Lukon pelaaja-arvostelut 2013-14

LIIGA / Artikkeli
Joukkueessa oli kasa onnistujia.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman Lukon pelaajien arvioinnit pronssijuhliin päättyneen kauden päätteeksi.

Maalivahdit

Ryan Zapolski

Kun kausi alkoi, oli Zapolski täydellinen sökökortti. Kukaan ei tiennyt, mitä ECHL:ssa loistaneelta amerikkalaisvahdilta saadaan. Kun kortti käännettiin kuvapuoli ylöspäin, sieltä paljastui kuningas.
Alussa oli vaikeuksissa ylös tulevien laukausten kanssa, mutta kehitystä tapahtui harppauksin maalivahtivalmentaja Mikael Vuorion johdolla. Varmuuden perikuva keväällä. Jatkaa Raumalla.

Simon Nielsen

Saapui korvaamaan loukkaantunutta Oskari Setästä. Sai hyvin vähän peliaikaa ja nekin vähät minuutit pelaamisen taso ei vakuuttanut. Aukoi vaihtoaition luukkua paljon. Tuskin jatkaa.

Puolustajat

Roni Viirlas

Viime kauden varmat otteet olivat vain kaunis muisto. Alkukaudesta oli vakiokokoonpanon puolustaja, mutta peliesityksien vuoksi putosi nopeasti ulos suunnitelmista. Sopimus jatkuu, mutta onko paras vaihtoehto jatkaa Raumalla?

Ilkka Mikkola

Hankittiin tuomaan menestymisen kulttuuria sekä kokemusta ja haki itse muutosta iänikuisiin rutiineihin. Molemmat osapuolet voivat sanoa olevansa tyytyväisiä. Pelasi tehollisesti uransa parhaan kauden ja peli-ilme oli raikas läpi kauden. Pudotuspeleissä kokemus korostui ja se näkyi idioottivarmoina kiekollisina otteina. Jatkaa Raumalla.

Matt Generous

Runkosarjassa ei vielä säväyttänyt, mutta pudotuspeleissä nousi isojen onnistujien joukkoon. Fyysistä ja omistautunutta pelaamista, jossa vastustajalta otettiin tila ja aika pois.
Siirtyy tulevaksi kaudeksi Vaasan Sportiin

Juho tommila

Alkukaudesta itseluottamus puuttui, eikä pystynyt pelaamaan vahvuuksillaan. Saatuaan vastuuta myöhemmin talven aikana, puhkesi ainakin osittain kukkaan. Peliasennosta lähtien ryhdikäs olemus kentällä. Uskaltaa nostaa jalalla kiekkoa ja kokeilla rajoja. Jatkaa seuraavat kaksi sesonkia.

Petteri Nummelin

Kovalla kohulla saapunut konkaripuolustaja teki tehoja, mutta oli silti pienoinen pettymys. Pelasi lyhyitä jaksoja, mutta oli todella usein loukkaantuneena. Puolustuspäässä suurissa vaikeuksissa. Ylivoimalla kuitenkin täysin omaa luokkaansa, siksi tärkeä palanen. Sopimusta olisi ollut vuosi jäljellä, mutta se purettiin ja "Petu" palaa Turun Palloseuraan.

Antti Jaatinen

Hankittiin kesken kauden täydentämään puolustajaosastoa. Osoittautui juuri sellaiseksi, kuin odotettiinkin. Pelasi idioottivarmaa peliä, yrittämättä mitään ylimääräistä. Vahva vääntötilanteissa, eikä ihan onneton luistelussakaan. Optio ensi kaudesta on käytetty.

Otto Honkaheimo

Vaikea kausi takana. Loukkaantui pariinkin otteeseen, eikä päässyt oikeastaan missään vaiheessa kiinni peliin. Sopimus jatkuu tulevallakin sesongilla.

Jesse Virtanen

Nosti profiiliaan viime kaudesta. Rohkeaa pelaamista kiekollisena höystettynä oikea-aikaisilla syötöillä ja kylmäpäisellä viivapelaamisella. Teki harvoin virheitä. Jatkaa Raumalla tulevallakin kaudella.

Harri Tikkanen

32-vuotiaan kuudes kausi Raumalla oli tehollisesti hyvä, mutta se ei kertonut koko kuvaa miehen pelistä. Runkosarjassa ja vielä puolivälierissäkin nosti hyvin jalalla peliä ja pärjäsi jotenkuten väännöissäkin, mutta Tapparaa vastaan välierissä oli vaikeuksissa vahvojen vääntöpelaajien kanssa, eikä kiekollinenkaan puoli oikein sujunut vastustajan lyödessä keskialueen tukkoon. Jatkaa Raumalla ensi kaudellakin.

 

Kuva © Jussi Kivimäki

 

 

Hyökkääjät

Juhani Jasu

Kovin hankala kausi. Pelaa omaan päähän hyvin, mutta ei saa aikaan höykkäyspäässä juuri mitään. Ajautui luontaiselta pelipaikaltaan sentterin tontilta laitaan ja peli meni yhä enemmän sekaisin. Lopulta vain ajoittain kokoonpanossa. Siirtyy HPK:n pelipaitaan.

Jamie Arniel

Hankittiin ennen kauden alkua, kun ykkössentteriksi kaavailtu Steven Zalewski loukkaantui. Uran statistiikka ei luvannut paljoa, eikä paljoa myöskään saatu. Jäi kuva, että hankittiin sentterin paikalle joku, koska piti hankkia. Sopimus purettiin yhtä nopeasti kuin se tehtiinkin.

Aaron Gagnon

Tuli Ruotsista kesken kauden. Alussa ei esittänyt ihmeitä, mutta päästyään samalle aaltopituudelle Ville Vahalahden kanssa, alkoi verkko heilua ja syötöt napsua lapaan. Oli lopulta joukkueen paras sentteri. Erityisen hyvä aloituksissa. Jatko auki.

Joni Nikko

Nousi kokoonpanoon ja tippui sieltä myös lopulta pois. Kävi huuhtomassa pikkuleijonien kanssa kultaa Malmössä, jonka jälkeen alamäki seurajoukkuetasolla lähti käyntiin. Loppukaudesta ei löytänyt omaa paikkaansa joukkueessa, vaan ajelehti ketjusta ketjuun vailla määränpäätä. Ensi kausikin Raumalla.

Steven Zalewski

Menetti puolet runkosarjasta loukkaantumisen takia. Ei päässyt sille tasolle, mitä hänestä odotettiin. Paljon ylivoima-aikaa, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Matka jatkunee toisaalle.

Erik Riska

Lunasti vahvoilla otteillaan sopimuksen koeajan jälkeen. Nousi kauden edetessä kiinteäksi osaksi joukkueen nelosketjua. Luistelu kehittyi jonkin verran kauden aikana, mutta edelleen melko tahmeaa. Asenne kuitenkin aina tapissa. Suojaa kiekkoa vahvasti. Palaa lähtöseuraansa Vaasan Sportiin.

Janne Keränen

Polkukoneen viimeinen kausi Raumalla, ainakin toistaiseksi. Pelasi tuttuun tapaan siellä, missä häntä milloinkin tarvittiin, hoitaen osansa ryhdikkäästi. Monikäyttöinen, voisi olla maalintekotilanteissa terävämpi.

Teemu Nurmi

Takana pahoja loukkaantumisia ja runkosarjassa pelasikin vain kuusi ottelua. Pudotuspeleissä oli kuitenkin Lukon parhaita. Voitti pudotuspelien tehotilaston, vaikka hyppäsi mukaan kevään peleihin sairastuvalta. Jatkaa tulevallakin kaudella Lukossa.

Toni Koivisto

Pelasi keskinkertaisen kauden. Ei säväyttänyt missään vaiheessa, häipyi ajoittain kuvasta kokonaan. Edelleen nopea luistelija, mutta ikä vienyt lähtöpotkuista nuoruuden terävyyden. Ensi kausi myös Raumalla.

Lauri Tukonen

Jälleen takana rikkonainen kausi, mutta aina kaukaloon päästessään oli täysillä mukana, tehden myös tehoja. Aina kaukalon ahtaimmissa väleissä ja sotatantereella. Jotain miehen luonteesta ja omistautumisesta Lukolle kertoi pronssiottelun jälkeen vuodatetut kyyneleet. Tie vie TPS:n riveihin.

Filip Riska

Pääsi tällä kaudella omalle tontilleen, nelosketjuun. Muodosti veljensä Erikin ja Olli Sipiläisen kanssa yhden Liigan parhaista rouhijaketjuista. Fiksua pelaamista, tehden vastustajan elämästä maanpäällistä helvettiä. Pimensi ketjukavereidensa avulla niin Tomi Sallisen, kuin Jan-Mikael Järvisen johtamat ketjut pudotuspeleissä. Ensi kausikin Raumalla.

Jerry Ahtola

Pelasi kohtalaisen kauden. Ruikkii selkä kyyryssä pitkin kenttää, suojaa vahvasti kiekkoa. Laukaus lähtee arvaamattomasti ja terävästi. Voisi osua maalipuiden väliin useamminkin. Lukon miehiä myös tulevalla kaudella.

Aki Uusikartano

Nousujohteinen kausi. Syyskaudella ei päässyt kiinni peliin ja istui välillä katsomossakin. Keväällä tietokone lähti käyntiin. Vastuullista peliä molempiin suuntiin. Matka jatkunee muualle.

Olli Sipiläinen

Ennen kautta ihmeteltiin Sipiläisen hankintaa joillakin tahoilla. Tuskin ihmetellään enää. Oman alansa spesialisti. Vahvaa karvaamista ja häirintäpeliä, alivoiman luottoratsu. Tulevallakin kaudella Risto Dufvan luottomies.

Jarkko Kauvosaari

Loukkaantumisten sävyttämä kausi, jonka lisäksi oli muutenkin vaikeuksia mahtua kokoonpanoon. Tuskin kuuluu Lukon tulevaisuuden suunnitelmiin.

Aki Kangasmäki

Vaikeuksia mahtua kokoonpanoon kauden aikana. Taidot eivät riitä kärkikenttiin, jonka lisäksi alemmissa ketjuissa oli tarjolla parempia vaihtoehtoja. Kaukaloon päästessään hoiti hommansa ryhdikkäästi. Ura jatkuu sarjaporrasta alempana KooKoon riveissä.

Eetu Koski

Pääsi hyvin vähän pelaamaan, mutta oli aina kaukalossa ollessaan mukana hyvällä asenteella. Rotaatiomies, jonka tehtävänä oli rikkoa vastustajan peliä. Onnistui hyvin hommassaan. Vuosi sopimusta jäljellä.

Ville Vahalahti

Pelasi vakuuttavan kauden. Voitti runkosarjan pistepörssin ja teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Pudotuspeleissä ei vaipunut taustalle, vaan pysyi parrasvaloissa. Lisäksi uhrautuvaa peliä alivoimalla. Pysyy Raumalla tulevallakin kaudella.

Aleksi Saarela

Superlupauksella alla hankala kausi. Harjoituskaudella oli vielä häikäisevä, mutta tosipelien alettua katosi kuvasta. Kärsi useista loukkaantumisista, jotka saattoivat maksaa hänelle paikan nuorten MM-kisoissa. Talenttia on edelleen, mutta kovaa työtä on rutkasti edessä. Siirtyi Porin Ässiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle