Maaleilla muutos

LIIGA / Artikkeli
HIFK:n ja Ilveksen välisen ottelusarjan ratkaisijoita ovat tähän mennessä olleet maalivahdit. Juha Pitkämäki on ollut IFK:lle lähes ohittamaton este ja toisessa päässe Dave Stathos on päästänyt sisään muutamia liian helppoja maaleja.

Sarjan viides ottelu toi muutoksen maalivahtipeliin, ainakin väliaikaisesti. Juha Pitkämäki torjui kahdeksan kertaa ja päästi taakseen kolme maalia. Maalit eivät olleet erityisen helppoja, mutta kuitenkin tilanteita, jotka pitkämäki olisi aikaisempien pelien vireessään torjunut.

- Jollain heräteltiin joukkuetta ja katsottiin tässä vaiheessa, että antaa Tauben huilata vähän ja keskittyä seuraavaan peliin, Ilveksen kakkoskoutsi Jarmo Jamalainen kommentoi Pitkämäen vaihtamista pois maalilta ottelun ensimmäisen erän jälkeen.

Ilveksen valmennusjohto saattoikin tehdä hyvän liikkeen vaihtaessaan maalivahtiaan. Joukkueella ei ollut mitään syytä jättää Pitkämäkeä maalille keräämään mahdollisesti lisää takaiskuja tililleen ennen seuraavaa peliä.

IFK:n tilanne näyttää vaihteeksi paremmalta. Jo aikaisemmin kahdessa ottelussa pelannut Jan Lundell ei tehnyt maalillaan virheitä ja piti Ilveksen nollilla. Lähimmäksi maalia pääsi Tommi Jäminki, joka kolautteli yläputkea.

- Janne Lundell maalissa; viileä hyppy peliin. Hänelle ei ole niin hirveästi peliaikaa tullut joulun jälkeen, mutta ollaan yritetty kuitenkin pitää hänetkin pelituntumassa sopivan tasaisesti siitä lähtien kun hän tuli meille, Hannu Aravirta kommentoi Lundellin peluutusta.

Seuraavan ottelun maalivahtia Aravirta ei kuitenkaan vielä lähtenyt spekuloimaan

- En ole kokoonpanoasioihin puuttunut heti pelin jälkeen. Mennä rauhassa, vaikka kuitenkin asiat tuntuvat joskus itsestäänselviltä, mutta pitää rauhassa pohtia. Huomenna on sen aika.

- Valmentajat päättävät. Aina pitää kuitenkin olla valmis, jatkosta vaitonainen Lundell kommentoi itse tilannetta.

- Peli ei ollut vaikea, puolustus toimi hyvin, eikä pahoja paikkoja ollut paljoa. Aikaisemmissakin peleissä on ollut vain vähän laukauksia, joten siihen osasi varautua.

Lundell ei siis pitänyt peli kovinkaan hankala maalivahdin kannalta. Se IFK:n maalivahti, joka pelaa tiistaina Hakametsässä joutuu varmasti huomattavasti kovemmille kuin tässä pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle