Kolme väitettä Ilveksestä: Palaako Wahl maitojunalla kotiin?

LIIGA / Artikkeli
Vilkkuuko Wahlin siniset hammassuojat vielä joulun jälkeenkin Hakametsän kiekkopyhätössä?
Kuva © Jarno Hietanen

1. Mitch Wahl liittyy Ilveksessä epäonnistuneiden ulkomaalaisten joukkoon. Ei näe joulua Liigassa, mutta typeriä kaksiminuuttisia muistellaan vielä keväällä.

Harjoituskauden otteiden perusteella tämän väitteen voi hylätä. Vaikka Wahl on osunut maalipuiden väliin vasta kertaalleen, on otteista huokunut oikeanlaista aggressiivisuutta ja voitontahtoa. 

Mikäli kauden alkaessa Wahl saa jatkaa Sami Sandellin laitahyökkääjänä, voi mies yllättää monet tulevalla kaudella. Oikea käsi alhaalla pelaavan yhdysvaltalaisen jalkanopeutta on kyseenalaistettu, mutta ainakaan harjoituskaudella tämän asian suhteen ei ongelmia esiintynyt.

Joukkueen sisäisessä pistepörssissä harjoitusotteluiden osalta Wahlin nimi komeilee sijalla kaksi. Hän tuo joukkueelle lisäarvoa myös sillä, että pystyy pelaamaan tarvittaessa keskushyökkääjänä.

2. Keväästä puheenollen: Karri Kivi vie joukkonsa pudotuspeleihin, mutta konkareiden ja nuorten väliin jäävä tyhjiö lopettaa pudotuspelit lyhyeen.

Ilves on asettanut tavoitteeksi puolivälierät. Kaiken osuessa kohdalleen tavoite ei ole saavuttamattomissa. Ilveksen konkareista löytyy niin vahvoja johtajapersoonia, että on vaikea uskoa, että tällaista tyhjiötä pääsisi tupsukorvien leiriin syntymään.

Kevättä silmällä pitäen suurena uhkatekijänä saattaa sen sijaan olla kärkipelaajien loukkaantumiset. Sekä puolustuksen että hyökkäyksen terävin kärki on melko kapea, joten jos loukkaantumiset osuvat kyseiselle sektorille, saattaa koko pudotuspelipaikka jäädä haaveeksi.

3. Wahl jää ainoaksi hutikudiksi. Arto Laatikainen ja Teemu Aalto osoittautuvat ennakko-odotuksiakin kovemmiksi vahvistuksiksi.

Aalto ja Laatikainen ovat sellaisia hankintoja, joista tietää jo hyvin pitkälti etukäteen, mitä on luvassa. Molemmat ovat pysyneet harjoituskaudella ehjinä, ja he ovat ottaneet pelillistä johtajuutta Ilveksen takalinjoilla.

Kokeneet puolustajat ovat tottuneita menestymään, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka merkittävään arvoon kaksikon esimerkki ja neuvot nousevat kauden vaikeimpina aikoina. Varsinkin joukkueen nuoret pelaajat voivat ottaa näistä kahdesta herrasta oppia.

» Lähetä palautetta toimitukselle