KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA / Artikkeli
Yhteishenki on ollut kantava teema Raumalla.
Kuva © Timo Savela
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät.

Supermoniveto 6: Kärpät - Ilves: KalPa - TPS: HIFK - Ässät: Lukko - KooKoo

Kärpät 4,5 - Ilves 2,3

HPK osoitti tiistaina Kärppien haavoittuvaisuutta puolustussuuntaan. Myös Ilveksen leirissä on hyvää hurmosta havaittavissa, kun esimerkiksi Teemu Rautiainen on päässyt kovaan lentoon. Tätä kautta myös tamperelaisille voidaan odottaa onnistumisia.

Kärppien hyökkäyspelaaminen ei kuitenkaan kalpene yhtään. Todennäköistä onkin, että terävyyttä kaivetaan molempiin suuntiin. Tämän lisäksi Ilveksen kiekollisesti haavoittuva puolustuskalusto on pahemmissa ongelmissa HPK:n vastaavaan verrattuna.

Molempien joukkueiden ideologiaan kuuluu vauhdikas jääkiekko, mikä povaa viihdyttävää ottelua Oulun tiistai-iltaan. Täten myös maaleja nähdään molemmissa päissä. Pienestä lentokelistä huolimatta tupsukorvista ei ole nappaamaan ensimmäistä voittoa sarjakärjestä tällä kaudella.

KalPa 3,4 - TPS 2,3

TPS ja KalPa on tunnettu tiukoista keskinäisistä kohtaamista. Ennen viimeisintä kohtaamistaan joukkueet pelasivat seitsemän keskinäistä ottelua putkeen, jotka päättyivät yhden maalin erolla. Myös ylitöitä on vaadittu tasaisen tappavaan tahtiin.

Tähän kaavaan ei ole odotettavissa muutosta. Kummankin joukkueen taso on viime aikoina ollut hieman ailahteleva, mutta kotikaukalo tuo KalPalle taisteluetua. Vakuuttavia meriittejä löytyy yllin kyllin, eivätkä turkulaiset ole hakeneet täyttä pistepottia Kuopiosta yli kolmeen vuoteen.

TPS:lla on ollut omat haasteensa, jos joukkue ei ole päässyt itse määrittämään ottelun rytmiä. Tämä kuulostaakin melko todennäköiseltä Kuopiossa, kun hyvävireiset keltapaitaiset nuorukaiset kiekottelevat jatkuvaa uhkaa kohti vieraiden puolustuspäätyä.

Iskunhetket tulee aukeamaan myös vierasjoukkueelle, mikä korostaa entisestään pelin tasaisuutta. Näissä hetkissä isäntien tulee olla äärimmäisen tarkkana, sillä turkulaisten viimeistely on hurjan tehokasta. Tästä huolimatta KalPan kotivoitto kuulostaa järkevältä pelattavalta pienillä marginaaleilla.

HIFK 1,2 - Ässät 3,4

Mielenkiintoisin lähtökohta otteluun on kaikille tuttu: porilaiset saapuvat Helsinkiin uuden päävalmentajan alaisuudessa. Tuttu kaava onkin, että uusi päävalmentaja tuo peliin ainakin hetkellistä piristysruisketta.

Samaa voidaan odottaa Helsingissä. Kuten seura osoitti, aikaa odottelulle ei enää ole. HIFK onkin kotiluolassaan horjutettavissa juuri aktiivisuudella, kun avauspelaaminen rakoilee. 

Avainyksilöt eivät ole viime aikoina olleet kuumimmillaan, joten heiltä odotetaan lukkojen aukeamista. Tätä seikka tukee yksinkertaistettava ja selvä pelisuunnitelma, joka tuo hyvää selkänojaa. 

Täysin vaille hallintajaksoja HIFK ei tule kotiottelussaan luonnollisesti jäämään. Erityisesti ylivoimapelaamisen vaarallisuus korostuu, kun Andreas Bernardkaan ei ole ollut parhaimmillaan. Ässät osaavat kuitenkin erityisesti vierasotteluissa tarjota tylyä vieraspelaamista luukut kiinni -hengellä, jos tarve sitä vaatii.

Henkisellä puolella tämän ottelun merkitys on Ässille selvästi suurempi. Tämän takia melko korkeakertoiminen vierasvoitto ei olisi suuri yllätys.

Lukko 3,4 - KooKoo 1,2

KooKoo pyrkii vieraspelissään luonnollisesti tylympään sotasuunnitelmaan, mutta erityisesti viisikkopelaamisen taso puolustussuuntaan nostattaa kysymysmerkkejä raumalaisia vastaan. Lukolle selkänojaa otteluun tuo vakuuttava vierasvoitto Ässistä, jonka positiiviset asiat tuovat nostetta myös illan kotiotteluun.

Laadukkaalla kiekollisella pelaamisella höystetty pelitapa tuskin tuottaa kiekkosadetta KooKoon puolustuspäätyyn, kun rakoja kytätään kärsivällisesti. Näitä voi odottaa syntyvän, vaikka pieniä piristymisen merkkejä kouvolalaisten leirissä on ollutkin.

Pitkät hyökkäyspään pyöritykset ovatkin tuottaneet Lukolle paljon ylivoimamahdollisuuksia. Vaikka ylivoimapeli ei ole ollut vakuuttavimmalla tasolla, myös KooKoon alivoimapelissä riittää huomattavasti parannettavaa. 

Molemmille joukkueille on jaossa isoja pisteitä. KooKoon kausi näytti lopullisesti ratkenneen, mutta viime viikon taistelupisteet sytyttivät vielä toivon kipinän. Lukko puolestaan tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa, joten riittävää eroa ei henkisessä latauksessa synny, jotta kouvolalaiset kuroisivat muiden osa-alueiden takamatkaansa.

Supermoniveto 6

256 riviä, panos 0,05€

12,80€

» Lähetä palautetta toimitukselle