Latvia: Vetääkö riikalaislegioona Latviaa perässään kohti jatkopaikkaa?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Latvialla on suuri vuori kiivettävänään, jos se haluaa lunastaa itselleen jatkopaikan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Latvian viime vuosien MM-kilpailuiden rekordi on varsin heikkoa luettavaa. Kevään MM-kilpailuihin Latvia lähteekin parantamaan viime vuosien sijoituksia.

Uhka: Latvian MM-kisamenestyksen viisari ei käänny vieläkään

Latvian menestys MM-kilpailuissa on varsin heikkoa, sillä maa on selvinnyt vain kerran kahdeksan parhaan joukkoon 12 vuoden aikana.

Viimeisissä seitsemissä MM-kilpailuissa Latvia ei ole edes selvinnyt kymmenen parhaan joukkoon, ja varsinkin kaksi viimeistä MM-karkeloa ovatkin menneet Latvian osalta erittäin huonosti, sillä se on ollut todella lähellä tippua pois A-sarjasta.

Viime vuonna Latvia sijoittui lopulta sijalle 13 ja otti ainoastaan yhden voiton varsinaisella peliajalla. Se kuitenkin hävisi loput kuusi ottelua joko varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai voittomaalikilpailun jälkeen.

Mahdollisuus: Bob Hartleyn joukkueessa on nuorekkuutta ja kokemusta

Latvian kisakoneessa on nähty viime vuosina paljon pelaajia KHL:stä, eivätkä tämän kevään kilpailut tee poikkeusta. Suurin osa Latvian joukkueesta rakentuu KHL-joukkue Dinamo Riian pelaajien ympärille. Joukkueessa on toista kymmentä pelaajaa, jotka edustivat kuluneella kaudella riikalaisseuraa.

Tunnetuimpia pelaajia on vakuuttavan kauden pelannut maalivahti Janis Kalnins sekä puolustaja Guntis Galvins, joka iski tällä kaudella 23 tehopistettä. Myös Jokereissa päättyneellä kaudella pelanneelle Arturs Kuldalle on luvassa isoa roolia takalinjoilla Latvian päävalmentajan Bob Hartleyn joukkueessa.

Hyökkäyksen osalta alkusoinnut antaa Latvian ykköstykki Kaspars Daugavins. Latvian hyökkääjien tuleekin esittää paljon parempia otteita kuin mitä viime vuosina on totuttu Latvialta näkemään KHL-joukkue Dinamo Riikan pelaajien osalta.

Sveitsissä pelaavan Ronalds Keninsin on pystyttävä esiintymään paremmin, jotta Latvialla olisi ylipäätään pienen pieni mahdollisuus lunastaa jatkopaikka.

Latvialla on monia mielenkiintoisia nuoria pelaajia, jotka ovat hakeneet kokemusta Pohjois-Amerikasta. Kaiken kaikkiaan Latvialla on useita nuorukaisia, jotka janoavat mahdollista näytönpaikkaa ja lippua kisakoneeseen.

Latvian joukkueeseen liittynee monia pelaajia, jotka ovat pelanneet kuluvalla kaudella esimerkiksi AHL:ssä, ECHL:ssä, yliopistossa sekä WHL- ja QMJHL-juniorisarjoissa. Latvian tärkein pelaaja ja tähti on Buffalo Sabresia edustava Zemgus Girgensons.

Ennuste: Latvia jää ulos pudotuspeleistä

Taival ei taaskaan ole helpoin mahdollinen, sillä viime vuosina moni pienempi kiekkomaa on nostanut omia osakkeitaan. Näitä ovat esimerkiksi Saksa tai Tanska, joista jälkimmäinen voitti viime MM-kilpailuissa Latvian alkulohkossa voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3−2. 

Latvian tärkeimmät vastustajat ovatkin toinen isäntämaa Saksa, Slovakia, Italia ja Tanska. Latvialla on mahdollisuus jatkoon, jos se pystyy kääntämään näitä vastaan pelatut ottelut voitokseen. Jos Latvia vie yhdenkin pisteen isoilta kiekkomailta, jatkopaikka on hyvin mahdollinen.

Latvia ottanee pari-kolme voittoa, mutta se ei riitä jatkoon näin kovassa lohkossa. Latvia on A-lohkon viides.

» Lähetä palautetta toimitukselle