Lukon pelaaja-arvostelut 2008-2009

LIIGA / Artikkeli
Ovet kävivät Raumalla kaudella 2008-2009 niin tiuhaan tahtiin, että heikompia hirvitti. 13. sija ei anna mitään anteeksi ja harva pelaaja pääsi edes tasolleen.

Maalivahdit

Petri Vehanen 57 ottelua, 2,41ka, 91,96% src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Kauden selkeä ykkösmaalivahti, joka pelasikin yhtä vailla jokaisen ottelun. Pelasi loistavilla otteillaan lukuisia pisteitä tiukoissa otteluissa joukkueelleen. Kausi ei kuitenkaan ollut ihan niin loistava, kuin edellinen oli ollut, vaan suuri pelimäärä näkyi ajoittaisena väsymyksenä.

Raskaassa playout-sarjassa oli kuitenkin mies paikallaan, ja kahden nolllapelin ansiosta oli joukkueen tärkein pelaaja. Kirjoitti uuden kahden vuoden sopimuksen Lukon kanssa aiemmin keväällä.

Joni Myllykoski, 2 ottelua, 5,76ka, 76,92%

Todellisuudessa vain yhden ottelun pelannut varamaalivahti jäi vaille näyttöpaikkoja Vehasen varjossa, ja peliaika jäi reiluun 62 minuttiin. Sopimus kattaa myös tulevan kauden.

Puolustajat

Esa Lehikoinen 44 0+3=3 28min +7 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Pelasi varsin mitäänsanomattoman kauden. Moni odotti mieheltä paljon enemmän, mutta tekemättä jäi. Ei kuitenkaan missään tapauksessa Lukon heikoimpia pakkeja, siitä kertoo jo teholukema +7. Jatkaa Lukossa myös ensi kauden.

Tony Vidgren 17 0+1=1 4min -1 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Lukon A-junioreiden lupauksia ja tuore pronssimitalisti. Pelasi 17 peliä liigamiehistön mukana. Oli kuitenkin melko pienessä roolissa. Kauden todellinen ”huipennus” nähtiin A-junioreiden pronssiottelussa, kun Ässien Vladimir Ryzhkov hyökkäsi Vidgrenin päälle sillä seurauksella, että Vidgrenin takareiden lihas repeytyi irti pakarasta. Sopimus Lukon kanssa kattaa myös ensi kauden.

Charlie Cook 57 9+14=23 113min -5 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Cookista Lukon on kiittäminen Tapparaa, joka päästi miehen Lukkoon kesken kauden. Cook tuli myös täydentämään Lukon loukkaantumisista kärsivää peräpäätä, mutta vakuutettuaan joukkueenjohdon ja itsensä, mies sorvasi myös ensi kautta koskevan jatkosopimuksen.

Sympaattinen yhdysvaltalainen oli Lukon puolustajien pistepörssin ykkönen, vaikkakin iso osa pisteistä tuli Tapparan paidassa. Vikkeläjalkainen puolustaja tuo kiekkoa mielellään ylös ja hakee myös samalla katseellaan avausmahdollisuuksia. Omassa päässä Cook on hieman epävarmempi, lisäksi mies on jäähyherkkä. Kovasen ja Pettisen ohella ensi kauden puolustuksen runko.

Anssi Rantanen 18 0+0=0 66min -7 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Siirtyi kesken kauden Kajaanin Hokista Lukon liigamiehistöön paikkaamaan kettupaitojen puolustajapulaa. Toi kovuutta Lukon puolustukseen, mutta pelillinen anti jäi muilta osin melko pieneksi. Istui osan peleistä katsomon puolella. Esitykset vakuuttivat kuitenkin Lukon johdon ja saa jatkaa ensi kaudella.

Tommi Kovanen 31 6+12=18 34min -7 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Kovanen oli Cookin ohella Lukon puolustuksen ehkä tärkein yksittäinen pelaaja. Paha polvivamma mursi kuitenkin alkukauden hyvän nousun. Palattuaan Kovanen kuitenkin löysi pelirytmin suht nopeasti. Varsinkin ylivoimissa ja kiekon ylöstuonnissa Kovanen oli vahvoilla. Lisäksi mies laukoo hanakasti ja nousee paikan saatuaan maalillekin. Oman pään pelissä pienikokoinen Kovanen ei ole parhaimmillaan. Kovanen kärsi myös aivotärähdyksestä ja pikkuvammoista.

Jeff Jillson 29 2+7=9 20min -3 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

NHL-statuksella Venäjältä kesken kauden saapunut Jillson jäi pettymykseksi. Miehellä piti olla hyvä laukaus, mutta tämä "viivapelote" pysyi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta piilossa. Liike oli paikoin verkkaista, ja loppukaudella entinen ykköskierroksen varaus oli jopa joukkueen heikoimpia puolustajia. Toimi varmistavana osapuolena Cookin kanssa muodostamassaan parissa, mikä rooli hänelle parhaiten sopikin.

Jillsonin erikoisuutena oli lerppukiekkojen heittäminen keskialueelle tai katsomoon. Parhaimmillaan Jillson olisi hyvinkin liigakelpoinen puolustaja, mutta ei tällä nähdyllä. Ensi kaudeksi ei sopimusta, eikä myöskään käyttöä.

Tomi Pettinen 46 6+7=13 34min -8 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Paluumuuttajan kausi oli kaksijakoinen. Alkukaudesta Pettinen oli huikeista peliminuuteistaan huolimatta lähes maaginen. Vastuuta tuli niin yli- kuin alivoimallakin. Polvivamma kuitenkin rikkoi kauden pitäen kookkaan puolustajan reilun kuukauden päivät sivussa.

Joukkueen syöksyttyä loppukaudesta, ei Pettinen kyennyt enää nousemaan puolustuksen ehdottomaksi johtajaksi. Vastuuta tuli, mutta tehot ja tarkkuus omassa päässä pysyivät kehnohkoina. Yksi kettu lähtee loppukauden pahasta lamasta sekä puolustajien suurimmasta miinusmäärästä. Jatkaa ensi kaudella.

Patrik Nevalainen 56 1+7=8 56min -5 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Pelasi odotuksiin nähdeen melko vaisun kauden. Pitsiturnaus antoi odottaa paljon enemmän. Nevalainen ei pystynyt niin hyvään kiekolliseen peliin, että olisi noussut kahteen ensimmäiseen pakkipariin. Kauden ainoa maali tuli hienon yksilösuorituksen päätteeksi kauden lopussa Turussa. Tämä näytti niitä puolia Nevalaisesta, johon mies parhaimmillaan kykenee.

Kykyjä miehellä on paljon parempaankin, mutta sen, nouseeko mies omalle tasolleen, näyttää seuraava kausi. Jatkaa siis ensi kaudella.

Veli-Pekka Laitinen 22 1+2=3 2min +1 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Siirtyi kesken kauden Ruotsin HV71:sta Lukkoon. Otti heti ison roolin Lukon alakerrasta, mutta valitettava loukkaantuminen vei parhaimman terän miehen loppukauden otteluista. Lukon syöksykierre vaikutti myös Laitisen peliin, mutta esitti kuitenkin perusvarmaa pelaamista ja hoiti oman tonttinsa hyvin. Ei jatka Lukossa ensi kaudella.

Otto Honkaheimo 57 2+14=16 71min -5 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Kuopion-visiitillään viime kaudella korkoa kasvanut Rauman oma poika taisteli try outilta sopimuspelaajaksi. Honkaheimon itseluottamus ja fysiikka on kehittynyt selvästi viime kausista. Nähdynkaltaisilla otteilla Otto lunasti ainakin osan potentiaalistaan, vaikka varaa parantaa on vieläkin. 23-vuotias nuorukainen osoitti kauden aikana myös luonnetta: kavereita puolustettiin aina kun mahdollista, hanskatkin tippuvat tarpeen vaatiessa. Laukaus ja kiekollinen osaaminen vaatii hiomista. Jatkaa myös ensi kaudella.

Hyökkääjät

Juhani Jasu 19 0+0=0 4min -2 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Eurajoelta kotoisin oleva 21-vuotias keskushyökkääjä jäi kauden alkuvaiheessa ilman peliaikaa. Mutta osin toisten loukkaantumisten takia nuorukainen pääsi myöhemmin näyttämään taitojaan pienellä peliajalla. Vastuu ja peliaika jäivät kuitenkin sen verran pieniksi, että tehopisteet jäivät odottamaan aikoja parempia. Sopimus jatkuu kevääseen 2011.

Pekka Saarenheimo 58 20+23=43 89min -2 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Joukkueensa ykkössentteri, joka pisteidenkin valossa onnistui tehtävässään vähintäänkin hyvin. Pelasi kovat minuutit hyökkääjälle, kun keskiarvoksi muodostui lähes 19 minuuttia. Muodosti tutun tutkaparin pitkäaikaisen ketjukaverinsa Juha-Pekka Haatajan kanssa. Kärsi kuitenkin hieman siitä, että ketjun kolmas mies vaihtui varsin useaan otteseen. Ura jatkuu Kärppien riveissä.

