Lempinimiehdotuksia HPK:n ykkösketjulle

LIIGA / Artikkeli
Kaikilla todellisilla huippuketjuilla on asiaankuuluva lempinimi. HPK:ssa ja maajoukkueessa yhdessä pelannut kolmikko Pärssinen-Kapanen-Hentunen kulki monellakin lempinimellä, ”Teletapeista” ”178-ketjuun”. Nyt HPK:lla – ja jo maajoukkueellakin – on koossa lähes samanveroinen kolmikko, mutta tämä ketju on yhä lempinimeä vailla. Saimme teiltä lukijoilta erinomaisia nimiehdotuksia ja nyt on siis aika äänestää näistä se paras. Äänestys löytyy Jatkoajan etusivulta, käytä siis tilaisuutesi hyväksi ja anna ääni omalle suosikillesi.

Tekstari-genereissöni

SMS-ketju – tekstiviestiketju

Entäs mites ois vaikka SMS-ketju (Short Message Service -nimestä)... sopii mielestäni nopealla lyhytsyöttöpelillä briljeeraaville kavereille – kiekko ei kauaa yhden jannun lavassa pysy. Kaverit eivät myöskään ole ehtineet hirveesti vanheta siitä (teini-)iästä, jolloin noita tekstareita tuli heiteltyä enemmänkin.

–rapster

Sarjakuvasankareita

Digimonit

Ja perusteluna otteita Digimonien lastenohjelman sivuilta. "Yhteishengen ja luottamuksen avulla lapset auttavat uusia Digimon-ystäviään kehittymään jättiläissankareiksi, jotta he pelastaisivat digi-maailman pahan tuhoamisyrityksiltä. Koko joukkoa odottaa elämänsä seikkailu. Digimonissa taistelut ja taidot ovat tärkeintä. Päähenkilöt ovat selviytyjiä."

–Homie

Roadrunners – maantiekiitäjät

Vauhdikkaasti, viisaasti, fiksusti, "saalistajaa"
säälimättä..

–Marko Syrjälä

Anagrammeja ja runoutta

Iso–Liukas–Luikku

"Iso" tulee luonnollisesti Tommi Santalan fyysisistä mitoista, "Liukas" taas Antti Miettisen ripeähköstä tavasta liikkua luistimilla. "Luikku" lainataan Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen runonluikauksesta "...pikku Eero, liukas luikku..." Edelleen Kiveä kunnioittaen, ketju kokonaisuudessaan on jonkinlainen paradoksinsekainen väännelmä pienestä liukkaasta luikusta.

–Kaivanto

S&M –ketju

Ensin ajetaan hulluna maalille ja kärsitään. Lopuksi runnotaan maali ja nauretaan vastustajille, jotka kärsivät. Ja S&M on sukunimien alkukirjaimet..

–janneone

Meritie mottona

Kuin Kolumbuksen laivat Amerikkaan meriteitse, suuntaa tämä trio kohti vastustajan maalia.

-Maestro

Kiitolinja

Tämä ketju toimittaa "paketit" takuuvarmasti ja nopeasti perille – vastustajien maalivahtien kauhuksi. Santalaan törmääminen voi myöskin muistuttaa nokkakolaria rekan kanssa.

–TM

Tässä siis vaihtoehdot, nyt ei muuta kuin äänestämään. Äänestys suljetaan keskiviikkona klo 17.

HPK:n ykkösketjuun muodostavat keskushyökkääjänä 22-vuotias Tommi Santala sekä laitureina 21-vuotias Antti Miettinen ja 22-vuotias Eero Somervuori. SM-liigan pistepörssistä nuorukaiset löytyvät kunnioitettavan korkeilta sijoilta – ensimmäinen, toinen ja kahdeksas. Maajoukkuedebyyttinsäkin kolmikko on jo ehtinyt tehdä. Alkusyksystä pelatussa Tsekin turnauksessa Aravirta oli pannut HPK-kolmikon yhteen, mutta yhdessä pelaaminen kutistui ainoastaan yhden ottelun mittaiseksi Antti Miettisen sairastuttua ja jouduttua jättämään turnauksen kesken. Ei ole kuitenkaan vaikea arvata, että mikäli ketju säilyttää saman tahdin liigapeleissä, niin Aravirran on vaikea sivuuttaa nuorukaisia maajoukkuevalintojaan tehdessään.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä; tällä ketjulla ei vielä yhtäkään. Kiekkohistorian parhaat ketjut ovat usein kantaneet osuvaa lempinimeä. Tukholman MM-kisoissa takoivat Suomelle maaleja Tupu, Hupu ja Lupu; viime vuosien tunnetuin suomalaisketju oli juuri HPK:n edellinen maajoukkueketju, joka myös keräsi ison tukun erilaisia kutsumanimiä. NHL:ssä maaleja ovat mättäneet vuosien saatossa esimerkiksi ”Triple Crown”, ”Legion of Doom” ja ”A-line”. Hämeenlinnassakin huippuketjujen lempinimiperinteet juontavat juurensa jo Tarmon mestaruusvuosien ajoilta, jolloin "Ka-Ku-Ti" iski riittävän määrän maaleja tamperelaisten peittoamiseksi – tuo nimi elää yhä Rinkelinmäellä Ka-Ku-Ti Cafen myötä.

Nyt teidän tehtävänänne on siis keksiä HPK:n uudelle ykkösketjulle osuva kutsumanimi. Äänestyksen voittanut ehdotus päätyy Jatkoajan viralliseksi lempinimeksi kyseiselle valtakunnan tämän hetken parhaalle ketjulle, ja sitä käytetään jatkossa Jatkoajan kaikissa otteluraporteissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle