LeKi 2015-2016 - Muutoksia kokenut joukkue kovin odotuksin kauteen

MESTIS / Artikkeli
LeKi lähtee kohentamaan viime kauden kuudetta sijaansa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lempäälän Kisa taisteli viime kaudella hienosti puolivälierissä TUTOa vastaan, mutta hävisi trillerisarjan lopulta seitsemännessä ottelussa. Tähän kauteen LeKi lähtee mitalinkiilto silmissä, vaikka joukkue onkin muuttunut melkoisesti.

LeKi pelasi viime kaudella erittäin nousujohteisen runkosarjan ja päätyi lopulta kuudennelle tilalle, kuitenkin vain seitsemän pistettä sarjakolmoselle TUTOlle hävinneenä. Pudotuspelisarjasta muodostui värikäs ja Lempäälän yleisökin heräsi aivan uudella tavalla kannustamaan omiaan. Ennakkosuosikki TUTO nousi kuitenkin 3-1-tappioasemasta otteluvoitoissa 4-3-voittoon.

LeKi luotti koko kauden ajan tasaiseen tekemiseen ja kovaan työntekoon. Joukkueesta löytyi luisteluvoimaa ja osaamista tiiviiseen viisikkopeliin, ja niitä päävalmentaja Juha Juujärvi pyrki suojateistaan kaivamaan pelitavan myötä esiin. Suoraviivaisuus oli lempääläläisten suurimpia valttikortteja, ja maalille menijöitä riitti.

Keihäänkärkenä toimi koko kauden ajan hyökkääjä Markus Jokinen, joka takoi piste per peli-tahtia läpi kauden. Ilman pitkää loukkaantumista runkosarjan loppupuolella Jokisen tehot olisivat voineet olla vieläkin hurjemmat. Miehen peliesitykset palkittiin myöhemmin Liiga-sopimuksella Ilvekseen.

Viime kauden tapaan LeKin maalia vartioi nuori Dominik Hrachovina, joka esiintyi hetkittäin jopa maagisesti. Vastaavanlaisia suorituksia tšekkiveskarilta vaaditaan myös jatkossa. 

LeKi luistelee, karvaa ja taklaa hanakasti

Joukkueen ehdottomiin vahvuuksiin lukeutuvat työmoraali ja luisteluvoima. Joukkue paiskii hommia molempiin suuntiin, eikä vastustajalle varsinkaan LeKin kotiareenalla jää yhtään ylimääräistä tilaa. Lempäälän jäähallin kaukalo on kaiken lisäksi hieman erikokoinen kuin muilla Mestis-paikkakunnilla.

Valmennus on Mestiksen eliittiä. Juujärvi apureineen muodostaa kokeneen ja modernia jääkiekkoa hyvin soveltavan ryhmän. Myös joukkueen hallituksesta on annettu sellaista viestiä, että joukkuetta on vielä mahdollisuus vahvistaa entisestään, mikäli järkevä mahdollisuus siihen aukeaa.

Tärkeitä ruutuja meni vaihtoon − uhka tai mahdollisuus

Muun muassa tehomies Jokinen, pieni ja pippurinen Miikka Männikkö, kolossaalinen Miro Hovinen ja ranskalainen taitoniekka Valentin Claireaux avaavat poislähdöillään aukkoja lempääläläisten pakettiin, mutta tilalle on hankittu muun muassa Liiga-ympyröistä tutut Henri Tuominen ja Juho Mielonen sekä taitava Miiko Hintz, joten uusia potentiaalisia vastuunkantajia löytyy.

Myös nuoret pelaajat saavat reilun mahdollisuuden ottaa seuraava askel urallaan. Muun muassa Jonatan Tanus ja Aleksi Luhtalampi esiintyivät jo viime kaudella edukseen, mutta mikäli Lempäälässä mielitään pelata pudotuspelejä myös kaudella 2015-16, tulee nuorisokaartin sovittaa isompaa viittaa päälleen sankaritekoja varten.

Miten käy?

Mikäli avainpelaajat pysyvät terveinä ja suorittavat tasollaan, on LeKillä todelliset mahdollisuudet kääntää viime kauden kaltainen tiukka puolivälieräsarja edukseen. Sarjan kärkipään kavennuttua KooKoon liiganousun myötä saattaa LeKillä olla tarjolla todellinen paikka auringossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle