LeKi haastaa sarjakärjen henkiseen taistoon − KeuPan hyökkäys ei hevillä pysähdy

MESTIS / Artikkeli
Voiko mikään pysäyttää KeuPaa?
LeKi joutuu heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kovan paikan eteen, kun se saa vastaansa runkosarjan voittajan KeuPa HT:n. Voitosta toiseen liitäminen on keuruulaisille tuttua puuhaa jo runkosarjasta ja haastajaa tälle sakille voi olla vaikea löytää.

− Meillä oli tiukkoja pelejä runkosarjassa. Kaksi neljästä venyi jatkoajalle asti. Keuruulaisia lähtee varmasti peleihin Lempäälään ja toisin päin, KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen kommentoi joukkueiden runkosarjakohtaamisia.

Runkosarjan kaksi ensimmäistä kohtaamista lokakuulta olivat loppulukemien puolesta selkeästi KeuPan heiniä: 3−0- ja 4−2-voitoissa liekeissä keuruulaisista olivat ennen kaikkea Markus Jokinen ja Miro-Pekka Saarelainen

Kaksi jälkimmäistä kohtaamista olivatkin tiukempia molempien päätyttyä KeuPan niukkoihin 3−2-voittoihin. Näissä otteluissa LeKin riveistä keuruulaisten riesana hääri etenkin Tomi Peltonen, joka oli mukana kolmessa täysosumassa.

Runkosarjan menestys lupailee siis hyvää KeuPalle. LeKillä on kuitenkin hyvät edellytykset pitkittää ja vaikeuttaa keuruulaisten pudotuspelimatkaa. 

Peltonen on ollut KeuPaa vastaan iskukykyinen.
Kuva © Jarno Hietanen

Iloisesti hyökkäävän KeuPan henkisen kantin kestettävä

KeuPan runkosarja sujui täydellisesti alusta loppuun. Seurahistoriansa ensimmäisen Mestiksen runkosarjan voiton keuruulaiset nappasivat 97:llä pisteellä. Joukkueen tappioputket eivät koko runkosarjan aikana venyneet kahta ottelua pidemmiksi, joten keuruulaisten esiintyminen on ollut tasaisen vahvaa.

− Tiukkaa vääntämistä tämä on ollut. Joka ilta on pitänyt laittaa peliin kaikkensa eikä missään vaiheessa ole voinut pelata puolivaloilla, toteaa päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Voikin pohtia, onko KeuPalla yhtään heikkoa kohtaa. Runkosarjan perusteella vaikuttaa siltä, että keuruulaispoppoo tulee olemaan paha vastus kenelle tahansa.

− Pieniä asioita voi aina parantaa. Haluaisin vielä aggressiivisempaa ja fyysisempää peliä: voisimme taklata kovempaa ja olla kiekon kanssa hieman huolellisempia, Heiskanen tuumaa.

Vielä suurempaan rooliin kevään kovissa peleissä nousee henkinen kantti. Sen on oltava kunnossa tai pelit saattavat loppua lyhyeen − myös runkosarjan voittajalla.

− Tämä on myös henkistä sodankäyntiä, kun pelejä on joka toinen päivä. Henkistä valmiutta on vielä parannettava. Paketti ei nuorilla pelaajilla aina pysy yhtä hyvin kasassa kuin kokeneilla NHL-pelaajilla, Heiskanen toteaa.

Sarjassa kohtaavat valmentajat Mikko Heiskanen ja Miikka Kuusela.
Kuva © Jarno Hietanen

On sanomattakin selvää, mikä on runkosarjassa eniten maaleja tehneen joukkueen suurin vahvuus.

− Iloinen hyökkäyspelaaminen. Se on meidän vahvuutemme, Heiskanen toteaa.

Jokaisesta joukkueesta löytyy joku kantava voima, mutta päävalmentajan mukaan onnistuneeseen suoritukseen tarvitaan kaikkien sitoutumista.

− Odotan, että koko joukkue panostaa. Toki työmyyrät aina nousevat esille ja esimerkiksi Markus Jokinen on pitänyt meitä reppuselässä. Ei mitään paineita hänelle, mutta hän on ollut suunnannäyttäjä.

LeKin korvien välissä piilee sarjan nousu tai tuho

LeKi varmisti paikkansa kevään ratkaisupeleihin vasta viimeisen kierroksen murskavoitollaan Peliitoista. Lempäälän ylpeys keikkui alkukaudesta aivan sarjan piikkipaikoilla, mutta pelaamisen tason heittelyn myötä ryhmä sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

− Runkosarjamme meni ihan mallikkaasti, ja tammikuun alkuun asti pelasimme stabiilia peliä. Sitten alkoivat vaikeudet, ja kokoonpanokin heilua vinhemmin. Alkuvuoden pohjoisen reissuun asti oli vaikeaa, mutta nyt olemme löytäneet pelimme paremmin uomiinsa, kertoo lempääläläisten päävalmentaja Miikka Kuusela.

Kuten aiemmin todettua, LeKi ei saanut runkosarjassa yhtäkään voittoa KeuPasta. Sarjakärki on LeKille paha vastus, muttei mahdoton mörkö kuitenkaan.

− Hävisimme kaikki neljä ottelua, vaikka ne olivatkin tiukkoja pelejä. Meillä ei ole odotuksia tähän sarjaan, vaan lähdemme pala ja askel kerrallaan selvästi altavastaajana. Oman pelin täytyy olla kunnossa.

KeuPa teki runkosarjassa kaikista joukkueista eniten maaleja. 182 täysosumaa on sellainen lukema, että siihen on suhtauduttava kunnioituksella. Kuvia ei auta kuitenkaan lähteä kumartelemaan, mikäli saukkopaidat haluavat edetä sarjasta jatkoon. Kuuselan mukaan joukkueessa on valtava potentiaali sen ikähaitarin molemmissa päissä.

− KeuPa on ollut tehokas läpi kauden, ja heidän hyökkäyksensä kanssa on oltava tarkkana. Joukkue vaikuttaa sitoutuneelta ja urheilulliselta. Meillä on paljon kokeneita ja nuoria jätkiä, joten ratkaisupotentiaalia on paljon. Nimiä en halua lähteä erittelemään, Kuusela toteaa ryhmänsä iskukyvystä keuruulaisia vastaan.

LeKissäkin pelannut Markus Jokinen oli KeuPan tehokkain runkosarjassa.

LeKi on pelannut toimivan näköistä kiekkoa pitkin kautta, mutta ajoittainen hermoilu on maksanut joukkueelle pisteitä. Nyt joukkueen paineensietokykyä mitataan jälleen uudella tavalla.

− Meidän oman kantin kestävyys on isossa roolissa. Emme voi ottaa liikaa rangaistuksia, ja erikoistilanteet tulevatkin varmasti näyttelemään isoa osaa tässä sarjassa. 

− Vahvuutemme on hetkiin lataaminen, jota seuraa hyvä tunne ja järki. Pelikäsityksemme ja luistelummekin riittää, kunhan saamme asiat oikeille jengoilleen. 

Jatkoajan toimituksen arvio

KeuPa on puolivälieräsarjaan valtava ennakkosuosikki sarjasijoituksen ja keskinäisten pelien myötä. Keuruulaisnippu jatkaa todennäköisesti sarjasta välieriin, mutta on aivan realistista, että LeKi nappaa pitkässä otatuksessa voiton tai kaksi. Mikäli kaikki menevät lempääläläisten suunnitelmien mukaan, on jättiyllätyksen mahdollisuuskin olemassa. LeKin puolustus- ja maalivahtipeli on todella isossa roolissa.

KeuPa menee jatkoon voiton 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle