Kolme toivomusta: LeKille yhtenäisyyden jatkumo ja yllätyksellisyyttä loppuun asti

MESTIS / Artikkeli
LeKi on löytänyt tällä kaudella yhtenäisyyden.
Kuva © Arno Hämäläinen
LeKi on pelannut Mestiksen syyskaudella todella pirteästi, ja on yksi koko sarjan yllättäjäjoukkueista − jopa kaikkein sensaatiomaisia. Kova pelaajaruletti ja pieni budjetti tekevät lempääläläisseuran toiminnasta rajallista, mutta tälle kaudelle kaikki palaset näyttävät loksahtelevan paikoilleen. Joukkueen oman rungon ulkopuolelta ei ole tarvittu montaa palkkasoturia.

LeKi lähti Mestiksen joulutauolle sarjan kolmannelta sijalta, tasapisteistä toisena olevan K-Vantaan kanssa. Joukkue raapi 26 ottelussa kasaan 48 pistettä. Saukkopaidat ovatkin tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa − vieläpä hyvällä sijoituksella. Lempäälään on saatu haalittua niin Tampereelta kuin Hämeenlinnastakin tärkeitä lainapelaajia kantaviksi kulmakiviksi tämän kauden joukkueeseen.

Sekä maalinsuulta, puolustuksesta että hyökkäyksestä löytyy Mestiksen mittapuulla varteenotettavia tekijöitä. Joukkueessa on sekoitus nuorta virtaa ja kokemuksen tuomaa jämäkkyyttä. Näitä asioita LeKi voisikin toivoa kevätkaudelle.

1. Luukkonen hoitaa homman − kunhan joku toinen tuuraa tarvittaessa

LeKin selvä ykkösmaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen on seurassa lainalla HPK:sta, ja nuori maalivahti pysyy erittäin suurella todennäköisyydellä Lempäälässä koko kauden. Luukkonen on pelannut leijonan osan alkukauden otteluista lukuunottamatta muutamaa viime kauden huippuveskari Christian Heljangon operoimaa kamppailua. Heljanko pelaa tätä nykyä Tapparassa, ja on jopa haastamassa niin ikään LeKistä parrasvaloihin noussutta Dominik Hrachovinaa hallitsevan Suomen mestarin ykköstorjujan paikasta.

LeKin menestyksen kannalta on ensiarvoisen tärkää, että Luukkonen pysyy ensinnäkin joukkueen vahvuudessa, mutta myös terveenä. Varamiehiä − ainakaan varmoja sellaisia, ei ole loppukautta kohti mentäessä liiaksi asti. Tappara tarvitsee Heljankoa, eikä Lassi Yrjölän pelituntuma ole parhaalla mahdollisella tolalla. Myöskään Ilveksestä maalivahtiapuja tuskin tulee. Ensimmäinen jännityksen paikka LeKille on vuodenvaihteessa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat, joihin Luukkonen matkaa Suomen joukkueen mukana.

2. Kärkipelaajia ei tarvita muualla

LeKi on löytänyt tällä kaudella päävalmentaja Miikka Kuuselan johdolla hyviä ketjukokonaisuuksia ja parivaljakoita kokoonpanoonsa. Myös yksilöt ovat päässeet esiintymään vahvuuksillaan. Kultakypärä Antti Kangasniemi on LeKin sopimuspelaaja, mutta hän on aiemminkin tällä kaudella käynyt auttamassa Ilvestä. Kolmen seuraavaksi parhaan pistemiehen sopimusseura on Tappara, sillä sekä Anton Levtchi, Otto Mäkinen ja Jere-Matias Alanen ovat kirvesrinnoista lainalla Lempäälässä.

Näihin neljään pelaajaan kiteytyy hyvin pitkälti LeKin hyökkäystehojen salaisuus. Mäkinen ja Alanen ovat pelanneet hyvin yhteen koko kauden ja Levtchi on yksi sarjan taitavimpia mailankäsittelijöitä. Kokenut Kangasniemi on parhaimmillaan mahdoton pideltävä.

Onkin LeKin kannalta ensiarvoisen tärkeää, että edellä mainitut, sekä muutkin runkopelaajat pysyvät Lempäälän kanavan välittömässä läheisyydessä pitkälle kevääseen asti. Saukkopaidoilla on tällä kaudella mahdollisuudet yllättää kenet tahansa, ja mennä kaiken osuessa nappiin vaikka päätyyn asti.

3. Lempäälä ymmärtää, mitä kunnassa tapahtuu

Lempäälän jäähalli on yleisökapasiteetiltaan yksi Mestiksen pienimmistä. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö sinne mahtuisi yleisöä enempää kuin tavallinen 250 silmäparia. Tuossakin luvussa voisi hieman huulta heittäen sanoa olevan ilmaa välissä. LeKi tarvitsee kotiyleisönsä tukea jälleen kerran. Vaikka samalla talousalueella on kaksi isoa Liiga-seuraa, tulisi lempääläläisten innon riittää myös oman kunnan ylpeyden seuraamiseen ja tukemiseen.

LeKi pelaa tällä hetkellä Mestiksen lähes tulkoon viihdyttävintä kiekkoa, joten on jopa puolueettomasti sanottuna sääli, ettei hieman kotikutoinenkin lätkäprojekti saa kansaa innostumaan määräänsä enempää. Lempäälässä saattaa nimittäin olla tekeillä jotain sellaista, mitä kunnassa ei ole tapahtunut miesmuistiin. Olkoonkin, että Tappara on voittanut kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta, ja kolmas saattaa olla tulossa − LeKi ansaitsee omat säteensä pirkanmaalaisen kiekkopuheen valokeilassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle