TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Koskenkorva palasi suosikkilistalle

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärppien Kimmo Koskenkorvan alkukausi on ollut värikäs. Kesällä miehelle ilmoitettiin, että hänen palveluksiaan ei kaivata ja mies saa etsiä uuden työnantajan. Erilaisten sattumien myötä Koskenkorva on kuitenkin yhä Kärppien mukana, ja ollut samalla joukkueensa alkukauden paras pelaaja. Tiistaina mies nakutti kultakypärä päässään tauluun komeat lukemat 1+2.

Kimmo Koskenkorvasta on paistanut alkukauden peleissä valtava peli-ilo. Mies liikkuu ja taistelee kaukalossa hyvin, ja saa edelliskaudesta poiketen aikaan tulosta myös hyökkäyspäässä. Hyvät otteet ovat tuoneet tehopisteitä ja kolmen ottelun jälkeen mies johtaa joukkueensa pistepörssiä lukemilla 1+4=5. Koskenkorva oli mukana joukkueensa kauden viidessä ensimmäisessä osumassa.

Tilanne on sikäli erikoinen, että Kärpät ei ole ollut kiinnostunut Koskenkorvan palveluksista, ja miehelle on etsitty uutta seuraa koko kesän ja alkusyksyn ajan. Jo viime kaudella kokoonpanon ulkopuolelle ajoittain jäänyt mies pääsi lopulta mukaan kärppälaumaan, kun oululaisseura kärsi harjoituskauden loppupuolella loukkaantumisista. Pelien piti olla vain tuurausluontoisia, mutta lopulta mies on ollut mukana myös runkosarjapeleissä

– Kyllä se varmasti näkyy katsomoon, miten nautin pelaamisesta. Alkukausi on ollut vaikeaa, kun olen harjoitellut Laserin mukana ja niin edelleen. Pelaaminen on kuitenkin tämän homman suola, ja nautin siitä todella paljon nyt, Koskenkorva hymyili.

Kärppien kannalta ironista on, että hyökkääjä on löytänyt lennon ollessaan siirtolistalla. Urheilutoimenjohtaja Aho onnittelikin häntä kädeniskulla HPK-ottelun jälkeen. Mies itse virnisti tilanteelleen HPK-ottelun jälkeen.

– Tuskin sitä toista kertaa potkuja voi saada, joten ei minulla ole mitään hävittävää.

Koskenkorvan kanssa yhtä aikaa Kärppiin saapunut Pekka Saarenheimo oli samassa tilanteessa, mutta hän löysi jo uuden työnantajan. Koskenkorvalle ei ottajia ole kuulunut, eikä miehen tilanteesta tihkunut juuri lisätietoja.

– Hiljaista on ollut siirtorintamalla, ei vissiin huolita mihinkään. Enhän minä itse alunperinkään täältä pois ole halunnut. Meille on tulossa toinen lapsi marraskuussa, joten ei todellakaan ole mikään ideaaliaika siirrolle muutenkaan, hyökkääjä kertoi.


Kimmo Koskenkorvan alkukauden vireestä kertoo kultainen kypärä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Sama pelaaja, eri esitykset

Onko Koskenkorva lunastanut alkukauden otteillaan paikan Kärpistä?

– Sen aika näyttää. Toistaiseksi mennään näin, uutta seuraa on etsitty kyllä ainakin tähän asti, seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho tuumasi.

Joukkueelleen hyökkääjä on tällä hetkellä tärkeä pelaaja, ja valmennusjohto haluaisi pitää hänestä kiinni ainakin toistaiseksi.

– Peliaikaa on luvassa kyllä jatkossakin. Hän on yksi joukkueen pelaajista, siirrot eivät ole minun käsissäni. Etenkin tällä hetkellä haluan tietysti pitää hänet mukana, kun meillä on puutetta tuon paikan pelaajista.

Mitä hyökkääjälle on sitten kesän aikana tapahtunut? Viime kauden väkinäisyys loistaa poissaolollaan ja pelistä huokuu itseluottamus.

– Peliin on tullut rentoutta, ei tarvitse pelätä virheitä. Pelistä saa nyt nauttia, Koskenkorva tuumasi.

– Jääkiekko on jännä peli, en minä kesän aikana ole tullut varmasti yhtään paremmaksi kiekkoilijaksi. Viime kaudella ei varmasti olisi mennyt tuosta paikasta, ammuin varmasti toistakymmentä kertaa rautoihin heti alkukaudesta. Ei näitä juttuja voi oikein selittää mitenkään.

Valmennus palkitsi Koskenkorvan tiistai-illan otteista ja nosti miehen ykköskenttään Marko Luomalan paikalle. Erikoistilanteissa joukkue pelasi vanhalla kokoonpanolla, mutta tasakentällisin Koskenkorva haluttiin tuomaan virtaa Kamil Krepsin ja Kristian Kuuselan rinnalle.

– Onnistumiset tietysti ruokkivat pelaajaa. Voisi varmaan sanoa, että viime kaudella hänellä oli tolppien Suomen ennätys, Haaposki pohti.

– Vaihdoksella haettiin liikettä Krepsin rinnalle. Mielestäni se herätti myös Luomalan, joka teki hienon esityön Joonas Kemppaisen maaliin.

Mikäli Koskenkorvan pelaaminen jatkuu alkukauden tasolla, on miehelle varmasti jatkossa ottajia. Toinen asia on, haluaako Kärpät enää päästää häntä pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle