Lightning marssii pudotuspeleihin ilman Stamkosiakin

NHL / Artikkeli
Stamkos voi olla poissa pitkään.
Kuva © Getty Images
Tampa Bay Lightningin supertähti, todennäköinen maali- ja pistepörssin voittaja Steven Stamkos poistui Boston Bruins -pelistä kentältä paareilla. Joukkuekavereiden ilmeet kertoivat kaiken: Nyt kävi pahasti.

Steven Stamkos ajautui dramaattisesti maalia kohti. Hidastuksista näki, miten sääri antoi periksi tolpalle. Jääkiekkoilija on luonteeltaan sen verran kovaa materiaalia, että Stamkos yritti kuitenkin nousta vielä luistelemaan, mutta kipu vei voiton taistelijasta. Huomasi heti, että nyt kävi todella pahasti.

Pessimistit sanoivat heti, että Stamkosin myötä joukkue menetti pudotuspelipaikkansa, mutta jääkiekko ei ole yksilölaji, vaan menestyvä joukkue on osiensa summa.

Hyökkäys pysyy edelleen vahvana

Lightningin peli meni hetkeksi sekaisin loukkaantumisen jälkeen ja Bruins rokotti kaksi kertaa. Päävalmentaja Jon Cooper syötti joukkueelleen erätauolla kauhallisen energiaa ja kolmannessa erässä joukkue loi enemmän maalipaikkoja, kuin koko pelin aikana – ilman "Stammeria". Maalit jäivät uupumaan, mutta siitä Bruins sai kiittää Tuukka Raskia ja maalikehikkoja.

Joukkueen ykkösketjusta on  edelleen maalintekovoimaa. 38-vuotias Martin St. Louis voitti viime kaudella NHL:n pistepörssin ikään kuin ketjukaverinsa nokan edestä, eikä tahti ole tuntunut hiipuvaan täksi kaudeksi. St. Louis menetti Stamkosin loukkaantumisen myötä tutkaparinsa, mutta taidokas laituri osaa tehdä tulosta myös muiden pelaajien kanssa

Cooper teki järkeviä muutoksia tasakentällisillä pelattaviin ketjuihin; ykkösketjun keskelle ei siirtynytkään automaattisesti Valtteri Filppula, vaan Cooper siirsi hienon alkukauden pelanneen Alex Killornin keskushyökkääjäksi ja Filppulan ketjusta Brett Connolly kulki pykälän ylöspäin. Filppula ja Teddy Purcell saivat myös pitää toisensa, mutta saivat ketjuun joukkueen farmista nostetun J.T. Brownin. Ylivoimakentällisiin tehtiin vähemmän muutoksia ja Filppula sai ansaitsemansa roolin ykkösylivoiman keskeltä.

Joukkue on viime kauden tapaan ahne tehtailemaan maaleja, joista ison osan kahmii itselleen Stamkos. Varjosta löytyy silti tehokkaita pelaajia, kuten Killorn, Purcell ja Filppula. Jokainen pelaajista pystyy osaamisellaan ratkaisemaan pelin.

Ei mitään hätää

Joukkue koki dramaattisen käänteen pahaan aikaan, sillä Bruins-pelin jälkeen joukkue matkasi Montrealiin ja sieltä pelaamaan kotiottelun Ducksia vastaan. "Bolts" lähti Ducksia vastaan pelatun ottelun jälkeen neljän pelin vieraskiertueelle, jonka ottelut pelataan viikon sisään.

Canadiens-peli vieraissa meni totutellessa uusiin ketjuihin, mutta joukkue selvisi voittajana voittolaukauskilpailun jälkeen. Filppulan johdolla joukkue rankaisi Ducksia oikein olan takaa 5-1-voitolla. Vaikka Ducksin kone vähän yskii, oli voitto silti arvokas ja näytti mihin joukkue pystyy ilman Stamkosia.

Hyvässä iskussa oleva Coyotes voitti Lightningin lauantaina. Lopputulosta katsellessa voidaan kuitenkin tehdä huomio, että pelin ongelmat eivät olleet hyökkäyspäässä, vaan puolustusosasto vuosi viime kauden malliin.

Valmentajantaitonsa osoittanut Cooper osaa kyllä laittaa joukkueensa iskuun seuraavia otteluita varten. Joukkue kohtaa viikon sisällä kaikki Kalifornian joukkueet, jotka kaikki voidaan laskea tämän kauden Stanley Cup -ehdokkaiksi. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö joukkue selviä viikosta voitokkaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle