Kolme toivetta: Keuruulle eväitä huippuvireen jatkamiseen ja tulevaisuuteen

MESTIS / Artikkeli
Keuruulla on riittänyt syksyn aikana aihetta hymyyn.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Suureksi yllätykseksi Mestiksen piikkipaikalta joulutauolle lähteneen KeuPa HT:n meno on ollut vakuuttavaa. Erityisesti joukkueen hyökkäyspelaaminen on kerännyt ihastelua.

Mestiksessä on nähty syyskaudella pienoinen Daavid vastaan Goljat -tarina, kun piskuisesta Keuruun kaupungista operoiva KeuPa on yllättänyt kaikki ja johtaa sarjaa selkeähköllä erolla seuraaviin. Keuruulaisten vahvuutena on ollut tehokas hyökkäyspeli, sekä kotona että vieraissa.

Joukkueen peli loksahti heti kauden käynnistyessä uomiinsa, ja sijoitus onkin löytynyt koko kauden ajan sarjan kärkipäästä. Kaukalossa kulkee, mutta taustalla tapahtuvat asiat herättävät kysymyksiä. Jatkoaika listasi kolme toivetta, joita Keuruulle voitaisi toivoa Korvatunturin punanuttuiselta mieheltä.

1. Olosuhteiden parantamiseen kaivattaisi lisäeuroja

Keuruun jäähalliolosuhteet ovat olleet pinnalla koko KeuPan Mestis-taipaleen ajan. Halli on suhteellisen pieni ja koruton, kylmä ja lisäksi pukukoppiolosuhteissakin on parantamisen varaa. Nykyisin pelaajat siirtyvät varsinaiseen kilpahalliin erillisestä rakennuksesta putkea pitkin.

KeuPa sai täksi kaudeksi poikkeusluvalla lisenssin Mestikseen, olosuhteista huolimatta. Ensi kaudeksi vastaavaa järjestelyä ei kuitenkaan ilmeisesti olla halukkaita jatkamaan, joten olosuhteisiin olisi saatava nopeasti petrausta. Pienellä seuralla ja kaupungilla ei kuitenkaan ole aivan mahdottomasti rahaa laitettavaksi halliin.

KeuPa on kuitenkin iso asia, joka on nostanut koko Keuruun kaupungin profiilia. Olisikin valtava takaisku, jos seura joutuisi luopumaan Mestis-paikasta. Turuilla ja toreilla on myös levinnyt jonkun verran spekulaatioita siitä, että seuran Mestis-paikkaa oltaisi keplottelemassa Jyväskylään, jossa KeuPa pelasikin yhden ottelun tällä syyskaudella. KeuPan toiminnan kuitenkin soisi jatkavan Mestiksessä Keuruulla jossa sillä on iso merkitys, ja rajallisilla resursseilla operoiva organisaatio tekee sydämellä upeaa työtä.

2. Pysyvätkö avainpelaajat Keuruulla?

KeuPassa on runsaasti liigakokemusta, ja myös osa joukkueen pelaajistosta koostuu liigajoukkueiden sopimuspelaajista. Täksi kaudeksi Rauman Lukon lisäksi uutena yhteistyöseurana mukaan tuli myös JYP, kun JYP-Akatemian toiminta lopetettiin.

Pelaajista esimerkiksi Miro-Pekka Saarelainen, Joona Erving ja Lauri Huhdanpää ovat myös liigaseurojensa käytettävissä, ja onkin mielenkiintoista nähdä, ketkä pelaajista jäävät Keuruulle siirtorajan sulkeutuessa. Alkukauden aikana hissiliike on ollut vähäistä, mikä onkin mahdollistanut ketjukoostumusten vakiintumisen ja omalta osaltaan tukenut joukkueen hienoa menestystä.

3. Mennäänkö nuorilla maalivahdeilla päätyyn asti?

Mielenkiintoinen on myös KeuPan maalivahtitilanne. Joukkueen menestyksestä huolimatta keuruulaisten veskarit eivät keiku torjuntapörssin kärkisijoilla, vaikka mukiinmenevästi ovatkin vastuunsa kantaneet.

Tilastojen valossa KeuPan ykköstorjuja on ollut lupaava Lukko-laina Lassi Lehtinen. Lehtinen on käynyt kauden aikana myös liigamiehistön ja juniorien mukana, minkä lisäksi hän on ollut mukana nuorten maajoukkuekuvioissa.

Viime otteluissa torjuntavastuuta on kantanut kuitenkin 20-vuotias, JYPin organisaatiosta tullut Samuli Tervo, jolle kausi on ensimmäinen miesten sarjoissa.

Myös Pekka Tuokkola kävi torjumassa KeuPassa muutaman ottelun.

Torjuntavastuun ovat siis pääosin jakaneet kaksi nuorta, melko kokematonta kassaria. Kysymysmerkkinä leijuukin, riittääkö nuoren kaksikon paineensietokyky kevään kovissa peleissä, joissa psyykkaus ja intensiteetti nousevat pykälää kovempiin lukemiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle