Linköping HC - Nuoren norjalaisen komennossa

SHL / Artikkeli
Nuori ja lupaava Gustav Forsling.
Kuva © Timo Savela
Linköpingissä katseet kohdistuvat uuteen norjalaiseen päävalmentajaan, jonka toivotaan hinaavan joukkueen viime vuoden tapaan ainakin välieriin. Tehtävä vaikuttaa vaikealta, joskaan ei mahdottomalta.

Linköpingin valmennuksessa on tapahtunut muutoksia, kun viime kauden apuvalmentaja nousi pääkäskijäksi konkari Roger Melinin vaihdettua maisemaa. Valmentajaksi nuori Dan Tangnes, 36, on norjalainen ja ainakin toistaiseksi päävalmentajana melkoinen kysymysmerkki. Linköpingissä tulosta on tultava, sillä joukkue on paperilla oikein hyvä.

Joukkue näytti kovuuttaan esimerkiksi CHL-otteluissa HIFK:ta vastaan, joissa helsinkiläiset saivat tehtyä vain yhden maalin kahdessa ottelussa.

Viime kaudella Linköping pelasi SHL:n välierissä asti, mutta hävisi niissä selvästi otteluvoitoin 4-1 Skellefteålle. Runkosarjassa joukkue oli neljäs, mutta tänä vuonna paikka aivan niin kärjessä olisi yllätys. 

Nuoruuden intoa omassa päässä

Maalivahtitilanne on Linköpingillä ennallaan. David Rautio on perushyvä SHL-tason maalivahti, ja parikymppinen Marcus Högberg haastaa hänet jo tosissaan. Viime kaudella pitkänhuiskea Högberg sai pelata Linköpingissä jo 27 ottelua.

Puolustuksen kärkinimet ovat Lahdessa Pelicansissakin käväissyt Jonas Junland ja Ruotsin maajoukkueen taklauskone Daniel Rahimi. Texasiin lähtenyttä Mattias Bäckmania korvaava Chad Billins on hyvä, muttei lähtökohtaisesti aivan samaa tasoa. Heidän taustallaan Linköping-pakistossa on paljon nuoria, alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Gustav Forsling kärkenä.

Kansainvälisyys säilyy, nimet vaihtuvat

Linköpingin ulkomaalaishyökkääjien osalta ovet ovat käyneet. Seuran onneksi viime kaudella 28 maalia 55 otteluun pyssyttänyt Broc Little ja entinen jokeripeluri Nichlas Hardt jatkavat. KHL:ään lähtenyt Jeff Taffe ja aisaparinsa, Luulajaan suunnannut Jacob Mickflikier, jättävät ison loven paikattavaksi. Tilalle tulleista paljon voi odottaa ainakin Andrew Gordonilta, mutta kanadalaishyökkääjä pelaa kuitenkin vasta ensi kertaa urallaan eurooppalaista kiekkoa.

Linköping-hyökkäykseen saatiin myös suomalaisväriä, kun 33-vuotias Niklas Fogström vaihtoi isomman peliajan perässä Luulajan Linköpingiin. 

Kokonaisuudessaan Linköpingin joukkueessa on paljon kysymysmerkkejä ainakin valmennuksesta ja hyökkäyksestä. Huono joukkue ei kuitenkaan ole, mutta kilpakumppaneiden vahvistuttua se saattaa tipahtaa niukasti suorasta pudotuspelipaikasta.

Jatkoaika arvioi Linköpingin runkosarjan sijalle seitsemän.

» Lähetä palautetta toimitukselle