Kopitarien klaani taistelemaan sarjapaikasta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Slovenia tarvitsee Ziga Jeglicin maaleja.
Kuva © Timo Savela
Slovenia ei lukeudu millään mittareilla jääkiekon suurmaihin. Tänäkin vuonna joukkueen on tehtävä suuri työ säilyttääkseen A-sarjapaikkansa.

Viime vuonna Slovenia pelasi I-divisioonan kisoissa ja nappasi sieltä turnausvoiton. Takaisin A-sarjaan noustuaan joukkue tekee varmasti kaikkensa, jottei sen hissiliike jatkuisi. Päävalmentaja Matjaz Kopitar on saanut jälleen jalkeille tutuista slovenialaismiehistä kootun sikermän.

Yhden miehen merkitys voi olla valtava

Slovenia saa MM-kisoihin sen suurimman ja valovoimaisimman pelaajan, kun Los Angeles Kingsin supertähti Anze Kopitar vetää maajoukkuepaidan ylleen.

Kopitar pelasi seurajoukkueessaan mallikkaan kauden, vaikkei viime vuoden Stanley Cupin voittanut Los Angeles pudotuspeleihin selvinnytkään. Nyt 27-vuotias keskushyökkääjä tulee auttamaan taidoillaan ja esimerkillään isänsä valmentamaa maajoukkuetta, eikä hänen merkitystään nuorelle joukkueelle voi vähätellä. 

Kopitarin ympärille voidaan rakentaa sellainen yhdistelmä, joka ratkaisee tarvittavat ottelut alkusarjassa Slovenian eduksi.

Materiaali on auttamatta liian kapea

Kopitarin takana ei Slovenian maajoukkueessa superhessuja ole. Vaikka NHL:ssäkin kokeilemaan päässyt Jan Mursak ja Liigassakin näyttäytynyt Ziga Jeglic ovat kansallisella tasolla hyviä pelimiehiä, on taakka kannettavaksi kohtuuton. 

Puolustuksessa ei ole sellaisia miehiä, jotka pysäyttäisivät takuuvarmasti muiden maiden kärkihyökkäjät. Maalilla Robert Kristan joutunee venymään jälleen ilmiömäisiin torjuntoihin, mikäli Slovenia mielii pelata ylimmällä tasolla myös ensi vuonna.

Menestymismahdollisuudet

Slovenia tulee väkisinkin jäämään suurimman osan vastustajista jalkoihin, mutta esimerkiksi Tanskan ja Valko-Venäjän se varmasti pystyy haastamaan taistelussa A-sarjapaikasta. Juuri näissä peleissä Kopitar ja kumppanit voivat osoittaa korvaamattomuutensa.

Maalivahdit

Luka Gracnar

Robert Kristan

Gasper Kroselj

Puolustajat

Blaz Gregorc

Sabahudin Kovacevic

Ales Kranjc

Ziga Pavlin

Klemen Pretnar

Mitja Robar

Miha Stebih

Andrej Tavzelj

Luka Vidmar

Hyökkääjät

Bostjan Golicic

Ziga Jeglic

Anze Kopitar

Jan Mursak

Ales Music

Ken Ograjensek

Ziga Pance

Tomaz Razingar

Marcel Rodman

Robert Sabolic

Rok Ticar

Jan Urbas

Miha Verlic

» Lähetä palautetta toimitukselle