Kookas Jets valmiina kauteen

NHL / Artikkeli
Katseet kohdistuvat Ondrej Paveleciin ja muihin joukkueen johtaviin hahmoihin Winnipegissä.
Kuva © Getty Images
Winnipeg Jets teki kesällä täsmähankitoja, joiden toivotaan auttavan nuorta joukkuetta. Nyt winnipegiläiselle yleisölle yritetään tarjota pudotuspelikiekkoa.

Viime kaudella vastustajalla oli helppo pelata Jetsiä vastaan, joka päästi viidenneksi eniten maaleja viime kaudella. Myös viime kauden tilastojen vieraspeleistä toivotaan paranevan. 14-22-5 (voitot-häviöt-jatkoaikahäviöt) luvut kertovat vaikeuksista muualla kuin hurraavan MTS Centren edessä.

Täksi kaudeksi joukkue hankki kokoa Olli Jokisen ja Alexei Ponikarovskyn muodossa. Nuoret puolustajat Paul Postma ja Zach Redmond voivat saada myös näytönpaikkansa.

Varamaalivahdiksi Winnipegiin tuli New York Islandersista Al Montoya. Selvänä ykkösmaalivahtina Winnipegissä jatkaa tsekkiläinen Ondrej Pavelec, jonka toivotaan ottavan askelia kohti varmempaa suorittamista. Uuden sopimuksen saaneen maalivahdin peli työsulun aikana ei kuitenkaan antanut tästä kovin mairittelevia merkkejä. Pavelec oli seurajoukkueesaan vaikeuksissa, mutta loisti Tsekin maajoukkuepaidassa. Hän teki vierailun myös Lahden Pelicansin paidassa.

Bogosian pois – onko Byfuglien kunnossa?

Puolustuksessa johtavan roolin ottaa jälleen kerran Tobias Enström, jonka sopimusta kesällä jatkettiin viisi kautta. Winnipegiläisten harmiksi Zach Bogosian ei ole mukana heti kauden alusta asti, vaan toipuu yhä ranneoperaatiosta. Hänen paluunsa odotetaan olevan helmikuun lopussa.

Ikuisuuskysymys Jetsin kohdalla on Dustin Byfuglienin kunto. Viime kauden NHL:n puolustajien pistepörssin kakkosen paino on nyt ilmoitettu samaksi, mitä se oli Thrashers-aikoina. Kuvat kesältä kuitenkin kertoivat "Baffliniksikin" kutsutun puolustajajärkäleen painon olevan "kohollaan". Hänen pitää silti ottaa suuri rooli Jets-puolustuksessa varsinkin Bogosianin ollessa poissa.

Mark Stuart ja Ron Hainsey ovat peruspuolustajina hyvin täyttämässä puolustajien paikkoja. Kuudentena puolustajana kaikkien ollessa kunnossa toimii Grant Clitsome. Paul Postma voi myös vihdoin saada näytön paikkansa, kun pakistossa on alkukaudesta yksi paikka vapaana. Postma on Atlantan seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2007. Hän on isokokoinen oikealta ampuva, hyvän jalkanopeuden omaava puolustaja, joka on viivassa pelote. Postma on ollut varausvuotensa jälkeen aina tehokas, missä ikinä onkaan pelannut. Nyt nähdään miten mies pärjää NHL:ssä.

Pakistossa kauden mittaan voidaan nähdä myös Derek Meech sekä Zach Redmond

Ykkösketju selvillä, entä loput?

Ykköshyökkäysketjuna Jetsillä pelaa Bryan Littlen johtama vitja, jonka laidoilla pelaavat kapteeni Andrew Ladd ja Saksassa työsulun aikana pelannut Blake Wheeler. Ketju on jo viime kaudelta tuttu ja sen odotetaan olevan jälleen tehokas.

Kakkosketjuun on suunnitteilla Evander Kanen ja Olli Jokisen kombinaatio, jonka kolmas lenkki on vielä epäselvä. Sen paikan voi ottaa oikeana laiturina alle 20-vuotiaiden kisoissa pelannut Mark Scheifele, joka tosin on luontainen keskushyökkääjä. Toinen vaihtoehto on jatkosopimuksen saannut Kyle Wellwood.

Kolmoseen löytyy Alexei Ponikarovski ja Nikolai Antropovin uusi yhteinen tuleminen lisättynä nuorella Alex Burmistrovilla. Neljännestä kentästä paikkansa löytävät työmyyrät Chris Thorburn ja jatkosopimuksen tehnyt Jim Slater. Heidän vierelleen todennäköisesti tulee Antti Miettinen, mutta Jets-valmennus voi myös antaa peliaikaa Patrice Cormierille tai Carl Klingbergille.

Harjoitusleirille on kutsuttu myös Max Macenauer.

Tältä pakalta odotetaan petrausta viime kauteen. Varsinkin puolustuspelin on parannuttava, siksi joukkueeseen hankittiinkin kokoa ja duunariasennetta. Nuoret pelaajat ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heidän varaansa voi alkaa laskemaan menestymispaineita. Puolustuksessa vilisee kysymysmerkkejä.

Arvio: Jetsin tavoitteena on taistella pudotuspelipaikasta isokokoisemmalla joukkueella kuin viime kaudella, silti siitä tulee haaste. Mikäli joukkue pelaa nappikauden, ovat pudotuspelit mahdolliset. Lisäksi maalivahti Pavelecin on saatava tasaisuutta, mikäli Jets mielii mennä pudotuspeleihin. Oman pään epävarmuustekijöiden (Pavelecin tasaisuus, Bogosianin toipuminen ja Byfuglienin kunto) jälkeen realistinen odote winnipegiläisille on 10. sijan tuntumassa itäisessä konferenssissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle