Leijonien MM-hallin jää on farssi – Mikko Rantanen, Connor McDavid ja Patrick Kane kritisoivat

MAAJOUKKUE / Artikkeli
"Voihan surkeus, mikä jään kunto!"
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
MM-kisat ovat olleet käynnissä jo muutaman päivän, ja puhe muun muassa Herningin areenan jään kunnosta on noussut kihisten kuumaksi. Pelitannerta ovat kritisoineet niin tähtitason pelaajatkin kuin valmentajatkin.

Tanskan MM-kisojen Herningissä pelattavassa alkulohkossa tahkotaan kahdesta kolmeen ottelua per päivä, ja otteluiden välissä on yleensä tunnista puoleentoista taukoa, jonka aikana jäätä kunnostetaan tarpeiden mukaan. On käynyt ilmi, että toiminnassa on puutteita, eikä pelialusta vastaa pääosanesittäjien tarpeita.

Herningin Jyske Bank Boxen -areenalla pelataan nyt ensimmäisen kerran jääkiekkoa tosimielellä – ja eritoten tässä määrin.

− Jää oli heikkokuntoinen jo nyt iltapäiväpelissä. Tiedostamme sen. Lämpö vain nousee, ja meillä on seuraavaksi iltapeli (sunnuntainen Latvia-kohtaaminen). Toisaalta tilanne on sama molemmille. Tsipataan vain alueelle sisään, eikä syötellä. Onneksi viikoilla ei ole kuin kaksi peliä päivässä. Syöttämisessä huomaa jään heikon kunnon. Lämpötila ulkona tekee oman juttunsa tähän, tuumaili Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki Etelä-Korea-ottelun jälkeen,

Maalivahti Harri Säteri sanoi, että vaikka jää huono olisikin, se ei vaikuta maalivahdin työskentelyyn. Puolustaja Markus Nutivaara komppasi, että alusta on sama kaikille.

Yhdysvaltojen Cam Atkinson tuumasi onnistuneesta Tanska-voittopelistä huolimatta, että "jää oli vähän pehmeä, mutta se on mitä se on. Se on sama molemmille joukkueille, joten meidän pitää vain taistella sen läpi ja pelata kovaa ja yksinkertaisesti".

Nutivaaraa Herningin areenan jään kunto ei ole liiemmin nipistellyt.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

− Jää ei ollut hyvä, mutta toivon tilanteen parantuvan turnauksen edetessä. Muuten puitteissa ei ollut mitään valittamista, Yhdysvaltojen supertähti Patrick Kane sanaili joukkueen avausottelun jälkeen.

Leijonien Mikko Rantanen kritisoi jään pomppuisuutta ja tahmaisuutta.

− Se voi myös vaikuttaa asiaan, ettei tämä areena taida olla alun perin jääkiekkoon tarkoitettukaan, Rantanen muotoili.

MM-kisojen, ellei koko kiekkomaailman valovoimaisin tähti, Edmonton Oilersin ja Kanadan Connor McDavid kuvaili niin ikään Jyske Bank Boxenin jäätä pomppuiseksi.

– Totta kai sitä toivoo, että jää olisi parempi, mutta loppujen lopuksi se on molemmille sama, hän totesi.

Kisaisäntä Tanskan NHL-maalivahti Frederik Andersen oli vain onnellinen voidessaan pelata kotimaansa paidassa MM-kisoissa. Hän ei löytänyt kotikaupunkinsa areenasta huonoa sanottavaa voitokkaan Saksa-ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle