Leijonien puolustuksen oltava MM-kisoissa tiivistä sementtiä - "Tulee aikamoiset talkoot"

LIIGA, NHL, MAAJOUKKUE, KHL / Artikkeli
Esa Lindell saattaa huipentaa kautensa MM-kisoihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonien puolustus on harvoin arvokisoissa paperilla kaikista paras. Juhani Tamminen analysoi Suomen puolustajat MM-kisoissa. Millaista peliä Leijonilta vaaditaan menestykseen?

Laidasta laitaan -sarjan Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen ovat kutsuneet ikileijona Juhani Tammisen kanssaan arvioimaan Leijonien mahdollisuuksia ensi viikon MM-kisoissa. Läpi käydään Suomen maalivahdit, puolustus, hyökkäys ja mahdollisuudet mestaruuteen. Ota mukava asento ja kuuntele Tamin rautainen analyysi!

Leijonien puolustuksessa on näissä kisoissa muutama todella mielenkiintoinen nuori nimi. Tamminen luonnehtii Rasmus Ristolaisen, Jyrki Jokipakan ja Esa Lindellin tilannetta "kaksi kolmesta"-periaatteella.

Yksi on jätettävä pois.

− Jokipakka ei ole minua vakuuttanut näissä peleissä. Veli Ristolainen pelaa Buffalossa yli 20 minuuttia. En jättäisi sitä rutiinia käyttämättä, Tamminen arvioi.

− On myös muistettava kätisyydet avauspelaamisessa. Vasenkätisistä ottaisin joukkueeseen Lindellin. Hänen vaarallisuutensa hyökkäyssiniviivassa on ihan toista tasoa.

Juuso Hietasen, Sami Lepistön ja Topi Jaakolan johtama kokeneen osaston on kannettava Leijonia pitkin kisoja.

− Hietanen-Lepistö muodostaa ykköspuolustusparin. Siinäkin tullaan kätisyyksiin, kiekolliseen osaamiseen ja oman pään pelaamiseen. Näen, että näistä tulevaisuuden puolustajista nämä veljet ovat syöttövarmuudessa aivan omaa luokkaansa, Tamminen kehuu.

Leijonien puolustus harvemmin herättää luottamusta puhtaasti paperilla, mutta lopputulos on usein toinen. Miten Tami arvioi Suomen puolustusta nyt?

− Analyysini on, että jos meinaamme tällä pakistolla pärjätä, meillä täytyy olla räjähdysmäisen tiivis viisikkokonsepti. Kun sieltä alkaa tulla kanadalaista hyökkääjää 195 senttiä, 110 kiloa, lapa jäässä ja katse kiekossa, siinä tulee aikamoiset talkoot.

− Pakisto on pala viisikkoa, joka on niin tiivis, ettei sinne keskelle ainakaan yksilötaidolla päästä. Kun maalille alkaa kiekkoa lentää, pysytään niin sanotusti puolustavalla puolella. 

− Fyysiseen puoleen tarvitsemme isokokoisia puolustajia. Siksi Ristolainen ja Salmela tuovat fyysisyyttä joukkueeseen. Fyysisyyden arvo tulee nousemaan.

Mitä sinä mietit Leijonista? Tule keskustelemaan kanssamme kultaa jahtaavista Leijonista Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle