KooKoon uuden vuoden toiveina kotivoittoja

MESTIS / Artikkeli
Kouvolassa ongelmana - muista Mestis-joukkueista poiketen - eivät tällä kaudella ole olleet vierasottelut vaan tehottomuus ja huolimattomuus kotiotteluissa. Kotona pisteitä on saatu kerättyä vain kymmenen, mutta matkapelien 19 pistettä ovat pitäneet joukkueen mukavilla sijoilla läpi syksyn.

KooKoo - syyspuoliskon yllättäjä

KooKoon hyvä syksy on yllättänyt positiivisesti minut ja varmasti monet muutkin. Arvioin ennen kauden alkua suosikkijoukkueeni sijoituksen olevan jossain kuudennen ja kymmenennen välissä. Vaikka sarja on ollut Jukureiden jälkeen todella tasainen, on kolmas sija hatunnoston arvoinen asia joukkueelle, joka kasattiin Suomi-sarjaa varten, ja eritoten valmentajille, jotka ovat saaneet joukkueestaan irti lähes parhaan mahdollisen.

Kotiotteluissa KooKoon peli ei kuitenkaan ole kulkenut toivottuun tapaan. Muutamaa hyvää voittoa lukuunottamatta ottelut ovat kääntyneet vastustajien hyväksi - usein kolmannessa erässä tapahtuneiden virheiden ja hermoilun vuoksi. Varsinkin ns.altavastaajia vastaan KooKoo on kotonaan ollut vaikeuksissa: kun kiekko pysyy lähes koko ajan omalla joukkueella, ei vastahyökkäyksiä päästä tekemään ja peli muuttuu junnaavaksi puurtamiseksi. Sen sijaan vieraissa joukkue on onnistunut pelaamaan kurinalaisesti, esim. K-Vantaa -vierasvoitossa kouvolalaiset malttoivat odottaa vastustajan virheitä ja puolustivat koko joukkueen voimin.

Joulujuhla ja todistusten jako

Kiitettäviä:

Tomi Pöllänen 25. 13+14=27 +16, hyökkääjä
Parantanut otteitaan jatkuvasti syksyn mittaan ja ratkaissut monta sarjapistettä joukkueelleen. Oli työmyyrä jo kauden alusta, mutta tehoja alkoi löytyä vasta marraskuun tienoilla. Hyvä karvaaja ja tärkeä joukkuepelaaja, kuten komea +/- -lukukin kertoo.

Timo Nurmberg 24. 4+24=28 +8, hyökkääjä
”Tiina” on syksyn mittaan todistanut epäilijöille olevansa yksi Mestiksen taitavimmista pelaajista. Kantoi vastuun KooKoon kiekollisesta pelistä lähestulkoon yksin kahden ensimmäisen kierroksen ajan. Ainakin kotona Tinke on myös voittanut aloituksia hyvin.

Reino Soijärvi 25. 17+8=25 +4, hyökkääjä
”Leppävirran Lemieux” tehtaili maaleja kuin liukuhihnoilta syys- ja lokakuussa pelatessaan Nurmbergin ja Katteluksen kanssa. Sittemmin tahti on hieman hiipunut, mutta kun yhteinen sävel Antti Karhulan kanssa löytyy, niin tulee jatkamaan 30 maalin saalistusta.

Tatu Kattelus 23. 10+9=19 +10, hyökkääjä
Ykkösketjun ”raataja”, Tatu Kattelus aloitti kauden niinikään pisteitä tehtaillen, mutta tahti on hänelläkin hivenen hiipunut. Yksi joukkueen tärkeimmistä hyökkääjistä joka tapauksessa.

Jukka-Pekka Holopainen 25. 4+6=10 +11, puolustaja
Noussut KooKoon ykköspakiksi jopa hivenen yllättävästi. Varmaa peliä ykkösketjun takana kaukalon molemmissa päissä.

Tony Grönroos 25. 4+11=15 +11, puolustaja
Toinen KooKoon hyvin onnistuneista pakeista. Grönroos on pelannut ylivoimaa jonkin verran ja täräyttänyt vieläpä muutaman mukavan ylänurkkamaalinkin.

Perussuorituksia:

Mikko Kinnunen 9. 1+7=8 +6, hyökkääjä
SaiPasta ensin lainalla ollut ja sittemmin koko kaudeksi jäänyt Kinnunen vahvistaa selvästi KooKoon keskushyökkääjäkalustoa. Hyvä aloittaja muodosti ennen taukoa vaarallisen tutkaparin Pölläsen kanssa.

Antti Karhula 7. 2+5=7 +2, hyökkääjä
Pitkään loukkaantuneena ollut Karhula on vasta pääsemässä pelijuoneen kiinni, mutta hänen paluunsa on jo nyt näkynyt kiekon ylöstuonnissa sekä ylivoimassa, johon KooKoolla on nyt laittaa kaksi vahvaa kentällistä.

Mikko Mattila 25. 9+7=16 +7, hyökkääjä
KooKoon kapteeni on pelannut varmasti koko kauden. Pistehanat ovat kuitenkin auenneet sitä mukaa kun lumi maassa on lisääntynyt. Armoton taistelija.

Carl Grahn 24. 2,91, 90,01%, maalivahti
Grahn on saanut runsaasti vastuuta Sami Heikkisen loukkaantumisten myötä - ja tulee sitä saamaan jatkossakin. Ei ole pystynyt torjumaan pisteitä KooKoolle, vaikka suht´varmasti onkin pelannut. Ongelmana Grahnilla on se, että vaikka hän ensimmäiset laukaukset yleensä torjuukin, niin samalla hän pelaa itsensä tilanteesta ulos. Myös turhaa hölmöilyä tulee vähentää.

Mikko Outinen 24. 6+6=12 +5, puolustaja
Outinen pelaa pitkän KooKoo-uransa parasta kautta. Maaleja on koossa jo kuusi ja edellisiltä kausilta tutut ”Motti-mokat” ovat käyneet jo harvinaisiksi luonnonvaroiksi.

Jari Raattama 17. 3+1=4 +9, puolustaja
Myös Raattama näyttää pelaavan parasta kauttaan. Vaikka pisteitä ei olekaan kertynyt, niin +/- -tilasto osoittaa miehen tehneen hommansa hyvin.

Jari Keltanen 25. 2+4=6 -7, hyökkääjä
Kova karvaaja on taistellut monen monta kiekkoa joukkueelleen, mutta onni ei ole ollut riittävästi myötä. Omaan päähän on mennyt liikaa maaleja, vaikka ”Keltsu” ahkerasti puolustaakin.

Antti Huuhka 22. 4+2=6 -3, hyökkääjä
Huuhka on jättänyt junioreista positiivisimman mielikuvan, ehkäpä yhden kypärätempun johdosta…Osa hyvin pelannutta ”junnuketjua”, joka sai kiitettävän usein painetta vastustajan alueelle.

Teemu Timoskainen 20. 4+4=8 +6, hyökkääjä
Pikkuvammoista kärsinyt Timoskainen ei ole vielä oikein löytänyt paikkaansa joukkueesta. Olisi ehkä parhaimmillaan hyökkävässä ketjussa, mutta näytöt eivät ole vielä Mansikalle riittäneet.

Tero Ihantola 25. 0+3=3 -5, puolustaja
Ei ihmeellisempiä esityksiä kummassakaan päässä, muttei myöskään pahoja mokia. Voisi halutessaan olla huomattavan paljon fyysisempikin KooKoon kevyehkössä puolustuksessa.

Jani Haapalainen 20. 0+1=1 -7, puolustaja ja Mika Rissanen 23. 0+0=0 -3, puolustaja
Nuoret puolustajat ovat pelanneet peruspeliä - ja onnistuneet siinä. Tulevilla kausilla tulevat todennäköisesti saamaan suurempaakin vastuuta kohdalleen.

Parantamisen varaa:

Petri Anttila 20. 2+0=2 0, hyökkääjä ja Teppo Liukkonen 16. 0+2=2 -1, hyökkääjä
Varsinkin yhdessä Huuhkan kanssa pelatessaan ovat kovalla liikkeellä saaneet vastustajia paniikin partaalle. Tehot ovat kuitenkin jääneet odottamaan itseään muutamasta ylivoimakomennuksesta huolimattakin.

Marko From 25. 1+6=7 -1, puolustaja
Legendaarisesti hidas mutta kankea. Muutaman kerran ollut pahoissa vaikeuksissa liukkaiden vastustajien kanssa. Liikaa tyhmiä rangaistuksia.

Aki Sinkkonen 18. 1+3=4 +1, hyökkääjä
Niin näkymätön, että miehestä ei keksi oikeastaan mitään sanottavaa.

Jani Luoma-aho 18. 0+7=7 -4, hyökkääjä
Pitkän linjan kookoolainen ei ole esiintynyt tällä kaudella kovinkaan vahvasti. Puolustavana hyökkääjänä tunnetun Luoma-ahon +/- on pakkasen puolella, eikä tehojakaan oikeastaan ole. Ainoa positiivinen asia oikeastaan on ollut herran ottamat aloitusvoitot.

Marko Levänen 25. 5+3=8 -8, hyökkääjä
Rumin miinusluku koko joukkueessa. Ja kun hyökkäyspäässäkään ei ole tullut ihmeempää aikaiseksi, niin parannettavaa Leväsellä riittää.

Eivät arvioitavissa: Mikko Koivistoinen, Juuso Vakkilainen, Sami Heikkinen ja Esa-Tapio Palmu.

Stipendit jaossa

KooKoolaiset ovat saalistaneet Jatkoaika-tähtiä kymmenesti, neljässä koti- ja kuudessa vierasottelussa. Tähtiä on saanut yhteensä kolmetoista pelaajaa suhteellisen tasaisesti jakautuen:

Tomi Pöllänen 5+7=12

Reino Soijärvi 2+9=11

Timo Nurmberg 6+3=9

Carl Grahn 1+6=7

Tatu Kattelus 2+2=4

Mikko Outinen 0+3=3

Jari Keltanen 3+0=3

Mikko Mattila 3+0=3

Marko Levänen 0+2=2

J-P Holopainen 0+2=2

Antti Huuhka 2+0=2

Tero Ihantola 0+1=1

Jari Raattama 1+0=1

(tähdet kotona+tähdet vieraissa=yhteensä)

» Lähetä palautetta toimitukselle