BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Lahden jäähalli sytyttää Kähkösen

LIIGA / Artikkeli
Toni Kähkönen on yllätysnimenä kivunnut pudotuspelien pistepörssikärkeen ketjukaverinsa Ben Eavesin kantaan. Maanantaina Kähkönen oli hattutempun tehtyään joukkueensa juhlituin sankari.

Vaasalaislähtöisen Kähkösen, 22, edellisestä hattutempusta on niin kauan aikaa, ettei hän äkkiseltään edes muista kyseistä tapahtumaa.

– Taitaa mennä jonnekin B-junnuihin asti, hyökkääjä naureskeli muistiaan kaivellessaan.

Kähkönen oli avainhahmona myös Bluesin edellisessä vierasvoitossa, jolloin hän teki kaksi maalia. Kun saldoon summataan vielä ensimmäisen Lahden-ottelun syöttöpiste, saadaan hänen kolmen vieraspelin pistesaldokseen hulppea 5+2.

– Täällä vain tuntuu menevän sisään. En usko, että se on kaukalon koosta ainakaan kiinni, täällä syttyy muuten vain. On hyvä yleisö ja tunnelma. Sen parempaa selitystä en keksi.

Bluesin illan seitsemästä maalista viisi syntyi ylivoimalla, niistä kaksi Kähkösen tekeminä. Jo runkosarjassa espoolaiset pelasivat liigan tehokkainta ylivoimapeliä, ja tahti on jatkunut hurjana pudotuspeleissä.

– Kun liikuttaa kiekkoa ja laukoo riittävästi, niin kyllä tulosta tulee. Onhan siellä mukana loistavat pelimiehet Eaves ja Keller. Heillä on uskomattomasti käsiä, viimeisen maalinkin sain vain siirtää läheltä sisään, Kähkönen kuvaili.

– Oli kovat painetilat, mutta sehän sytyttää meidän joukkueen. Onneksemme vastustaja otti tyhmiä jäähyjä. Uskalsimme pelata kiekkoa, niin tulihan sieltä maaleja.

Jäähyjä tosin ropisi myös Bluesille yhdeksän kappaletta. Siinä onkin yksi asia, joka Kähkösen mukaan pitää korjata, jotta Blues pystyy puristamaan voiton ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

– Jäähyjä pitää karsia edelleen, ja pitää uskaltaa pelata kiekon kanssa. Sitten kova tsemppi ja sydän mukaan, hän tiivisti tarvittavan reseptin.

» Lähetä palautetta toimitukselle