MAAJOUKKUE / Artikkeli
Valko-Venäjä ajoi ahnaasti maalille.
Valko-Venäjä päihitti tiukassa väännössä Slovenian. Saksan ja Ranskan kamppailu näytti pitkään siltä, että tarvittaisi jatkoaikaa, mutta toisin kävi.

Ranska-Saksa 1-2 (0-1, 0-0, 0-1, 0-1)

Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue sai melko nopeasti mahdollisuuden ylivoimapeliin, mutta kumpikaan ei saanut limppua vastustajan verkkoon. Ranska sai omalla ylivoimallaan muutaman vaarallisen paikan Dennis Endrasin maalille, mutta tulostaululle hyvä yritys ei realisoitunut.

Erän puolivälin jälkeen Saksan Michael Wolf sai pomppukiekon maalin eteen ja tinttasi vakuuttavasti kiekon ohi Ranskan maalivahti Cristobal Huet'n. Loppuerä Saksa painoi vahvasti, muttei onnistunut tekemään lisäosumia.

Toinen erä ei tarjonnut ihmeellisyyksiä. Kumpikin joukkue hidasti pelin tempoa huomattavasti, ja riskejä pyrittiin välttämään. Päätöserään lähdettiin Saksan maalin johtoasemassa.

Heti päätöserän avausvaihdossa Ranskalla oli mainio tilaisuus kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksen muodossa, mutta Endras onnistui selvittämään tilanteen suhteellisen helposti.

Ranska jäähyili erän avauspuolikkaan tarjoten näin Saksalle mahdollisuuden naulata peli itselleen. Jääkiekon lainalaisuudet kuitenkin nousivat esiin, ja "jos et itse tee maalia, niin vastustaja tekee"-fraasi pääsi oikeuksiinsa. Saksan heikon purkuyrityksen jälkeen Stepháne Da Costa toimitti kiekon siniviivalta maalin edustalle, jossa Vaasan Sportista tuttu Damien Fleury päivysti valppaana - peli oli tasan 1-1.

Kolmannen erän loppuhetkillä Sascha Treille otti typerän koukkaamisjäähyn, josta seuranneesta ylivoimasta Patrick Reimer pääsi iskemään Saksan hieman yllättävään 2-1 -voittoon.

Valko-Venäjä-Slovenia 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja avausmaalia saatiin odottaa aina avauserän puoleenväliin asti, kunnes Valko-Venäjän Andrei Stas siirsi joukkueensa 1-0 -johtoon. Slovenia ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan tasoitti ottelun vain puoli minuuttia myöhemmin - asialla Porin Ässistä tuttu hyökkääjä Ziga Jeglic

Maali-iloittelu ei päättynyt vielä tähän, vaan Andrei Kostitsyn pääsi hetkeä myöhemmin tekaisemaan Valko-Venäjän 2-1-johtomaalin. Syöttöpisteille pääsivät joukkueen avausmaalin tekijä Stas, sekä illan toisen syöttöpisteensä kirjauttanut nuori hyökkääjä Artur Gavrus

Toisessa erässä nähtiin vain yksi tilastomerkintä, kun Valko-Venäjän taitava ykköskenttä Aleksei Kalyuzhnyn ja Kostitsynin veljesten Sergein ja Andrein voimin pääsi iskemään kiekon ohi Slovenian maalivahti Robert Kristanin

Päätöserään Slovenia viritti hyvän kirin, kun Ziga Pance kavensi 3-2:een heti erän alussa. Slovenian supertähti Anze Kopitar kirjautti maaliin illan ainoan tehopisteensä oltuaan kakkossyöttäjänä. Slovenia painoi koko erän tehokkaasti kohti Kevin Lalanden vartioimaa maalia, mutta kanadalaissyntyinen maalivahti kesti vyöryn.

Viimeisellä minuutilla Lalande otti vielä kampitusjäähyn, ja pakotti joukkueensa alivoimalle. Aleksandr Kitarov kuitenkin päästi joukkueensa pinteestä viimeistellessään loppunumerot 4-2 tyhjään slovenialaisverkkoon.