Kolme toivomusta: Lahjalista Kouvolan betonihelvetistä

MESTIS / Artikkeli
Tätä kaivataan Kouvolassa lisää.
Kuva © Antti Varonen
Kouvolan KooKoo on viidentenä, kun Mestis hiljenee joulutauolle. Pelillisiä muutoksia joukkueeseen ei tarvita, mutta joululahjaksi oranssimustat kaipaavat ääntä mökkiin, apinankarkoituslääkettä sekä reilun auditointiprosessin.

1. Kiekkomieltä Kouvolaan

Tunteet ovat vahva osa jääkiekkoa niin yleisössä kuin kentälläkin. Joskus tulee riemua ja naurua. Joskus taas kiukkua ja surua.

Negatiiviset tunteenpurkaukset ovat normaalia, mutta ei yhden pieleen menneen vieraskiertueen tai kolmen putkeen hävityn pelin jälkeen tarvitse lyödä päitä vadille. Kouvolassa täytyy ymmärtää, että joukkue pelaajista valmentajiin huoltajia myöten tekee täysillä töitä voittaakseen.

− Se on valitettava asia, ettei tällä hetkellä kouvolalaisia pelaajia ole tämän enempää joukkueeseen, mutta nämä nykyiset äijät ovat täällä kotipeleissä näyttämässä, että he ovat pelaamassa KooKoon ja koko kaupungin puolesta, päävalmentaja Juha Juujärvi tietää.

Viime vuonna yleisön todellinen kannustus nähtiin vasta kevään tärkeissä peleissä. Faniryhmä Kuudes Kenttäpelaaja on tehnyt upeasti töitä sytyttääkseen joukkueen, mutta Juujärvi toivoisi myös muun yleisön kannustavan joukkuetta jo nyt, eikä vasta keväällä. Joukkue tarvitsee yleisöltä täyden tukensa!

− Faniryhmä on ollut aktiivinen ja vieraspeleissä hyvä, mutta turha muun yleisön on odotella sitä kevättä! Mun mielestä tämä joukkue on jo tässä vaiheessa sekä sitoutuneempi että henkisesti vahvempi kuin viime vuonna, ja on himokkaampi pelaamaan niin kaupungin kuin KooKoon puolesta.

2. Apinankarkoituslääkettä kiitos!

Kouvolan oranssimustilla on kokoonpanoasiat kuosissa.

Maalivahtipelaaminen on jälleen hyvällä mallilla, jopa paremmalla mallilla kuin edellisvuosina. Maalivahti Kristian Järvinen on torjunut loistavasti ja on syyskauden aikana pystynyt kyseenalaistamaan Mikko Rämön ykköskassarin roolin.

Pakiston laadukkuudesta kertoo vahvasti se, että KooKoo on joulutauolle mentäessä sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Myös tehojakin on syntynyt, ja esimerkiksi puolustaja Jesse Jyrkkiö huitelee oranssimustien toiseksi tehokkaimpana pelimiehenä 5+18-tehoin.

Neljään kiekolliseen hyökkäysketjuun pohjautuva pelitapa on osoittautunut jälleen varsin toimivaksi. Ketjujen yhteistyökin on alkanut toimia, vaikka oikeiden ketjukoostumusten löytämiseen menikin oma aikansa. Jokainen ketjuista pystyy luomaan maalipaikkoja mainion määrän ottelua kohden.

Vaikka maalipaikkoja syntyykin peleissä runsaita määriä, ei kiekko aina löydä tietään verkon perukoille. KooKoo on kuluvan kauden aikana onnistunut häviämään monesti pelejä, joissa kouvolalaiset ovat olleet maalipaikkojen valossa selvästi vastustajan niskan päällä. Varsinkin avausmaalin tekeminen on vieraissa ollut vaikeaa.

− Silloin, kun maalinteko lähtee aukeamaan, niin silloin maaleja monesti tulee. Sitten, kun on tukkoista ja sen ensimmäisen maalin tekemisen tuska on ollut suuri, me ei olla päästy hyödyntämään otettamme, mikä onkin maksanut meille vieraspelejä monesti, puntaroi KooKoo-luotsi.

Kouvolan kilttien oranssimustien täytyykin saada Korvatunturin parrakkaalta punanutulta apinankarkoituslääkettä, jotta keväällä olisi mahdollisuus mennä aivan tappiin asti. Juujärvi kuitenkin luottaa joukkueeseensa.

− Kyllä mä meidän hyökkäys- ja ratkaisuvoimaan uskon. Sanotaanko näin, että kun me pelataan hyvin, niin meille riittää, että teemme kolmesta neljään maalia pelissä. Kaikki sen yli on tietysti plussaa, Juujärvi painottaa myös puolustamisen tärkeyttä.

3. Sarjanousuun reilut sävelet

Kaikenlaista on sattunut ennen joulua. Suuren haloon nosti päätös siitä, että Liiga kasvaa jopa 16 joukkueen sarjaksi ja liigakarsinnat lopetetaan. Mestiksen mestarilla on aina oikeus anoa liigapaikkaa.

Eikä siinä vielä kaikki. Jo tulevaksi kaudeksi on mahdollista, että Mestis-joukkue nostetaan ylemmäs auditointiprosessin kautta, johon kaikki Liigaan pyrkivät Mestis-joukkueet voivat osallistua.

− Mitä minä olen saanut tietää, niin minun mielestä mestari siitä ainakin hyötyy. Siihen, jos joku hyötyy tuossa matkan varrella, niin siihen me ei voida vaikuttaa, näkee Juujärvi uudistukset.

Paljon on puhuttu Vaasan Sportin nostamisesta Liigaan, mutta KooKoota ei ainakaan lähtökohtaisesti voi missään nimessä auditoinnissa sivuuttaa. Kouvolassa on tehty töitä nousun eteen ja puitteet Liigaan ovat Vaasan Sportin tavoin erittäin hyvät. Jäähalli on Suomen kahdeksanneksi suurin, talous on kunnossa ja niin edelleen.

− Uutinen ei yllättänyt meitä housut nilkoissa, vaan kaikki Liigan auditointiin tarvittavat liput ja laput ovat valmiina muun muassa liigabudjetin, liiketoimintasuunnitelman, olosuhdekartoituksen sekä organisaation muutossuunnitelmien muodossa, kertoo KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa joukkueen verkkosivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle