pitkä matka saattoi vaikuttaa, mutta helppo ei ole urakka jatkossakaan. Tranås pelaa nimittäin kolme ottelua vajaassa kolmessa vuorokaudessa, joten jalat ovat kovilla.

Ruotsalaisen NHL-hyökkääjä Johan Franzenin entinen seura koostuu nykyisin lähinnä 80-luvun puolenvälin paikkeilla syntyneistä nuorista kiekkoilijoista. Joukkueen paras pistemies oli viime kaudella 24-vuotias hyökkääjä Jonas Lund, joka iski Kouvolan ottelussa joukkueensa ainokaisen osuman.

TuTo jättää parhaat kotiin

Turkulainen TuTo osallistuu turnaukseen melko nimettömällä kokoonpanolla. TuTon riveistä ovat poissa Aleksi Sillanpään ja Tero Forsellin kentät eli ykkös- ja kakkoskenttä. Lisäksi mestarijoukkue Kajaanin Hokista kaapattu ykkösmaalivahti Petri Koivisto on sivussa.

- Meillä on mukana meidän laadukkaita B-junioreita sekä A-nuorten ykköskenttä, TuTon päävalmentaja Ismo Lehkonen kertoo.

Lehkonen kiistää, että TuTo olisi liikkeellä ns. "kokeilujoukkueella", vaan päätös johtuu enemmän laajasta pelaajaringistä.

- Ei, pojat ovat ansainneet sen. He ovat pelanneet meidän kanssamme illalla ja aamulla. (Mikael) Potila on pelannut, (Mikko) Honkanen on pelannut ja Pusat ovat pelanneet. Meillä on tässä kuusi kenttää, joita olemme ajaneet sisään, Lehkonen sanoo.

- Lisäksi tämä kaikki on aina kotiapäin, kun ei sarjapisteistä pelata. Jos pojat pärjäävät siellä, niin mikäs sitä parempaa?

Nousija-LeKi ollut harjoituskaudella vahva

Lempäälän Kisa hakee Kirkkonummen turnauksesta viimeistelyä ensimmäiseen Mestis-kauteensa. Joukkue alkaa näyttämään valmiilta, kun viimeisimpänä joukkueen mukaan liittyi kokenut laitahyökkääjä Antti Hildén.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">uutinen

LeKille merkittäviä vahvistuksia
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=uutiset&joukkue=LeKi&id=7265">[lue lisää]

LeKi on kyennyt kokoamaan ennalta mielenkiintoisen ryhmän alkavalle kaudelle. Joukkueen runko pohjautuu edelleen Mestis-nousun varmistaneen joukkueen varaan, mutta mukaan on saatu muutama oivallinen profiilihankinta. Maalinsuulla selkeäksi ykkösvaihtoehdoksi nousee TPS:sta siirtynyt Juho Santanen. Hyökkäyspään teho-odotukset ovat mainiosti pelanneen kolmikon, Marko Santasen, Miikka Kuuselan sekä Tomas Jaskon harteilla. Mielenkiintoa tuo myös Hildén ensiesiintymisellään LeKin väreissä. Koeajalla toistaiseksi pelaava räväkkä puolustaja Antti Uitto on myös seuraamisen arvoinen pelimies.

Mestis-tasolla toistaiseksi kokematon päävalmentaja Juha Juujärvi on luonut joukkueelleen aktiivisen ja viihdyttävän pelitavan, eikä joukkue ole harjoituskaudella juuri kuvia kumartanut. Joukkue hävisi ensimmäisen harjoitusottelun venäläistä Mecheliä vastaan, mutta sen jälkeen on tuloskäyrä ollut vakuuttava: neljä voittoa ja yksi tasapeli. Kolme viikkoa takaperin LeKi voitti turnausisäntä Salamat 4-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle