LeKi 2016-2017: Uusi päävalmentaja, uusi aikakausi

MESTIS / Artikkeli
Miikka Kuuselan aika LeKin päävalmentajana alkaa.
Kuva © Timo Savela
Viime kausi oli Lempäälässä hankala. Juha Juujärven alaisuudessa joukkue paini kokoonpano-ongelmien ja tehottomuuden kanssa. Lopulta joukkue onnistui kuitenkin välttämään karsinnat, joten kaudesta voitaneen antaa välttävä arvosana. Uuteen sesonkiin LeKi lähtee uudella höyryllä.

LeKin kausi oli varsin tahmea. Pelaajaliikenne Tampereelle ja takaisin aiheutti enemmän negatiivisia kuin positiivisia ongelmia. Joukkueesta saattoi pelipäivän aamuharjoitusten jälkeenkin lähteä yli ketjullinen miehiä akuutin tarpeen vuoksi Tampereelle Liiga-otteluihin.

LeKissä pelasi kauden aikana muutama todella taitava kiekkomies, kuten uransa sittemmin lopettanut Miikka Männikkö, Espooseen siirtynyt Jimi Santala, Itävallan maajoukkuepuolustaja Daniel Mitterdorfer sekä rullakiekon puolella enemmänkin mainetta niittänyt Jimi Palanto.

Männikkö päätti kunnioitettavan uransa viime kaudella LeKissä.
Kuva © Timo Savela

Joukkue ei Juha Juujärven alaisuudessa saanut mahdollisuuksia hitsaantua yhteen, sillä yhteistyö Ilveksen ja Tapparan kanssa aiheutti valtaisia pelaajamuutoksia jopa vuorokausien sisällä. 

Alkavaan kauteen Lempäälässä lähdetään viime kauden apuvalmentajan ja entisen pelaajan Miikka Kuuselan johdolla. Kuusela tuonee omia mausteitaan saukkopaitojen peliin, vaikka hän Juujärven vahvassa pelitapaopissa viime kaudella olikin.

Viime kaudella LeKissä pelasi uskomaton määrä pelaajia eri puolilta kiekkokarttaa. Enimmäkseen Ilveksestä ja Tapparasta tulleet pelaaja-avut sekoittivat välillä pakkaa. Toki Liiga-seurojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä on LeKille myös hyötyä. Pasi Puistolan kaltaiset ammattimiehet tuovat Mestis-kiekkoon elintärkeitä vivahteita. 

Hyökkäyskalusto on ohut − kärjen oltava terävä

Kun puhutaan LeKin hyökkäyskalustosta, on pakko mainita Ilveksestä takaisin LeKiin palannut isokokoinen Tommi Välimaa. Välimaa ei ole tehopisteillä urallaan juhlinut, mutta Ilveksessä kulttimaineeseen noussut laitahyökkääjä tuo omalla pelaamisellaan energiaa muulle joukkueelle. 

Pisteidenteosta voidaan vastuuta sysätä sellaisille nimille, kuten Santeri Vuoti ja Jesse Pelamo. Vuoti on pelannut urallaan myös Liigaa HPK:ssa, joten kokemusta kovista peleistä on. Pelamo sen sijaan on Tapparan juniorimyllyn läpi käynyt hyökkääjä, joka pelasi viime kaudella Mestistä KeuPassa tehden tehot 6+8 45 ottelussa. Potentiaalia Pelamolla on 15-20 maalin mieheksi.

Puolustuksessa taitavia nuoria ja mielenkiintoisia paluumuuttajia

LeKin puolustuksessa luutivat HPK:sta tuttu Matias Haaranen, joka ei ole koolla pilattu, mutta hän on erittäin taitava kiekollisena. Mestis-kaukaloissa Haarasella on mahdollisuus näyttää todellista osaamistaan. 

Yksi mielenkiintoisista paluumuuttajista peräpäässä on Vilho Virmavirta, joka valittiin joukkueensa kapteenistoon. Viime kausi kului Jukurien matkassa. Virmavirta on Tapparan entinen juniori, jolla on kokoa ja Mestis-tasolle riittävästi taitoakin. 

Virmavirta luutii jatkossa jälleen saukkopaidassa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Myös Tampereelta kauden mittaan saapuvat Liiga-avut tulevat antamaan apunsa lempääläläispuolustukselle.

Maalivahtiosastolla tilanne auki − sankarin viittaa tarjolla

LeKin maalin suulla on viime kausina nähty niin Mika Noronen, Dominik Hrachovina kuin Henri Kiviahokin. Myös Ilves-nuori Nico Viksten on saanut vastuuta. Vahvoja maalivahteja on siis totuttu näkemään.

Kauden alkaessa LeKillä on vain yksi oma sopimusmaalivahti. Ville Nieminen on ollut LeKin mukana muutaman kauden, mutta vastuu kovempien nimien taustalla on jäänyt vähäiseksi. Onko nyt kenties Niemisen vuosi?

Harjoituskaudella ainakin Tapparan Kimmo Rautiainen on käynyt torjumassa muutamia otteluita.

Jos LeKi löytää vahvan torjujan tolppien väliin, niin kauden menestysmahdollisuudet paranevat kertaheitolla.

Arvio: Pudotuspelipaikka on LeKillä erittäin tiukassa, mutta jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen ja kaikki mahdollinen potentiaali ulosmitataan, voidaan Lempäälässä pelata jääkiekkoa pidemmälle kevääseen kuin viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle