Kolme toivomusta: Joensuulaisten pukinkonttiin peli-iloa ja tasonnostoa

MESTIS / Artikkeli
Ärjypaidoille Oula Uski etunenässä toivotaan alkukauden virettä takaisin.
Laskuvireisen syyskauden pelanneelle Jokipojille joulutauko tuli oikeaan hetkeen. Joulun toivelistalle mahtuu tasaisuutta peliotteisiin sekä alkukaudesta nähty tekemisen rentous kaukalossa.

Syksyn peli-ilo takaisin

Loka-marraskuussa Joensuun Jokipojat pelasi loistavaa jääkiekkoa ja hävisi mainittuna ajanjaksona vain neljä sarjaottelua. Saldona oli 15 ensimmäisestä ottelusta komeat 33 pistettä. Joukkue huokui tuolloin peli-iloa ja rentoutta kaukalossa, ja tämä näkyi pääasiassa voittoina ottelusarakkeessa.

Ensimmäinen maajoukkuetauko toi kuitenkin negatiivisen muutoksen tilanteeseen. Pelirentoutta on nähty tuon jälkeen enää aika ajoin, ja voitot vaihtuivat hiljalleen tappioiksi.

Ylitsevuotavainen itseluottamus, ratkaisukyky tiukoissa paikossa ja kuin ajatus toiminut syöttöpeli olivat monilta osin kadonneet, ja viimeinen puristus oli tipotiessään. Marras-joulukuun saldo joensuulaisilla oli murheellinen, sillä joukkue kykeni kaappaamaan 13 ottelustaan vain 12 pistettä.

Ensimmäisenä toiveena on, että syksyllä kaukalossa nähty peli-ilo löytyisi joensuulaisten riemuksi pukinkontista.

Tasaisuutta otteluiden sisälle

Ärjypaitojen suuri murheenkryyni on ollut tällä kaudella epätasaisuus otteluiden sisällä. Ehjät 60-minuuttiset ovat olleet harvassa, eikä ongelmaan ole tahtonut löytyä lääkkeitä, vaikka päävalmentaja Ari Aaltonen on ottanut asian monesti esille.

Joukkueelta on luvattoman usein mennyt ainakin yksi erä ottelussa täysin vihkoon pelillisesti, ja vastustaja on hyödyntänyt nämä hetket armotta. Rumimpana esimerkkinä mainittakoon joulukuinen kotiottelu KeuPaa vastaan, jossa avauserän 4−1-johto kääntyi 5−6-tappioasemaksi toisessa erässä.

Monet Jokipoikien tappioista ovat olleet äärimmäisen niukkoja, ja pienien marginaalien pelissä nämä heikosti pelatut yksittäiset erät ovat maksaneet joukkueelle reilun pistepotin.

Kevään otteluiden varovasti lähestyessä susirajalla toivotaan hartaasti, että jouluna lahjapaperin sisältä löytyisi ehjät 60-minuuttiset suoritukset.

Uskille ja Huhdanpäälle siivet takaisin selkään

Alkukaudesta monet hieraisivat silmiään, kun Mestiksen pistepörssin kärkisijoja miehittivät oudot nimet Oula Uski ja Lauri Huhdanpää. Maltillisilla pistemäärillä Mestistä aiemmin pelannut Uski ja Mestiksessä debytoinut Huhdanpää eivät olleet monenkaan papereissa tehomiehiä vielä kauden alla.

Hyökkääjäkaksikko kuului kuitenkin alkukaudesta aivan sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Isolta voimahyökkääjältä Uskilta ei tuntunut kukaan vastustaja saavan kiekkoa pois, ja Huhdanpää loi loistavalla peliälyllään täysin tyhjästä tilanteita ketjukavereilleen.

Joukkueen taannuttua myös Uskista ja Huhdanpäästä on tullut tavallisia kuolevaisia. Paras lennokkuus ja ääretön itseluottamus ovat olleet jo tovin verran kadoksissa.

Joensuulaisjoukkueen ja -kannattajien riemuksi kolmantena toiveena esitetään Uskille ja Huhdanpäälle kevätkaudelle samaa murhaavaa pelivirettä, mistä saatiin nauttia vielä syksyn puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle