Malmö - Hankinnat merkittävässä roolissa

SHL / Artikkeli
Niko Hovinen oli keskeisessä roolissa, kun Malmö nousi SHL:ään.
Kuva © Markus Hästbacka
Kahdeksan Allsvenskanissa vietetyn kauden jälkeen Malmö nähdään jälleen pääsarjassa. Seura on tehnyt useita pelaajahankintoja, joiden onnistuminen näyttää kauden suunnan.

Malmö nousi menneen kauden päätteeksi SHL:ään pudotettuaan Leksandin Allsvenskaniin seitsemän ottelun pudotuspelisarjassa. Niko Hovinen oli Malmön maalissa Leksandia vastaan jokaisessa pelissä.

Hovinen ei jatka seurassa enää tällä kaudella, vaan maaalinsuulla vastuuta kantavat Oscar Alsenfelt ja Pontus Sjögren. Alsenfelt oli kahdella edellisellä kaudella juuri Leksandin ykkösmaalivahti. Sjögren on osoittanut Allsvenskanissa olevansa laadukas maalivahti, mutta viimeisimmät ottelut pääsarjassa ovat kaudelta 2010-11. Sjögrenillä on kuitenkin potentiaalia olla laatuvahti SHL:ssä, joskin Alsenfelt on ainakin aluksi Malmön ykkösmaalivahti.

Derek Meech tärkeä hankinta puolustukseen

Puolustuksessa Malmöllä on tehokas Nils Andersson, joka on tehnyt kahdella viime kaudella Allsvenskanissa 60 pistettä runkosarjan otteluissa. Hänen vahvuuksiin kuuluvat mainio oikean puolen laukaus ja ylivoimapelaaminen. Nyt joukkueessa on myös veli Erik Andersson, joka saapuu Skellefteåsta. Uusi nimi on myös kanadalainen Derek Meech, jolla on NHL-kokemusta 144 ottelun verran.

- Meech on huippupelaaja ja kahden suunnan pakki. Hän osaa pelata yhtä hyvin niin yli- kuin alivoimalla ja olemme erittäin iloisia, että hän päätti tulla juuri meille, kertoo seuran urheilupäällikkö Patrik Sylvegård seuran kotisivuilla.

Hyökkäyksessä useita huippupelaajia

Hyökkäystä on vahvistettu merkittävästi. T.J. Galiardi saapuu Winnipeg Jetsistä ja on pelannut NHL:ssä kaikkiaan 321 ottelua. Peter Mueller pelasi viime kaudella Sveitsissä Klotenissa ja sitä ennen NHL:ssä 297 peliä tehoilla 63+97. Kent McDonell on kokenut kanadalaishyökkääjä, joka on pelannut Euroopassa useita kausia ja tuo seuraan paljon johtajuutta. 27-vuotias Andreas Thuresson pelasi viime kaudella KHL:ssä Sibir Novosibirskin ja Severstal Cherepovetsin riveissä.

Yksi kiinnostavimmista hyökkääjistä on 26-vuotias tanskalainen Frederik Storm. Hän pelasi loistavan kauden Malmössä tehden 43 pistettä. Hänellä on hyvät hyökkäysvaistot ja nopeus kiekon kanssa. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Storm jatkamaan nousujohteista kehittymistään SHL:ssä.

Malmö voitti harjoituskaudella muun muassa hallitsevan mestarin Växjön, HV71:n sekä sveitsiläisen Luganon. Näissä peleissä joukkue päästi vain yhden maalin ja teki yhdeksän. Maalivahtipeli on vankalla tasolla ja hyökkäyksessä on monia erilaisia pelaajatyyppejä. Puolustus ei ole kiekollisen pelin osalta liigan paras, mutta toisaalta se on kokenut. Uusilta hankinnoilta vaaditaan onnistumisia, jotta paikka pudotuspeleissä olisi mahdollinen.

Jatkoaika arvioi Malmön runkosarjan sijalle 12.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös