Leijonien pistepörssin voitosta Teräväisen ja Ahon taisto

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sebastian Aho on Marjamäen luottoelaaja jo monen vuoden ajalta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonat aloittavat MM-kisaurakkansa lauantaina Etelä-Koreaa vastaan. Vedonlyönnissä haetaan Suomen pistepörssin kärkikolmikkoa, jonka suurimmiksi suosikeiksi nousevat Carolina Hurricanesin kaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen.

Supertripla 2, Leijonien pistepörssi
Suomen paras pistemies: Aho, Teräväinen
Suomen 2. paras pistemies: Aho, Teräväinen
Suomen 3. paras pistemies Granlund, Rantanen, Savinainen, Kapanen, Suomela

Ehdokkaita Leijonien sisäisen pistepörssin voittokamppailuun on useita. Joukkueen nimekkäin tutkapari on ykkösketjussa pelaava Mikael Granlund sekä Mikko Rantanen, mutta joukkueen sisäisen pistepörssin voittokamppailu käydään Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon välillä.

Aho ja Teräväinen ovat pelanneet pitkään yhdessä Carolina Hurricanesin riveissä, joten yhteinen sävel löytyy heti kisojen avauspelissä. Lisäksi kummankin ominaisuudet soveltuvat erinomaisesti astetta NHL-kaukaloita suurempaan askiin. Aho on älykäs ja nopeasti tilanteisiin sopeutuva pelaaja, kun taas Teräväisellä on taitopankissaan runsaasti kapasiteettia.

Ahon puolesta puhuu myös pitkä yhteinen historia Lauri Marjamäen kanssa. Vaikka Aho on pelannut NHL:ssä pääosin laidalla, löytynee tuntuma keskellä pelaamiseen nopeasti juuri Marjamäen tutun pelitavan sekä suuremman kaukalon ansiosta. Teräväistä on pelattu pistepörssin kärkikaksikkoon huomattavasti vähemmän kuin Granlundia tai Rantasta, joten lisäkertoimen hakeminen Ahon tutkaparina on perusteltua.

Pistepörssin kolmanneksi voi hakea useampaa nimeä, jopa pienten yllätysten toivossa. Rantasta ja Granlundia on kuitenkin vaikea laskea ulos, vaikka heitä onkin pelattu runsaasti. Leijonat on harjoitellut ylivoimaansa koostumuksessa, jossa ovat mukana kaikki joukkueen kirkkaimmat tähdet, eli Rantanen, Granlund, Aho ja Teräväinen.

Sekä Granlund että Rantanen olisivat helppoja hakuja myös korkeammille sijoituksille, mutta kummankin kohdalla on kysymysmerkkejä. Ensinnäkin Granlundin loikkaaminen takaisin keskushyökkääjän tontille ja suureen kaukaloon saattaa ottaa hetken, vaikka huippupelaajasta onkin kyse. Rantaselta puolestaan puuttuu viereltä NHL:n parhaisiin senttereihin lukeutuva Nathan MacKinnon, joten kysymysmerkkejä on.

Muita vaihtoehtoja kolmannelle sijalle ovat tasaviisikoin kahdessa kärkiketjussa ainakin kisojen alussa pelaavat Kasperi Kapanen sekä Veli-Matti Savinainen. Kaksikolle on myös ylivoima-aikaa luvassa toisessa ylivoimaryhmityksessä. Vaikka nimekkäämpi ykkösylivoima pelaakin valtaosan erikoistilanteista, myös toinen kentällinen saa mahdollisuutensa näyttää. 

Savinainen oli viime kauden MM-kisoissa Leijonien kolmanneksi paras pistemies. Vaikka kulunut kausi oli seurajoukkueessa vaisu, yksittäiset onnistumiset nostavat nopeasti itseluottamusta. Kapanen vältti suurimmat otsikot Toronto Maple Leafsissa, mutta kiekollisista kyvyistä kertovat kovat tehot AHL:ssä, jossa mies on pelannut kaksi viime kautta lähes pisteen ottelukeskiarvolla.

Viimeisenä miehenä järjestelmään pääsee mukaan Savinaisen ja Kapasen kanssa kakkosylivoiman täydentävä Antti Suomela. Loistavan kauden Liigassa pelannut ja ensi kaudeksi mitä todennäköisimmin taalajäille suuntaavan Suomelan itseluottamus on korkealla ja taidot ovat suht kiistattomat. Mikäli Suomela saa onnistumisia heti kisojen alussa, joukkueen ainoan puhtaan sentterin osakkeet saattavat nousta ja rooli kasvaa.

Mikäli pistepörssin kolmanneksi nousee joku kolmesta viimeksi mainitusta, kertoimet nousevat jo kolminumeroisiksi. Järjestelmän suurimmat kertoimet liikkuvat kolmensadan kieppeillä.

Supertripla 2, Leijonien pistepörssi

10 riviä, panos 1,00€

10,00€

» Lähetä palautetta toimitukselle