Loputon latu johti mestaruuteen

LIIGA / Artikkeli
Finaalin ratkaisu on syntynyt ja on aika siirtyä pukukopin puolelle. Vahvasti shamppanjalta haiskahtava koppi on täynnä iloisia miehiä ja railakasta laulua. Tunteet ovat pinnassa, mitä muuta voikaan odottaa.

Jos olisi mahdollista nimetä yksi muita iloisempi juhlija, olisi hän varmasti Kari Heikkilä. Päävalmentaja, joka 3,5 vuoden projektin päätteeksi juhlii Suomen mestaruutta. Tasapaksuksi ja persoonattomaksi haukuttu mies, joka näpäytti tänä keväänä montaa lajin parissa toimivaa.

Hannu Jortikka ehti jo haukkua Heikkilän ikuiseksi luuseriksi ja kyseenalaisti hänen valmennustaitonsa ja menestymismahdollisuutensa. Työn jäljet ovat kuitenkin kiistattomat. Heikkilän kaudella Kärppien käyrä on ollut nousussa. Sijoitukset ovat olleet neljäs, kuudes, kakkonen ja nyt mestari.

- En ole tällaista tunnetta ikinä kokenut. Tiettyjen rajojen yli tässä oli mentävä. Viime vuonna pääsimme jo kokeilemaan, mutta emme olleet tuolloin valmiita.

- Totta on, ettei meillä ollut mitään muuta tavoitetta kuin voittaa mestaruus, koko ajan oman joukkueensa tekemiseen ja valittuun linjaan uskonut Heikkilä toteaa.

Heikkilä on edelleen sama, rauhallinen persoona. Vaikka moni saattaisi luulla, ei mestaruus miestä muuta. Vieraisiin pöytiin ei tulevaisuudessakaan huudella, vaikka se joidenkin tapa onkin.

- Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin jääkiekko. Matkan varrella voi sattua kaikenlaista ja siihen pitää pystyä suhtautumaan. Tämä mestaruus on kovan, pitkäjänteisen työn tulos.

- Paineita on aina olemassa. Uskon kehittyneeni tänä aikana ihmisenä. Paineensieto on kasvanut ja sen kautta se on varmasti siirtynyt myös joukkueeseen.

Heikkilä on aikoinaan todennut, että Oulu on Suomen Montreal. Tällä hän tarkoitti sitä, että oululainen jääkiekkoyleisö on erittäin kriittistä. Puukko viuhuu omastakin leiristä, mikäli peli ei kulje. Heikkilä on saanut oman osansa.

- En pyöri sillä tavalla tuolla kaupungilla. Pyrin olemaan kuuntelematta juttuja, joita tuolla kulkee. Kokemattomana valmentajana sitä saattaisi lähteä huuteluun mukaan, Heikkilä toteaa tyynesti.

- Tavoite on asetettu, eikä tässä ole mitään sattumaa mukana. Emme ole missään vaiheessa mainostaneet itseämme, olemme vain luottaneet omaan juttuumme, Heikkilä jatkaa.

Heikkilä on kertonut siirtyvänsä ensi kauden ajaksi sapattivapaalle. Varmaa on, että miehellä on näiden näyttöjen jälkeen ottajia. Mutta kykeneekö Heikkilä pysymään poissa aitiosta?

-En sano mitään. Pitää vielä katsoa hetken aikaa, mihin tässä alkaisi. Tunteet on vielä sen verran pinnassa, kun olet ollut käytännössä kuukauden ulkomaailman tapahtumien ulkopuolella, Heikkilä kommentoi arvuuttelevasti. Kyselyjä siis on tullut.

Vuoden mediavedätys

Ottelun jälkeen paljastui myös kauden kovin mediavedätys. Pitkään velloneet huhut Niklas Bäckströmin hajonneesta polvesta eivät olleet tornihuhuja. Totuus tuli vihdoin ilmi.

- Polvessa on eturistiside poikki. Se leikataan lähiaikoina, Bäckström totesi.

kommentti:

Uskomaton suoritus
lue lisää

Vamma pitää Bäckströmin varmuudella ulkona maajoukkueen kuvioista. Edessä on useiden kuukausien toipumisaika. Kärpät onnistui vedättämään medioita täydellisesti onnistuneella tiedottamisella. Missään vaiheessa ei vamman vakavuus lopullisesti selvinnyt. Mutta kuinka suuri riski pelaaminen oli?

- Ei siinä mitään riskiä ollut. Ei se polvi tuosta pahemmaksi voi mennä, Bäckström jatkaa.

Kapteeni Sakari Palsola antaa tunnustusta veskarille.

- Eiköhän tuo kerro, minkä muotoinen sydän Nikellä on. Voin sanoa, etten ole kovempaa jätkää eläissäni nähnyt, Palsola kertoi täysin hajallaan olleella polvella taistelleesta maalivahdista.

» Lähetä palautetta toimitukselle