Perttu Lindgren 49 5+19=24 16min -5 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Kovan kohun saattelemana lokakuun alussa Raumalle saapunut Ilveksen kasvatti sai tamperelaisfanit takajaloilleen, kun varmana pidetty siirto kasvattajaseuraan ei toteutunutkaan. Hetken aikaa tämä keskushyökkääjä joutui hakemaan rooliaan joukkueessa, mutta paransi peliään mitä pidemmälle kevät eteni. Lauri Tukosen loukkaannuttua kärsi kuitenkin hieman tutun ketjukaverin puutteesta, etenkin tehopisteiden valossa. Sopimus ensi kaudeksi Dallasin kanssa. Lähtee loppukesästä antamaan näyttöjä ison veden taakse.

Noah Clarke 49 5+19=24 16min -5 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Jouluna Raumalle kotiutunut pienikokoinen amerikkalaislaituri piti olla ratkaisu Lukon kaikkiin maalinteko-ongelmiin. Mutta toisin kävi, ja tämä nettiscouttaus osoittautui varsin kevyeksi vahvistukseksi. Liikettä oli paljon, kuten jenkkiläisillä pelaajilla yleensäkin. Mutta kun yhteys ketjukavereihin oli totaalisen poikki illasta toiseen, niin miehen nopeus jäi lähes kokonaan hyödyntämättä. Ura jatkuu jossain muualla, kuin Raumalla.

Mika Viinanen 57 9+8=17 73min -8 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Tehopisteiden valossa aavistuksen pettänyt keskushyökkääjä aloitti kautensa kohtuullisen hyvin. Mutta vuoden pimeimpään aikaan, lokakuun puolesta välistä tammikuun puoleen väliin, maaleja ei syntynyt kuin yksi, joka oli todellinen pettymys. Yrityksestä ei miestä voi kuitenkaan syyttää. Ura jatkuu Rauman ulkopuolella.

Nico Aaltonen 41 5+1=6 4min +5 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Yritteliäs laitahyökkääjä pelasi kauden kolmessa eri jaksossa. Kun pelipaikka jäi vakiintumatta, siirtyi tämä nuorukainen auttamaan A-nuorten ryhmää. Loukkaantumisten ansiosta sai kuitenkin uuden mahdollisuuden, mutta oma valitettava loukkaantuminen päätti kauden kesken parhaimman jakson. Ura Lukossa jatkuu kevääseen 2011.

Lauri Tukonen 35 8+13=21 24min -7 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Ilveksestä marraskuun loppupuolella siirtynyt laitahyökkääjä paransi peliään illasta toiseen. Kun peli alkoi sujumaan hyvin keskushyökkääjä Lindgrenin kanssa, eteen tuli valitettava loukkaantuminen, joka päätti miehen kauden. Missä ura jatkuu, on edelleen virallista ilmoitusta vailla.

Antti Laaksonen 51 17+23=40 66min -10 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Joukkueensa johtohahmo otti sitä vastuuta kaikesta tekemisistä, mitä valmennusjohto oli hänelle kaavaillutkin. Loistava alivoimapelaaminen, sekä tärkeiden maalien tekeminen tiukoissa otteluissa oli sitä parasta Laaksosta. Valitettava loukkaantuminen pilasi tämänkin laitahyökkääjän kauden runkosarjan loppuhetkillä. Kirjoitti Lukon kanssa vuoden jatkosopimuksen aiemmin keväällä.

Juha-Pekka Haataja 58 24+26=50 26min -2 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Joukkueensa pistehirmu teki vakuuttavaa jälkeä runkosarjassa. Aivan loppukausi oli hieman kuivempaa aikaa, mutta ei se vähennä tämän laitahyökkääjän tärkeyttä joukkueelle. Kolmivuotinen ajanjakso Lukko-paidassa on tullut tiensä päähän, ja ura jatkuu tutun valmennuksen alaisuudessa HIFK:ssa.

Semir Ben-Amor 50 3+4=7 119min +2 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Joukkueensa poliisi, joka ei pelkää isompaakaan vastustajaa. Tekee illasta toiseen arvokasta työtä kärkihyökkääjien tueksi. Tehopisteet eivät näin olekkaan miehen ykkösjuttu. Sai vastuuta myös alivoimapelissä, jonka tehtävän vähintään kohtuullisesti. Sopimus Lukkoon päättyy, ja ura jatkuu muualla.

Marko Virtala 47 2+3=5 6min -4 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Hyvä harjoituskausi ei tuonut vakituista pelipaikkaa kooonpanossa. Kuukauden odottelu toi kuitenkin muutoksen asiaan. Tämän jälkeen tuulennopea laitahyökkääjää pelasi illasta toiseen monenlaisissa ketjuissa. Kirjoitti kauden jälkeen kolmen vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa.

Miikka Tuomainen 58 5+10=15 16min +7 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Yksi liigan vahvimmista pelaajista oli selkeä roolipelaaja, jonka peliaika jäi monen harmiksi liian pieneksi. Pääsi kuitenkin muutamia kertoja kauden mittaan mukaan myös ylivoimakentälliseen. Ei ollut yhtä pahasti tuomarien silmätikkuna, mitä edellisellä kaudella. Ura Lukossa jatkuu ainakin kevääseen 2011.

Tero Koponen 57 3+9=12 16min +1 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Nelosketjun keskushyökkääjä teki pyyteetöntä työtä varsinkin alivoimapelaamisessa. Näin peliaikakin nousi kohtuullisen korkeaksi. Tehopisteiden valossa kausi meni aavistuksen alavireisesti. Ura jatkuu jossain muualla kuin Lukossa.

Tomi Mustonen 54 3+15=18 57min -10 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Kauden suurin alisuorittaja teki vain kolme maalia, vaikka sai pelata lähes illasta toiseen ykkösketjussa Saarenheimon ja Haatajan rinnalla. Edes hyvä luistelutaito ei auttanut mitään, kun maalitekotaito oli niin olematonta. Sopimusta jäljellä Lukkoon kevääseen 2011 asti.

Pasi Saarela 57 10+16=26 40min -14 src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/lukko.gif">

Laitilan kaurajätti oli myöskin joukkueensa kapteeni. Edelleen kovan laukauksen omaava laitahyökkääjä ei onnistunut varsinkaan ylivoimalla niinkuin valmennus olisi halunnut. Lisäksi tehotilaston lukema -14 kertoo valitettavaa kieltään aavistuksen epäonnistuneesta puolustustyöskentelystä. Sopimus Lukkoon jatkuu kevääseen 2011 asti.

RKT:n lakaisemat pelaajat

Lukossa vaihtui pelaajat hurjaa tahtia alkusyksyn jälkeen. Rahaa ja kärsivällisyyttä paloi iso kasa ja sarjasijoitus tuskin olisi huonompi ollut alkukauden kokonpanolla. Pelaajien lähtöön oli kuitenkin pelillisten asioiden lisäksi ulkopelillisiä syitä, joita tuskin koskaan virallisesti julkistetaan.

Mika Toivolan Lukossa profiilipakkina pelannut Mikko Viitanen tipahti hierarkiassa monta sijaa alemmas, joten Viitanen siirtyi kesken kauden Jyväskylään, jossa voitti mestaruuden. Sen sijaan ykköspuolustajaksi hankittu kanukki Mark Ardelan hölmöili itsensä joukkueesta pullon kautta ulos, vaikka toisaalta ei ollut läheskään siinä kunnossa, mitä vahvistuksen pitäisi olla.

Puolustuksen miesvajautta hankittiin hetkeksi paikkaamaan itärajan takaa Doug Nolan, joka pelasi kuitenkin vain kolme ottelua, tehden tilaa Jillsonille. Vähäiseen rooliin jäänyt pippurinen puolustaja Matti Kuusisto lähti hakemaan peliaikaa Ässistä ja onnistui siinä. Lukossa marginaalipelaajana pelaillut Kuusisto nousi Ässissä valmentajan luottopelaajaksi.

Hyökkääjistä ulkomaalaisvahvistukset pettivät pahasti. Greg Jacina ei toisella mahdollisuudellaan saanut juuri mitään aikaiseksi ja sai lähteä try-outin loputtua. Chris Collins surffaili tehokkaan näköisesti, mutta tulosta ei tullut. Jatkoi pelejään Saksassa, jossa on osoittanut osaavansa myös pelata. Lukossa väärässä paikassa väärään aikaan.

Lukon vaasalaiset vahvistukset Niklas Fogström ja Kim Nabb eivät mahtuneet Uraman kokoonpanoon. Fogströmin sopimus purettiin ja Nabb meni vuokralle Vaasan Sportin, jossa pelasi jälleen hyvän kauden. Ainut pelaaja, jonka lukkoura todennäköisemmin vielä jatkuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle