ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Liiganousija selviytyi syysmyrskyistä kunnialla

MESTIS / Artikkeli
Marlo Koponen on joukkueen tehotilaston kärkinimi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kouvolalainen mestaruusjuna puksuttaa vakuuttavasti eteenpäin. Tukevan sarjajohdon napannut oranssimusta joukkue on esittänyt erittäin vahvoja otteita tuloksellisesti, vaikka täydellistä koko ottelun kestävää ehjää suoritusta ei monen mielestä ole vielä nähtykään.

Ennen kauden alkua arvioimme monen muun tapaan KooKoon Mestiksen ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi. Arvio on pitänyt kutinsa ja KooKoo porskuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa kärkipaikalla erottaen kakkossijalla olevat Jukurit peräti kymmenellä pisteellä. 

35 ottelua, 22 täyttä pistepottia ja kahdeksan suoraa tappiota. Luvut ovat komeat ja kertovat oman kielensä siitä, miten KooKoo on pystynyt ulkoisista tekijöistä huolimatta säilyttämään fokuksen voittamisessa.

Kesän ja alkusyksyn organisaatio joutui elämään liiganousukeskustelun rummutuksessa. Lokakuussa Liiga tiedotti joukkueen nousevan sarjaporrasta ylöspäin ja tämä toi tietynlaisen työrauhan seuralle. Seuraava mediamylläkkä saatiin käyntiin marraskuussa, kun huhut kiihtyivät tulevan kauden päävalmentajavalinnasta.

Lehdet uutisoivat vuoronperään niin Kai Suikkasesta, Ari-Pekka Selinistä, kuin myös Jarno Pikkaraisesta, mutta turhaan. KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa vihelsi valmentajaruletin poikki ja KooKoo julkaisi nykyisen päävalmentaja Petri Mattilan kahden vuoden jatkosopimuksen joulukuun alussa.

"Kaupunginjohtajan" diesel lämpenee

KooKoon pelaajisto oli kauttaaltaan valmis jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan alkamista. Syyskauden aikana joukkueesta ei varsinaisia pettymyksiä löydy.

Joukkueen ainoa hankinta syyskaudella oli viime kaudelta tuttu Henri Tuominen. Tuominen pelasi alkukauden Tapparan sopimuspelaajana, mutta pääasiassa aika kului Lempäälän Kisan riveissä. Tuomisen hankinnan tarvekin muodostui vasta loukkaantumisten myötä.

Tehopisteiden muodossa KooKoon hyökkäys on pelannut juuri niin vakuuttavasti kuin pelaajiston aiemmat meriitit antoivat odottaa.

Olli Julkusen pistetahti on kiihtynyt kevään lähestyessä.
Kuva © Anni Saarela

Hienon harjoituskauden pelannut Olli "Kaupunginjohtaja" Julkunenkin on joulun lähestyessä kohentanut pistetahtiaan alkukaudesta huomattavasti. Maaleja Julkusella on kasassa vasta kuusi, mutta syöttöpisteitä on ropissut senkin edestä, yhteensä 17 kappaletta.

KooKoon pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Juuso Rajala (9+23) 32 pisteellä. Rajalan lisäksi tehopisteistä suurimman vastuun ovat kantaneet Aki Kangasmäki (10+20) ja Joona Karevaara (13+13). 

Erityismaininnan ansaitsee myöskin kokenut alempien ketjujen Timo-Pekka Heikkinen, joka on jälleen tehtaan takuulla nakuttanut 20 pistettä rikki. Määrä on sama kuin mikä syntyi koko viime kauden aikana, joten myös hänellä on oiva mahdollisuus rikkoa kuuden vuoden takainen piste-ennätyksensä (11+23).

"Imatran Paul Coffey" elämänsä kunnossa

Joukkueen suurin yksittäinen onnistuja ja tasonnostoja löytyy joukkueen puolustuksesta. Henkilökohtainen piste-ennätys meni ajat sitten, tällä hetkellä kasassa on enemmän pisteitä kuin kahdella viime kaudella yhteensä. Joukkueen sisällä hän tottelee lempinimeä Imatran Paul Coffey.

Kyseessä on tietysti Jarno Lippojoki. 12 maalia olisi monelle hyökkääjällekin 35 ottelussa hieno saavutus, mutta vielä hienompi se on puolustajalle. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, mutta Lippojoki ei liene sattumaa, että Lippojoki on juuri nyt vireessä.

Sen lisäksi, että Lippojoki ryhtyi tällä kaudella pelaamaan mestaruuden uusimisesta, tietää hän myös, että 28-vuotiaalla puolustajalle ei välttämättä siunaudu enää yhtä hyviä paikkoja näyttää osaamistaan tulevalle liigaseuralle. Kova työ on tuonut ansaittua tulosta ja se näkyy tällä hetkellä kentällä.

Lippojoen lisäksi puolustuksesta muun muassa Markus Västilä on tekemässä omaa piste-ennätystään tällä kaudella ja tällä hetkellä loukkaantuneena oleva Ossi Ikonen oli syyskaudella yksi joukkueen kiekollisen pelaamisen sydämistä. 

Marlo Koposen avausmaali odottaa edelleen syntymistään, mutta omassa roolissaan Koponen on ollut erittäin hyvä. Oma pää on pysynyt kiitettävällä tasolla puhtaana ja tästä palkintona onkin joukkueen paras teholukema +15.

Lippojoki on iskenyt syyskaudella 12 maalia.
Kuva © Timo Savela

Sarjan parhaaseen maalivahtikaksikkoon voi luottaa

Kauteen lähdettäessä Mikko Rämö oli torjunut viime keväänä KooKoon mestaruuteen asti. Rämön aisapariksi saapui kokenut kanadalainen Frederic Cloutier. Arvioiden mukaan molempien pysyessä terveenä tulisi peliaika jakautumaan alkukauden hyvin tasaisena. 

KooKoolle tilanne on ollut siinä mielessä positiivinen, ettei kumpikaan maalivahti ole pettänyt kauden aikana, vaan molemmat ovat torjuneet tasaisin tilastoin. 

Cloutierilla on vyöllään 19 ottelua, joissa on päästänyt vain 39 maalia. Rämö puolestaan on aloittanut 16:sta kertaa ja kiekko on eksynyt hänen selkänsä taakse 34 kertaa.

Jos kumpikaan ei kohtaa loukkaantumisia, voi olla että Kouvolassa ei pudotuspeleihin lähdettäessä ole selkeätä ykkösmaalivahtia, vaan kumpaakin tullaan peluuttamaan tasaisesti läpi loppukauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle